abd'nin en guvenli sehriydi bir aralar.. massachusetts'de yer alir. gecen senelerde islenen birkac minik suc yuzunden bu namini kaybetti. ancak hala en guvenlilerinden.
kutuplarda 1kg=9.83n ekvatorda 9.78n bulundugumuz bölgelerde ise 9.81n dir yaklasik.. sınavlarda da pek tolerans tanınmaz f=10n/kg gibi bize.. 9.81 kullanilir.. 1n/kg=1m/s² gibi bir olay da söz konusudur, dolayisiyla 1kgm/s²=1n.. ayrica ayda 1kg lik bir cisme uygulanan güc yaklasik olarak 1.62n dir.. bu da dünyanın yaklasık 1/6sı kadar oldugundan genellikle aydaki agırlık dünyadakinin 1/6sı kadar denir..
bu adam olmasa mühendis olunamazmış adamı. sadece fizik değil matematik konularında da karşımıza her türlü çıkan şahsiyet. neymiş problemi newton's method la çözcekmişiz. peehhh..
dünyanın sırrını çözüp, bilime bir kamyon katkı yapmasına rağmen, uzun ve uykusuz sınav öncesi gecelerde, cümle öğrenci eşrafının haksız küfürlerine hedef olan insan.
fizikteki başarısını matematikte gösterememeiş, çağdaşı olan leibniz ile girdiği matematik üzerine tartışmalarında hep geride kalan, ancak "kraliyet bilim topluluğu"nda başkan oluşunu kullanarak dünyaya kendisini haklı gösteren kişilik.
burada belirtmemiz gerekir ki leibniz den yaklaşık 20 yıl önce bulduğu "kalkülüs" ile fışkıran zekasını gözümüze sıçratan dehadır. leibniz de 20 yıl sonra kalkülüsü bağımsız olarak keşfetmiş; ancak newton, yayınlamadığı kalkülüs çalışmasını leibniz'in çaldığını iddia etmiştir.
elbette newton, bunda, yıllar önce leibniz'e gönderdiği 2 mektubun da etkisi olduğunu düşünmektedir. bu mektupların kalkülüsle ilgili hiçbir bilgi içermediğini sadece newton ve leibniz bildiği için leibniz bunu herhangi bir şekilde kanıtlayamamıştır.
leibniz böylece yalancı damgası yemiş, newton'dan çok daha geniş bir bilim yelpazesine sahip olan dehasını da o denli az kullanabilmiştir . yine de günümüzde avrupa'da önemi anlaşılan bilim insanlarındandır.
matematik üzerine yaptığı çalışmaları zaten oldukça kullanışsız olan newton'un hakkı verilmesi gereken fizik çalışmaları da maalesef 20. yüzyılın ortasında einstein tarafından temellerinden sarsılmıştır. neyse ki bizim 3. dünyadaki ülkemiz bu sarsıntıdan etkilenmemiştir.
şu anda yükseköğretime kadar newton fiziğiyle ve matematiğiyle(!) harikalar yaratılmaya devam edilmektedir. (bkz: newton vs leibniz)
sir isaac newton, 1691 yılında 30 senelik bir süre için sion tarikatının büyük başkanlığını yapmış ingiliz kraliyet bilim akademisinin başkanı. tapınak şovalyeleri olarak ta bilinen sion tarikatı, kutsal kase nin savunucuları olarak anılırlar.
newton un insanlığa yaptığı katkıları tanrı bile yapamamıştır.
kafasına elma düşünce yer çekimini bulmuş rivayetleri yapılan bilim adamı. sir isaac newton'dur asıl ismi. aklıma takılan bir soru, hayatında hiç yere düşen elma görmemiş mi? illa kafasına mı düşmesi gerekiyor? bu sorunun cevabını arayan insanların kafasına aklar düştü ama yine de bulamadılar. adamın kafasına elma düştü diye yer çekimini bulmuş.