uludağ üniversitesi tarih bölümünde görevli yeni çağ avrupa ve osmanlı siyasal tarihi 1453-1789 derslerimize giren uzun boylu, çok hanımefendi, neşeli, esprili, araştırmacı, demokratik bir hocamızdır. dersleri çok zevkli geçer ve devamlı sualler sorarak talebelerinin de derse katılmasını ister, derslerinde hiç duymadığınız yeni şeyler öğrenebilirsiniz. derste gösterdiği slaytları yazmanızı tavsiye ederim çünkü slaytlarını vermez ve bu bahiste hiç taviz verdiğine bugüne kadar denk gelmedim. bundan başka nilüfer hoca'nın derste tahammül edemediği şey -haklı olarak- öğrencilerin kendi aralarında konuşmasıdır. hiç unutmuyorum osmanlı siyasal dersiydi ve ders sonu geldiğinde bir duyuru yapacaktı ama sınıfta herkes ders sonu geldi diye konuşmaya başlayınca nilüfer hoca'nın şalteri attı ve bize lafını koyduktan sonra sınıftan çıktı gitti. ne yalan söyleyeyim üniversite öğrencileri olarak böyle hanım hanımcık bir hocayı çıldırtmayı başardığımız için sınıf olarak kendimizle iftihar etmeliyiz doğrusu
Son olarak bu tatlı hocamızın sınav sisteminden bahsetmek istiyorum. size sınavda sorduğu soruyu cevaplayın, tabi şimdi anlamadınız ne dediğimi ama ben misallendireyim size, mesela; Memlûk Devleti’nin ortadan kaldırılmasının Osmanlı Devleti üzerindeki etkilerini değerlendiriniz. (ekonomik, siyasi, toplumsal, askerî) diye bir soru sorduysa bunu beyninizde Memlukler hakkında ne varsa hepsini yazalım şeklinde idrak edip cevaplamayın yoksa alırsınız sıfırı oturursunuz aşağaaaaa ahahahahah..
hoca ne istediyse onları gruplandırın ekonomik diyosa ekonomiyle alakalı askeri diyorsa askeri mevzular hakkında yazın
birde karşılaştırma yapın tarzında sorularıda var misal 'A' bölgesinin 'B' bölgesinden farkı nedir diye sorduğunda sola ''A Bölgesi'' sağada 'B bölgesi' yazıp her ikisinin altına a b c diyerek özelliklerini yazarsanız gene sıfır alırsınız ahahahahahaha nilüfer hoca bu tür soruları paragraf şeklinde ve bir değerlendirme yapar tarzda cevaplandırmamızı ister.
Kendisi iyi Sınavları zor bir hocadır.
Mehmet hocadan sonra dersi en zor geçilen hocadır.
Dersinden geçmek için düzenli olarak derse katılmanız. Önlerde oturmanız ve attığı makaleleri her hafta okuyup derse hazırlıklı gelmeniz gerekir.
Derse katılan öğrencilere isimlerini sorar.
Sınavlarında mutlaka karşılaştırmalı soru sorar.
Sınav soruları karışıktır.
Kitaptaki en ücra köşelerden sorular sorabilir. Her şeye çalışarak sınavına girin.