nisa suresi ayet 34

entry1 galeri0
    1.
  1. "Allah'ın, bazısını bazısına üstün kılması ve onların kendi mallarından harcaması nedeniyle erkekler, kadınlar üzerinde 'sorumlu gözeticidir.' Saliha kadınlar, gönülden (Allah'a), itaat edenler, Allah nasıl koruduysa görünmeyeni koruyanlardır. Nüşuzundan korktuğunuz kadınlara (önce) öğüt verin, (sonra onları) yataklarda yalnız bırakın, (bu da yetmezse hafifçe) vurun. Size itaat ederlerse aleyhlerinde bir yol aramayın. Doğrusu Allah yücedir, büyüktür."

    Şimdi ayetleri kendi beyinlerine göre yorumlamaya kalkanlar, islam çağdışı, gerici gibi haksız yakıştırmalar yaparak aslında bu dine hakaret etmiyor, kendi beyin yapısının ne kadar yanlış yada eğitilmemiş olduğunu gösteriyorlar. Yukarıdaki ayetten yola çıkan ateist vb zihniyet, Allah korkusu yada saygısı gibi bir literatür hayatlarında olmadığı için, islam dininin kadını köle gibi, dayak yiyen bir meta olarak saf beyinlere özümsettirmek istiyor. Allah şartsız, kuralsız kadını dövün yada ona her türlü muameleyi reva görün demiyor. Aksine, Peygamber (sas) hayatında ifk hadisesi yaşandı (Hz ayşe annemize münafıklar iftira atmıştı) neyse o ifk hadisesinde bile peygamber (sas) eşi olan Hz ayşe annemizi dövmemiş, elini dahi kaldırmamıştır.

    Şimdi diyeceksiniz ki yazdıkların ayetle çelişiyor diye. Bakın kadını mala yada namusa zarar getirdi diye dövebilirsiniz, ama bu suçu işleyen kadını boşayabilirsiniz de. Bu çünkü özellikle namusa zarar getirilmesi normal karşılanmaz. Fakat Nisa suresinin 19. Ayetinde onlarla iyi geçin diye peygamber (sas) e ve insanlığa hüküm gelmiştir. Yani kadını namus kavramı dışında dövmek caiz değildir.

    Şu da bir ek bilgi kalsın; yeni evlenmişlerdi peygamber (sas) ile ayşe annemiz. Beni seviyor musun diye sordu Efendimize (sas) o da, kördüğüm gibi dedi. Bu cevap ayşe annemizi mutlu etmişti. Sonraki başka bir zaman yine sormuş ayşe annemiz, kördüğüm ne durumda ? Diye, Efendimiz (sas) ilk günkü gibi demiştir.

    Yani arkadaşlar islam kadını yücelten bir dindir. Bunu unutmayın.
    2 ...
© 2025 uludağ sözlük