Herkes komedi filmi olmadığını söylüyor. Haklılar. Bir konu seçilmiş ve gayet doğal tarzı, cıvıtmayan anlatımı ile güzel filmdir. Komik olmamasının nedeni osurukla şişe deviren kimsenin olmaması galiba. Çok akıllı ve seçici izleyici! notu buradan kırmış olmalı.
2 kere çekilen filmdir. bu itirafı seneler sonra yılmaz erdoğan, yılmaz erdoğan ile öğrence programında dile getirmiştir. tüm çekimleri yaptıkları kamera flu çekiyormuş ve bunu yönetmen monitöründe fark etmemişler, montajda fark edilmiş. hepsini çöpe atıp sıfırdan tekrar çekmişler. 1 kez çekilen koca filmi en baştan hiç çekilmemiş gibi tekrar çekmişler.
şahsıma göre en iyi yılmaz erdoğan filmidir ayrıca.
baktım üste. şimdi bana son yıllarda hiç sevmediğim yılmaz erdoğan'ı savunduracaklar.
(istanbul'daki 15 temmuz mitinginde yancı yavuzla çekirdek çitleerken fotoğraflarını görmüştüm bir ara bulup paylaşırız. )
simpsons'un o bölümünü ben de seyretttim. simsons'dan kısa bir alıntı yaptı diye koca bir filme arak demek ayıptır günahtır.
filmimn tam da bizden bizi anlatan bir öyküsü var. saadet zincirlerine kanan saflar. cumalara gidip göze girmeye çalışanlar. dibe vurmuş garibanlar. üç kuruşa talim eden avm emekçcileri.bu çok güzelcilere teve'de teve'de tahammül edemiyorum ama filmde iyiler.
burdaki nail baba, çevremde dibe tanıdığım dibe vurmuş pek çok adamın bileşimi. eğer ev halkını ikna edebilsem tombala oynarken tam da seyredilecek film.
son zamanşlarda yaptıkları ve yapmadıkları ile artık sevmesem de filmleri hala seviyorum erdoğan'in.
malesef dedesine ithaf ettiği son filmine de henüz gidemedim.
Hiçbir şekilde güldürmeyen, dram konusu da çok klasik işlenmiş sıkıcı bir bkm filmi. Bu filmi övenlerin hiçbir filmi eleştirmeye hakkı olmadığını düşünüyorum.
Senaryosu da The Simpsons'ın bir bölümünden araktır.
Homer simpson yılbaşı ikramiyesini verilmemesi sonucu parası kalmadığından noel baba kılığına girip avm'de işe başlar. Yılmaz Erdoğan'ın oynadığı Rıza karakteri de "neşeli hayat" firması tarafından dolandırıldığı için parasız Kalır ve o da avm'de noel baba kılığında işe başlar. Meşhur "Ho ho ho!" Gülüşünü yapmak için ikisi de eğitim alır. Rıza'nın takma sakalı bir çocuk tarafından çekilir. homer'ın sakalını çeken ise oğlu bart'tır. Rıza sakalını çeken çocuğa küfrettiği için işten atılır parasını alamaz. Homer, Rıza'ın aksine sinirlerine hakim olup işini tamamlar ama 120 dolar olan maaşından eğitimin ve kostümün ücreti düşürüldüğü için ona sadece 13 dolarlık bir çek verilir.
Mutfak oyuncularının televizyondakinden çok da farklı bir performans sergileyemedikleri film. Abartılacak bir şey yok çok kötü değil. Ben annem ve teyzemi götürmüştüm, normal normal eve dönmüştük hayatımızda hiç bir şey değişmemişti.
büyük ölçüde post modern dönem türkiye'sinde inceden inceye ve otantik bir kapitalizm eleştirisi yapan, yer yer tıkanır gibi olsa da genelde başarılı olan, yer yer mizah, yer yer kara mizah yapan yılmaz erdoğan yapımı bir türk filmidir.
Tanıdık oyuncularla, sıcak bir hikaye. Yılmaz Erdoğan yönetmenliğinde, BKM Mutfak oyuncularının gerçekçi performanslarıyla; yer yer umulanı vermese de, tam yıl sonuna yakışır bir filmdi.
Bir espriye gülmek ya da gülmemek, kişinin kendi değer yargılarına ve espri anlayışına bağlıdır pek tabii. Ama salonu güldürebilen çok kaliteli esprilerle de süslenmişti film. Zaten "Çok Güzel Hareketler Bunlar"dan da bildiğimiz gibi, kimi oyuncuları sadece görmek bile insanı gülümsetebiliyor. Mesela Ersin Korkut.
Tüm güzelliklere rağmen, çok fazla iz bıraktığını söyleyemeyeceğim. En azından birilerine hevesle anlatmadım. Ama şu da bir gerçek ki, üzerinde emek harcanmış her şeye saygımız sonsuz, hele ki böyle yetenekli oyuncular söz konusuysa...
bu zamana kadar neden izlemedim diye kendime kizdigim filmdir. yilmaz erdogan olaganustu oynamis. oynadigi rolu izleyiciye o kadar inandirmis ki, bazi sahnelerde insanin gozu dolmuyor degil hani. muthis bir dram olmus. sirf yilmaz erdogan ve mutfak ekibi oynuyor diye komedi beklentisiyle izlenmemesi gerekir.