tamam her canlının ekolojik sistemde bir yeri vardır ve böceklerin katkısı da inkar edilemez ama, yok olsalar hiç üzülmezdim. iğrenç :( hele örümcekler.
bukalemun hayvanı. nedenini de söyleyeyim;
hatay'da askerlik yaparken bukalemun besliyordum. evet garip olabilir ama bizim bulunduğumuz kırsal yerde bol miktarda bukalemun vardı ve bizde yapacak bir işimiz olmadığı için kendimizi onlara adamıştık. benimde seyit adında bir bukalemunum vardı. şerefsizi daha yavruyken aldım, yedirdim içirdim, hatta ben yemedim ona yedirdim, çünkü seyit sinek yerdi. bir gün yine seyit için sinek avına çıktım, ve seyitin şansına mahsül bol geldi o gün bende hepsini zorla yedirdim ama şerefsiz seyit üstüme kustu. evet evet aylarca baktığım adam ettiğim seyit nankörlük edip üstüme kustu. bende seyiti siktir ettim tabi bu olaydan sonra. o günden beri bukalemunlardan nefret ederim ve nesilleri tükenirse hiç üzülmem.
soyu tükenen her canlı ekolojik dengeye yeni bir yük getirir. aktif olarak rol alan böcek, kuş veya memeli hayvanlar gibi temel bir neslin tükenmesi doğayı felakete sürükler.
dünya üzerinde yaşayan hangi canlıyı kaldırırsak kaldıralım doğa bir yerden açık veriyor.
yalnızca bir canlının ortadan kalkması hiç birşeyi değiştirmiyor hiç bir dengeye etki etmiyor. doğal olarak dünyayı seven bir birey için neslinin tükenmesi sevindirecek tek canlı odur. (bkz: insan)
doganin dengesi bozulacagi icin en dandik hayvan bile degerlidir. düsünsenize kurbagalar ve kuslar olmasaydi kicinizda bir sürü sivrisinek isirigi olacakti.
romelea guttata : neslinin tükenip tükenmediğinden haberdar olamıyacağımız için üzülemeyeceğimiz çekirge cinsi hatta var olduğundan bile haberimiz yoktur. *
osuruk böceği diye tabir edilen asıl ismini bilmediğim böcek...
grimsi renkte olanları da mevcut.
öldürdükten sonra kalan kokusu... yani kelimelerle ifade edemiyor, anlatılmaz yaşanır diyerek bu entryyi bitiriyoruz.