bu filmde kahraman 5 dakikaya kadar geleceği görebiliyordu. eminim filmi izleyen herkes başka şeyler düşünmüştür ama ben, bu özellik bende olsa, toplu taşıma araçlarında kullanmayı düşündüm. mesela otobüste yer bulamadık, ayakta kaldık. kullanırım hemen özelliği, bir kaç dakika sonra inecek kişiye doğru yaklaşırım ve inince hemen koltuğu kaparım ya da tramvayın kapısının nerede açılacağını öngörür ve orada dururum. (okula giderken 3 araç değiştiriyorum hep ondan oluyo bunlar)
tekstilden zerre kadar anlamayan yeni mezun muhendis ve teknikerleri istanbul ofisinde calistirarak, ihracatci firmalari batiran, buyuk para ve emek kayiplarina neden olan ingiliz menseli markadir.
hafiften kubrick filmlerine saygı duruşunda bulunmuş fantastik film.
1.si kıza kendini ispat ederken dr. strangelove filminin döndüğü kanalı açması.
2.si de göz kapaklarına kapanmıcak şekilde düzenek kurulup ona bişeyler seyrettirilmesi. (bkz: a clockwork orange)
Steve Jobs'ın 1984'te Apple'dan ayrılmasından sonra, "yok yok, size bir zararım olmayacak," deyip Apple'daki kilit adamları yanına alarak kurduğu donanım/yazılım şirketidir. üretilen cihazlar son kullanıcıdan ziyade, daha kurumsal alanda kendisine alıcı buluyordu; çünkü fiyatları oldukça yüksekti. Bir bilgisayara 10,000 doların üzerinde para vermek hoşunuza gidiyorsa başka tabii.
Firmanın ürettiği NeXTcube adlı bilgisayar grafik, animasyon, tasarım işleriyle uğraşan kullanıcılara yönelikti. Jobs ürünü okullara da sokmak istedi ama bu doğrultuda istediği verimi alamadı. Next'in cortlamasına doğru IBM kendilerine el uzattı. Jobs'ın tavrı ve zaten en başından beri IBM'i "big brother" olarak görüp, piyasadan silmek için Apple'ı kullanmış olması sonucu, onlarca sayfalık sözleşmeyi önüne geldiği gibi çöpe atarak, "daha kısa bir şey yapın" dedi. Süreç uzadı, mutabakata varıldı ancak fütüristik IBM'li yönetici xerox'a geçmişti. Anlaşma gerçekleşmedi.
Next, Jobs'ın Lucas films'ten ucuza kapattığı, kendisine "pixer" diyen animasyon ekibi için kaynak sağlamaktan yorgun düşmüştü; düzgün bir gelir de elde edemiyordu. Daha sonra üretimi durdu. Durdu ama, en azından piyasaya pixar'ı kattı. Kurtuluş günü'ndeki uçak kafasıaaaaa.
Buradan muhabbet Toy Story'ye de giderdi işte efenim pixar'ı bırakmak istemiyorum, yok gelmem Apple'a gittindi, geldindi, aldındı verdindi... uzar bu muhabbet. sonra tekrar konuşuruz.
unutmuşum: Next'in geliştirdiği işletim sistemi nextstep, şimdiki mac os'in temelleridir. nextstep'in sunumunu yapması, karşısındaki tek rakibini egale etmesi ve apple'ın next'i satın almasından sonra 1997 yılında jobs geçici ceo olarak* başa geçmiş, daha sonra da kalmıştır. daha da kalsındır.
Müteveffa bilim kurgu-aksiyon-fantastik romanlar yazarı Michael Crichton'un (Jurassic Park filminin kitabının yazarı) bir sikime benzemeyen, genetik araştırmalarla ilgili romanı. Ayrıca yazar hayattayken yayınlanan son romanıdır.
Türkçede "Sıradaki" adıyla yayınlanmıştır. Bence bu bir uyarı. Bu saçma kitapla hiç oyalanma, sıradakine geç demek istemişler.
2007 yapımı 96 dakikalık aksiyon/bilim-kurgu filmi, 6.2 imdb puanına sahip. 70 milyon dolar bütçe ile çekilmiş, gişede batmıştır. Bolca mantık hatası barındıran vasat bir yapım https://galeri.uludagsozluk.com/r/1244823/+
2007 yapımı, başrolde Nicolas Cage , Julianne Mooreve Jessica Biel'in olduğu, Farklı ama güzel bir dejavu filmi. Olan bitene nelerin sebep olduğu bilinmemesi "Yaptık oldu" gibi bir tutum izlenmiş olması filmin eksi yönü , lakin olayların mantık çerçevesinde ilerlemesi bunu gözardı edilebilir kılıyor ve izlendiğine pişman etmiyor.