çok yanlıştır. misal ezim ezim ezdiğiniz o dördüncü nesiller de allahın bir kuludur. dördüncü nesillere bk muamelesi yaparak içlerine kin ve nefret tohumları ekiyorsunuzdur, dikkat edinizdir.
(bkz: beşinci nesil gelsin vurucam kırbacı vurucam kırbacı)
sözlükte yine kendini gösteren hede. 5. nesil yazarlara sesleniyorum ses kontrol neyse takmayın baba fazla aynı şeyi tam 1 yıl önce bizler de yaşadık. geçiyo 6lar gelince sizde binersiniz üstüne vurursunuz kırbacı vurursunuz kırbacı.
zeka seviyesi düşük bir insanın yapacağı, kendinden sonra yazar olmuş kişileri ezme eylemidir. eziklik ve dikkat çekmedir. sosyal ortamlarda ki ezikliklerini başkalarını ezmeye çalışarak gidermeye çalışabilecek insan eylemidir. ancak kendi zekasını ve kalitesini belli eder böyle insanlar.
nesilcilik yapanlar, bu işi sanki bir marifetmiş gibi görürler. en acısıda budur. ağlanacak hallerine gülerler. ayrıca zeki insan nesilcilik yapmaz. kendini zeki sanan ve zekilere özenen insan diğer nesilleri ezmeye çalışır. asıl eziğin kim olduğunu bilmeden...
insan denen yaratığın hayatımızda yeterince yaraktan sıkıntı yok diyerek uzun uğraşlar sonucu bulduğu şeydir. şu an sözlüklerde daha net görülmektedir. inci sözlük zirvesinde öyle laf olsun diye nesil sorayım dedim amına koyim nerde 2. nesil hesabı silik yemiş 8. nesil varsa o buluşmadaymış meğer. doğrudan 8 demek zoruna gidiyor demek ki insanların. bu ingilizce okuyan insanların iktisat ama ingilizce demesi gibi bişe. yarrağımın kafası sanki arz yerine supply, talep yerine demand dediği zaman adam smith oluyor başımıza. neyse konudan sapmayalım. nesilcilik sadece sözlüklerde yok. 70lerin gençleri 80leri sevmez, 90ların çocukları 2000leri sevmez. hele babamla girdiğim bir tartışmada bana sen kaçlısın diye çıkışmıştı. nasıl bir gözüdönmüşlük lan bu?
her yeni gelen nesil, bir önceki neslin kurtuluş fermanıdır. çok önemsememek lazım. daha önce tanımlandığı üzere, silik bir karakter tipinin göstergesi sayılabilir bu eylem. özellikle inci sözlükte revaçtaydı, revaçta. ekşide uzun zaman önce çözülmeye çabalandı bu sorun: önce nesilsiz (n/a) kitle doğdu, ardından komple kalktı bu sanal statüler. an itibariyle 11. nesil mevcut sözlüğümüzde. 12. nesil beklentileri içerisinde belirli bir kitle. görülüyor ki insanların hesapları arkasında var olan kişi pek önemli değil artık. zaten binlercesi gelip binlercesi giderken birkaç kaliteli yazarı nesilden ötürü kaybetmek büyük bir kayıp sayılmıyor. çokluğun yarattığı olumsuz etkilerden bu nesilcilik. arkasında çok daha büyük etkiler gizli; değersizleştirme, yabancılaşma...