Newton zamanının büyük bir bölümünü incil'den doğa kanunlarına uygun mesajlar aramaya adamıştır fakat hiçbir şey bulamamıştır. Tabii bu Newton'un aptal olduğunu göstermez. Tam tersi bizim aptal olduğumuzu gösterir. Newton gibi bir bilim insanı hiçbir şey elde edememişken sen mi elde edeceksin?
ateistlere göre bir insanın kendi açısından fikir muhakemesi yapıp da, tanrının var olduğu düşüncesine ulaşması imkansızdır.
o yüzden newton'u mesela örnek verirseniz, o tamamen zamane propagandasının bir kurbanı olabilir, bugün yaşasaydı kesin ateizmin bayrak taşıyanı olurdu.
zira propagandadan bahsetmiş iken, sovyetler birliğinde de güçlü bir ateizm propagandası vardı. çin'de de vardı. çin'de başarılı olduğu söyleniyor. sovyetler birliğinde ise başarılı olamadı. aynı propaganda avrupa ve abd'de 1960'ların karşıt kültür hareketi ile baş gösterdi. ondan önce abd ve avrupa'da ateizm bugün olduğu kadar uçuşlarda değildi, sadece uç sol kesimlerin propagandasını yaptığı bir olguydu. ateizmin uçuşu, tamamen frankfurt okulu yahudilerinin ön ayak olduğu bir olaydır.
peki tesla agnostik olduğu için aptal mı sorusunu aklıma getiren başlıkdır.Biraz toplum baskısından sıyrılıp az buçuk akıl ve billimle düşünmenin sonucu olarak agnostik olmak kaçınılmaz.Tutarsızlık.
newton un yaşadığı dönemde inançsız olmak mümkün mü? mesela galile incilde yazanla çelişen bir şeyi kanıtladı ve buna karşı da direndi fakat hrisityandı, biz bundan ne anlamalıyız?
bundan şunu anlıyoruz insnaların inançları bir zehir gibi toplum tarafından empoze edilirse ondan kurtulamıyor olabilirler. zaten o çağda çıkıp ben ateisttim desen götünü keserlerdi ki hrisityan olmamak bile engizisyonda işkence görmek için yeterliydi.
çağı da hesaba katmak lazım. insanların eski toplumlarda ateist olması çok zor. din her yere hakim ve güçlü bir propaganda var.