nitel araştırma

entry5 galeri0
    1.
  1. pozitivist paradigmacıgillerin tilt olduğu araştırma şeklidir ki başlarını parsons çeker (pozitivist parsons'ın devlet fonuyla yaptığı tüm araştırmalarda, devlet uygulamalarının haklılığı kanıtlanmış ve lehe sonuçlara rağmen, kısa sürede kazın ayağının öyle olmadığı anlaşılmıştır, belirteyim). yinelenebilir olmayışı, en büyük argümanlarıdır ancak mikro gerçeklik incelemeleri; ancak niteliksel yöntemler sayesinde mümkündür. altkültür grupları ve suçlular başta olmak üzere; nicel araştırmayla asla edinilemeyecek derinlikte bilgiler, nitel yöntemlerle edinilir. bir örneği için;
    (bkz: bir türk köyünde yaşam)

    genelde gündelik yaşam sosyolojisi dalında sıklıkla kullanılır. okumak ve hayran olmak için;
    (bkz: erving goffman)
    (bkz: the presentation of self in everyday life)
    2 ...
  2. 2.
  3. Nicel kadar sevmediğim araştırma.
    Bana çok belirsiz ve zahmetli bir iş gibi geliyor.
    Laboratuvar ortamında yapılması pek mümkün değil.
    Niteli kendime daha yakın buluyorum.
    Deneysel araştırmalarla neden sonuç ilişkisi kurulur.
    Korelasyonel araştırmalarla iki değişken arasındaki ilişki incelenebiliyor.
    faktoriyel desenler
    Seckisizkeştirlmiş gruplar deseni
    Tek gruplu çok gruplu desenler
    Bunlar lab ortamında yapılabilen araştırmalara uygun.
    Kaynak bolca bulunabiliyor.
    Ama ikiside gözbebeklerim.**
    5 ...
  4. 3.
  5. analizi en zor araştırma tipi... pek de moda .. Bir çok doktora tezinde bu moda akımını görebilirsiniz.. önce bir niteliksel çalışma ardına nicel.. maksat nedir.. konuyu derinlemesine incelemek mi.. hadi canımmm.. bir araştırmadan 2 den fazla yayın çıkarmak..
    1 ...
  6. 4.
  7. gözlem, görüşme ve döküman analizi gibi nitel veri toplama yöntemlerinin kullanıldığı, algıların ve olayların doğal ortamda gerçekçi ve bütüncül bir biçimde ortaya konmasına yönelik nitel bir sürecin izlendiği araştırmadır. Kuram oluşturmayı temel alan bir anlayışla sosyal olguları bağlı bulundukları çevre içerisinde araştırmayı ve anlamayı ön plana alan bir yaklaşımdır. Nitel araştırma yoluyla kuram oluşturma yaklaşımı sosyal bilimler alanındaki araştırmalara yeni bir bakış açısı getirmiştir. Nitel araştırmanın en çok karşımıza çıkan yedi özelliği vardır: doğal ortama duyarlık, araştırmacının katılımcı rolü, bütüncül yaklaşım, algıların ortaya konması, araştırma deseninde esneklik, tümevarımcı analiz ve nitel veri.(Sosyal Bilimlerde Nitel Araştırma Yöntemleri, H. Şimşek; s.39-41)
    4 ...
  8. 5.
  9. Ben de nicel araştırma Tekniğine aşina olanlardanım. Bir hipotezi doğrular veya yanlışlarken analizi sayılarla ifade etmek, daha önce yapılmış nicel çalışmalarla nicelik bakımından desteklemek ve bir sonuca varmak araştırmanın bilimselliği bakımından daha tatmin edici.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük