amerika-kanada sınırının bir bölümünü olu$turan niagara nehri'nde bulunan $elalelerdir. 2 bölümü vardır. 2. bölüm asıl güzel olan bölümdür ve en güzel kanada'dan gözükür. muhtemelen dünyanın en ünlü $elaleler silsilesidir. en büyüğü değildir. kanımca en güzeli de değildir. (bkz: ukte baby) en güzeli için (bkz: viktorya $elalesi)
doğal olmadığını ileri süren ve yapım aşamasını gösteren fotoğrafları gördüğümde çok şaşırdığım şelale. tarihiniz gibi her şeyiniz yapay yahu demiştim.
abartildigi gibi birseye benzemeyen selale yanliz selalinin bir tarafinda amerikalilarin diger tarfinda da kanadalilarin olmasi ve birbirlerini iyi bir sekilde gorebilecek kadar az mesafede olmalari ilginc gelismisti bana
tabuda anlatırken baya kastıran şelale.zorlananlar için;kanlı nigar filmini tarif edip konuya giriş yapabilirsiniz.şelaleyi de anlatıverin artık canım.**
şelalenin bir tarafı abd; diğer tarafı kanada'dır. 51 metre yükseklikten aşağı dökülür ki ortalama 15 katlı bir binaya tekabül eder. döküldüğü noktada o kadar güçlü bir akıntı yaratıyor ki tekneler ancak belli bir noktaya kadar ilerleyebiliyor.
amerika tarafından kanada'ya doğru akan şelaledir.kanada, şelaleyi karşıdan gördüğünden, bu taraftan seyredenlerin amerika tarafından seyredenlere nazaran çok daha şanslı olduğu söylenebilir.kanada tarafında, botla şelalenin çok yakınına kadar gelirken, amerika tarafında ise 8(2005 fiyatı) dolar karşılığında yakındaki kayalıklara inebiliyorsunuz.bundan yararlanmak isteyenlerin her ne kadar yağmurluk verilse de 55 metre yukarıdan akan bir şelalenin altında ıslanmayan yerinin kalmaması muhtemeldir.
New york'un kuzeyinde, Manhattan'a amtrak ile yaklaşık 9 saat mesafede olan dünyanın en ünlü şelalelerinden biri. Tam 3 ay geçirdim orada. Sezon temmuz sonu başlar Ağustos ta biter. Haziranda orada olduğunuzda nerede bu insanlar neden kimse yok diyebilirsiniz. Kanada ile sınırdır ve Kanada'nın ışıklı,heyecanlı hayatını,kararmış amerika sokaklarından iç geçirerek izlersiniz. Eğer Kanada vizeniz yoksa iki ülkeyi birbirine bağlayan köprüden geçmeyi denemeyin,Hem kanada ya geçemez hemde Geri döndüğünüzde laf anlatmaya çalışırsınız. ama herşeye rağmen Her insanın görmesi gereken bir doğa harikası, Her ne kadar doğal yapı biraz bozulmuş olsada Yemyeşil çimlere uzanıp suyun sesini dinlemek kadar güzel bir his yok.
insanın ölmeden önce gidip görmesi gereken yerlerden biridir. dakikada yaklaşık yüzyetmişbin metreküp su döküldüğü söyleniyor. niagara şelalesinin en dikkat çekici özelliği olarak yüksekliğinden çok, genişliği ve dökülen su miktarının yoğunluğudur.
(bkz: nik wallenda)adlı cambaz eylül ayında bu şelaleyi havadan bir ip üzerinde yürüyerek geçmeyi planlıyor. bu gösteri için şu anda 32 yaşında olan cambaz çocukluğundan beri çalışıyormuş.