Dişleri lekelendiren, fazlası damarları tıkayan bağımlılık yapıcı maddedir.
Fakat sağlığa o kadar zararlı olan nikotin değil; yanmış tütünün ihtiva ettiği başka maddeler.
Bir uyarıcı uyuşturucudur. Tıpkı kafein, kokain, kokaetilen, metamfetamin, metilfenidat, amfetamin, levometamfetamin, dexedrin vb gibi.
Uyarıcılar arasında etki süresi en kısa olanlardan olabilir. Kullanım yöntemleri büyük bir spektruma dağılır. Bağımlılık etkisi yüksektir. Hep zararlarından bahsedilse de, kilo kaybettirici etkileri vardır; Sosyal anksiyeteyi azaltır, kan dolaşımını kısa süreliğine hızlandırır ve parkinson hastalığına yardımcı olduğunu gösteren araştırmalar vardır.
Sigara ve nikotin'in etkilerini en çok azaltan şey bol su içmektir.
Yoksunluk semptomlarında halüsinasyon görülmez. Genelde agresyon ve yüksek derecede sinir gözlemlenir.
aslında kendi başına oldukça yararlı olan bir alkaloiddir. ülseratif kolit e hem alzheimer a hem de parkinsona karşı koruyucudur.
iştahı kapatır, zihni açar, hafızayı güçlendirir. tabii ki bütün bunlar sigara için geçerli değildir.
sanıldığının aksine, vücudun, 72 saat içinde bağımlılığından kurtulduğu madde. tek bir sigaradaki nikotin miktarını duman yerine damardan zerk ederseniz, dakikalar içinde ölürsünüz.
sigara ve patlıcanda bulunur. fakat bir dal sigaranın içindeki nikotin miktarını patlıcandan karşılamaya kalkarsanız kasalarca yemeniz gerekecektir. patlıcanda çok az oranda bulunur.
vücuda alındığında kısa süreli rahatlama duygusuna sebep olur. tabii nikotin, getirdiği bu rahatlık ve huzur duygusundan kat be kat fazlasını, sağlığınızdan götürür
başkası içerken kokusu iğrenç olan kendin içerken taa içine çektiğin kafayı dumanlandıran süründürücü azrailin ucundaki zamazingodur..
insan azrailini sever mi peki? aşık bile olur en mantıksızından. senden lacivert gözlü çocuğum olsun istiyorum adını parlement junior koyduğum.
uyarıcı, sakinleştirici tesirlere sahip alkoloidtir. bünyeye alınır alınmaz böbrek üstü bezlerinden adrenalin salınımı yapar, kan basıncını yükseltir, kalp atışını hızlandırır. ayrıca insülin salınımını baskılar, kan şekeri düzeyini yükseltir, sigara tiryakilerinin şekerli şeylerle arasının iyi olmamasının sebebi de budur.
uzun süre nikotinle haşır neşir olan bünyenin, nikotin seviyesi düştüğünde konstantasyon problemleri yaşanması doğaldır. ders çalışırken kül tablasını taşırmanın sebebi de budur.
mutluluk hormonu dediğimiz serotonin de sigara içtiğimizde salınmaya başlar ama bunun direk nikotinle ilgisi varmıdır bilemeyeceğim.
tütünde bulunan zehirli bir alkoloid...vücut üzerinde damar daraltıcı, nabız sayısını artırıcı, kan basıncını yükseltici ve iştahı azaltıcı etkileri bulunmaktadır.tütün bağımlılığının nedeni olarak kabul edilir.
kafein almaya başladığınızda* vücudunuzun tek ihtiyaçmış gibi istediği aşırı derece bağımlılık yapan madde. altı aydır aralıklarla içilmesine rağmen kafein alındığında vücudu deli gibi kasan madde. alınmaması şiddetle tavsiye alınır.