azim hikayesidir.kurucusu henri nestle diye bilinir.fakat alfred nestle ilk kurandır.alfred tam 5 kere iflas etmiş ancak 6. seferinde dikiş tutturabilmiştir.şirket henri nestle ve onun ürettiği bebek mamaları ile isim yapmıştır.
taksim-4.levent metrosunun taksim istasyonunda nostaljik fotoğrafların olduğu bölümde ince bir ayrıntı içinde karşımıza çıkan firma. eski istanbuldan kareler vardır bu bölümde ve fotoğraflardan birinde tüneli görürüz. tünelin etrafındaki reklam panolarının birinde nestle firmasının da adı var, ancak nestle firması reklamını ermeni alfabesiyle vermiş. bu reklam o dönem beyoğlu* ve etrafındaki nüfus dağılımını gösteren bir belge adeta. bugün sadece kurtuluş semtinde bir eczanenin üstünde latin alfabesiyle teğaran* yazdıracak nüfusu kalmış ermenilerin o dönemki yoğunluğu ve alım gücünü anlamak açısından oldukça önemli bir ayrıntı.
milka ile birlikte orta kesimden insanlara en kaliteli çikolataları sunan dev şirket zira zenginler genelde küçük görür orta kesim'in altı içinse fiyatı biraz tuzludur.
Dunya'da bebek mamasi sektorunun yuzde kirkini elinde tutan dev gida firmasi. 1981 yilinda dunya saglik orgutu'nun bebek mamasinin anne sutune alternatif olarak pazarlanmasini yasaklamasina ragmen nestle bu aktivitesini surdurmekteymis.
Bu durumda nestle'nin afrika'daki cocuk olumlerindeki payi ortaya cikiyormus, soyleki su kalitesi cok dusuk olan afrika'da anneler bebeklerini emzirmek yerine, dusuk kaliteli suyla nestle bebek mamasi yapip, cocugunu bu mamayla besleyince olumler ister istemez artiyormus. nestle ise bu durumun farkinda olmasina ragmen, pazarlama aktivitelerinde herhangi bir taviz vermeyip, dunya saglik orgutunun kararini yaniltici reklamlarla asmaya calisiyormus . http://boycottnestle.blog...03/letter-to-brabeck.html
Bu durumda isvicre'deki asil beyler ve bayanlar, volvo'larina atlayip sabah islerine gidip, dunyanin en demokratik ulkesi olmakla ovunup, sehirlerinin icinden akan nehirlerin suyunun icilebilir olmasiyla da gurur duymakta ama afrika'daki cocuk olumlerinden ise herhangi bir rahatsizlik duymamaktadir, zaten duysalardi ulkeleri dunyadaki butun diktatorlerin, uyusturucu kacakcilarinin, dolandiricilarin vb. kasasi olmazdi.
Dünyanın en büyük yiyecek ve içecek zinciri olan Nestle'yi hepimiz biliyoruz. Bilmediğimiz şey ise Nestle'nin Endonezya'daki yağmur ormanlarının yok edilmesinden sorumlu olan en büyük şirketlerden biri olduğu.
Nestle aralarında KitKat'ın da olduğu onlarca üründe kullandığı palmiye yağını Sinar Mas adındaki Endonezya'nın en büyük tedarikçisinden sağlıyor. Sinar Mas ise ürünlerini yasalara aykırı bir şekilde yağmur ormanlarında açılmış ve hala açılmaya devam eden palmiye tarlalarından elde ediyor. Özetle Nestle'nin ihtiyacı olan yüzbinlerce tonluk palmiye yağı yağmur ormanlarının yok edilmesiyle elde ediliyor.
zamanında zehirli su kullanarak yaptığı sütler yüzünden öldürdüğü bebeklerle bir dönem adından epey bahsettirmesinden mütevellit globalizm temalı araştırmaların ve projelerin en çok kullanılan örneklerinden biridir.
nestle hakkında danone ile beraber türlü spekülasyonlar duyulmuştur.
iki firmanında ürünlerinde genetiği ve uzun vadeli sağlığı bozacak materyaller olduğundan bahsedilmektedir.
üretim bantlarının her bölge için ayrı çalıştığı ve içeriği şüpheli ürünlerin sadece gelişmekte olan ülkeler ve ortadoğu ülkelerinin bantlarında olduğu söylenir.
aslı varmıdır yokmudur bilinmez.
lakin ülkemde her ürününün en az onlar kadar kalitelisini üreten firmalar mevcut iken ne olur ne olmaz deyip bulaşılmaması tavsiye edilir.
ne çikolataymış arkadaş. ürünle özdeşleşmiş, fenomen bilem olmuş. kadınların çikolata ve türevleriyle ilgili her muhabbetin içine dalmış. eskiden öyle miydi? ülker'di mesela ürünle özdeşleşen...