Beş sene kadar yaşadığım yer. Mudanya ile birlikte bursa’nın yaşanabilir iki ilçesinden biri.
Beş merkez ilçeyi kıyaslayacak olursam nilüfer, bursa’nın Kadıköy’ü diyebiliriz. yıldırım, istanbul esenler ayarında. osmangazi buna da istanbul ümraniye diyebilirim. Doğuya doğru gittikçe kalite düşüyor bursa’da. Kestel ve gürsu’yu saymaya bile gerek yok bence. Allaha yakın bana uzak.
Aleyna tilki cihaz desteği olmadan çıplak sesle şarkı söylesin yine düşünelim nilüfer ve o dönem sanatçıları sesi olmasa nerden destek alıp şarkı söyleyebilir meşhur olabilir idi düşünün bakalım.. Ha Aleyna ya bir lafım yok bu arada show business işini Türkiye de en iyi kotaran bir Aleyna iki Gülşen.
"zaaflarına bir gece
hatalarına bir nilüfer;
sevgisizliğine bir kalp verdim.
...
her şeyi al
bana beni geri ver;
bir şansım olsun.
başka yer başka zaman
sensiz ömrüm olsun, her şeyi al bir şansım olsun."
1. Kökü zemine değmeyen su bitkisi.
2. Adını orhan gazinin yunan kökenli ve eski adı thedora olan eşinden almış olan, chpli belediyedeki bursa ilçesi.
3. Tam adı nilüfer yumlu olan fakat enteresan bir soy isme sahip olduğundan olsa gerek, yalnız adıyla tanınmayı tercih etmiş, bazılarınca kayahanın eşi sanılan fakat olmayan, çocuğu olmayıp bir kız evlatlığı olan sanatçı.
-Monet'in en meşhur tablolarından birisinin ismidir. tam bir ışık üstadı eseridir.
-Doğduğum ilçenin ismidir.
-bi de meşhur bir şarkıcımızdır.
-bir de:
iki çenekli bitkilerin çok meyve yapraklılar grubu olan nilüfergiller ailesi su bitkisidir.
Bu ailede yaprak sapları uzun, kök sapları yatay durumlu olan su bitkileri bulunur. Yaprak ayası tam kenarlı yada taban kısmında yarılmıştır ve su üzerinde yüzer. Uçtaki tek olarak bulunan çiçekler de su üzerinde bulunur.
Çiçek yapısında, dışta birkaç çanak yaprağı, en içtekileri biraz erkekorgan biçimine dönüşmüş çok sayıda taç yaprağı, esas erkekorganlar ve yumurtalıklar bulunur. Nilüfergiller bir çok cinsi kapsar. Nymphaea cinsinden nilüferler arasında, Batı Avrupa'ya özgü tek tür olan beyaz nilüfer yada aksu gülü (Nymphaea alba) ile mavi nilüfer, Mısırlıların Mısır lotusu (bir nilüfer çeşidi) ve doğu Hintlilerin kırmızı nilüferi bulunur. Tüm Avrupa'da çok rastlanan sarı nilüfer (Nuphar luteum) Nuphar cinsine aittir. Hindistan nelumbosu yada pembe lotus (Nelumbo nucifera) beyaz taç yaprakları ve anason kokusuyla en güzel çiçeklerden biridir. Bununla birlikte, boyu 30 cm'e ulaşan bu çiçek, ailenin en büyük bitkisi değildir. Gerçekten de Victoria'nın yapraklarının boyu 1 m'yi aşar. Kalkık kenarları ve su üzerinde yüzebilmesi sayesinde, onlarca kilo ağırlığı batmadan kaldırabilir.
Simgesel bitkiler olan nilüferler aynı zamanda yaralı da olabilirler. Mavi nilüferin ve özellikle Mısır lotusunun kökleri nişasta bakımından zengindir ve besleyici özelliği nedeniyle Mısır'da hala besin olarak tüketilmektedir.
Yenebilen tohumları da bir çeşit darı gibi kullanılmaktadır.
Kökleri nişasta bakımından zengin olamayan beyaz nilüfer ancak önemli kıtlık durumlarında işe yara. Uzun süre sinirleri yatıştırıcı olarak kullanılmış, daha sonralarıysa bir uyarıcı olarak değerlendirilmiştir. Günümüzdeyse hiçbir özel etkisi olmadığı ortaya çıkmıştır.