Sözlük trolleri her zamanki gibi en önemli bilim insanların'dan birine geçiriyor. Sırp kökenli amerikalı bir mucittir. ilgilendiği alanlar ise fizik ve elektrofizikdir. Meşhur bir sözü vardır "Eğer evreni anlamak istiyorsanız frekanslar üzerinden çalışmalısınız." Oldukça doğrudur. Bir çok haksızlığa uğramıştır buna rağmen adını tüm dünyaya duyurmuş biridir. Bilim insanın'dan çok daha fazlası. ilgilendiği ve yaptığı icatlar bunu kanıtlıyor.
Hayal peşinde koşan ve bu hayalinin peşinde binlerce dolar harcayarak sefalete düşmüş mucittir. Günümüzde Türkiye’de olsaydı eğer muhtemelen müsriflikten dolayı kısıtlanırdı.
Elektrik ve elektroniğin gerçek efendisidir. Bugün bilinen tüm elektronik sistemlerinin, uzay teknolojilerinin ve kablosuz iletişimin temelini atan mucittir. Bazı fikirleri ve icatları tüccar zihniyetli Edison tarafından çalınıp patentlenmiştir. Nikola Tesla, Nobel ödülünü de Edison yüzünden reddetmek zorunda kalmıştır.
Günümüzdeki uzaktan kumandaların ve kablolu-kablosuz oyuncakların arkasında bile Tesla'nın prensipleri, patentleri ya da fikirleri vardır. Elektrik enerjisinin kablosuz olarak iletilmesini ilk kez Tesla gerçekleştirmiştir. 1943 yılında öldüğünde, zamanının çok ötesinde buluşlara imza atmıştır.
şuan elektronik cihazlarla dolu bir hayatın içersinde keyif yaşıyorsak bunu ona borçluyuz. en sevidiğim üstadlardandır. bu can bedenden çıkınca oralarda biryerlerde elbet konuşuruz....
buradaki nickiminde isim babasıdır kendisi.
şu elektrik işini de halledip gideydi ya dediğim kişidir kendileri.
Elektrik , kablo haricinde klasik olarak 2 metot ile aktarılır.
– indüksiyon; bu metot elektrostatik indüksiyon ve elektrodinamik indüksiyon olarak ikiye ayrılır.
– Işınım; lazer ile iletim ve mikrodalga yöntemi olarak ikiye ayrılır.
Tesla’nın bulduğu ve kendi adıyla anılan Tesla Bobini; telgraf, radyo ve tv gibi cihazlarda kullanılır elektrodinamik indüksiyon yöntemine dayanmaktadır. Bugün kablosuz şarj olarak bahsedilen işlemde tamamen elektrodinamik indüksiyona dayanır.
Sırbistan’ ın başkenti olan belgrad’ da icatlarının ve elbiselerinin sergilendiği, video ile hayat hikayesinin anlatıldığı bir müze bulunan, colorado’ da elektrik akımları üzerine çalışmalar yapıp bölgenin büyük bölümünü etkilemiş, Thomas alva edison ile rekabete girmiş ünlü bilim adamı.
dediğine göre kendisi bir fikir hakkında deneylere başlamadan önce tüm denemeleri zihninde en ince ayrıntısına kadar yapabiliyor, olabilecek hataları düzenleyip uygulamaya geçiyormuş. çoğu zaman da hafızasında yaptığı tasarımlar hatasız olarak işliyormuş.