neşet babanın yanında ötekinin esamesi bile okunmaz. biri kendini halkına adamış koca bir çınardır diğeri ülkesinin insanlarına şerefsiz diyen bir adamdır. biri gerçekten ölmüş, diğeri kaplerimizde ölümsüzlüğe kavuşmuştur.
her ikisini de müzik zevki duyarak, anadolu kokusu hissederek dinledi diye kimsenin boyunun kısaldığı veya müzikten anlamadığının * iddia edildiği vaki değildir.
bizler neset ertas, ahmet kaya, cem karacalarla buyuduk, sansliydik, iyi ses, iyi yorum hep bizimleydi, Onlari tek tek kaybetmek sanki gecmisten bir parcamizin silinmesi gibi huzun verici.
ayıptır... neşet ertaş halkın tümünün hesapsızca sevdiği, alçakgönüllü bir halk ozanıdır. günümüzün yunus emresidir. kimse ile "vs" türünde başlığa giremeyecek kadar gönüllerin halk adamıdır o...
mekanın cennet olsun büyük usta, sen de gittin şu yalan dünyadan...
iki insan, iki müzik adamı, iki rahmetli.
rakı masasında birinin arkasından diğerinin türküsüyle dertlendik, eğlendik belki.
siyasi kalıpların, görüş ayrılıklarının, kategorize edilecek ve kıyaslanacak tüm değerlerin canı cehenneme.
ikisi de kendi alanlarında ustadır, sözü geçer, önemli eserler bırakmışlardır arkalarında.
bu iki değeri harmanlayıp, yüceltmek varken; bu ayrım neden.
bu iki sanatçıyı karşılaştırmak ne kadar doğru bilinmez ama biri protest müziğin ustası diğeri halk müziğinin... birbirleriyle kıyaslanmaları bile iki sanatçının ne kadar büyük olduğunu ve halkı etkilediğini gösterir.
dipnot: pes'le fifa'yı karşılaştır, barcelona'yla real'i karşılaştır, digitürk'le D-smartı karşılaştır da abi ne saçma vs. bu
neşet ertaş, halkçıdır ancak türk halkçısıdır, milliyetçidir. ideolojisini geçtim türkiye'de aşık veysel'den sonra gelmiş en büyük saz ustasıdır. şarkılarında ki mana derindir.
ahmet kaya ise o çok sevdiği (!) halka "şerefsizler" demekten kendini alıkoymamıştır. hatta ve hatta o halkın bağlı olduğu ülkeyi bölmek istemiş, bölenlere yardım konseri düzenlemiştir.