çoğu zaman yanlış olan bir önerme. insanlar sevdiği kişilerin bir espri yapmaya çalışması durumunda espri kaliteli olsun yada olmasın gülerler. ancak insanları ne şekilde güldürdüğünün zekayla ilgisi vardır kanımca. buradan da insanların düşük zekalı olduğunu çıkaramayız fakat yüksek zekalı insanları seçebiliriz zaman zaman.
saçma sapan, gereksiz yersiz, boş tespit.
düşünüldüğünde insan öyle bir anı olur ki hiç gülmeyeceği şeylere katılarak güler. ya da hiç izlemeyeceği şeyleri hevesle izler. zekanın göstergesi attığın kahkahanın niteliğine bağlıysa desenize dünya da zeki insan yok. düşünsenize recep ivedik gibi gişe yapan düzeysiz bir filmin sinema salonları kahkahadan inliyordu. neye gülüyorlar bir de; küfüre...
- neye güldüğün zekanı gösterir.
+ ben güleyim de zekam nasıl görünürse görünsün. bir kahkaha bir kalem pirzola yerine geçermiş. gülmek ruhun gıdasıdır.
gülmeyi tek parametre zekayla açıklamaya çalışan insanın fikridir. aynı espiriye yada duruma farklı psikolojide farklı tepkiler göstermek mümkündür. yanlış tespittir.
kişinin nelere güldüğünü, o kişinin yalnızca zeka düzeyi ile orantılamak doğru olmaz. bu aynı zamanda; bilinç düzeyi, bilgi birikimi ve yaşadığı çevrenin değer yargılarına da bağlıdır.
birisi entellektuel kesime, bir digeri de yurdum insanina hitap ediyor. ben ikisine de yirtilabiliyorum ki benim gibi milyonlarca insanin oldugunu da biliyorum. Oyleyse en gerizekali insan ikisine birden gulendir tipki benim gibi.