Valla istanbullu nasıl olunuyor bilmiyorum ama babam istanbul doğumlu dedem istanbul doğumlu dedemin babası istanbul doğumlu artık büyük ihtimal ben istanbulluyumdur galiba.
aslında komik oluyor evette bi yandan bakınca da güzeldir.
demek ki adam yaşadığı şehri benimsemiş, oranın insanı gibi olmaya karar vermiştir.
bence her göç eden böyle olmalı ki oraya adapte olsun ve dışlanmasın.
ilginç bir durumdur. Babası Erzurumlu olan birisi izmir' de veya istanbul' da büyüdüğünde, ben izmirliyim veyahut istanbulluyum diyor. Bunu anlıyorum. Oranın ekmeğini yedin falan filan ama bu durumun tersine hiç şahit olmadım. Yani izmirli ya da istanbullu olsun örneğin, bi sebepten de erzurum' da ya da elazığ' da büyünsün. Orada adeta forsunu koyarmışcasına; ben izmirliyim ya da istanbulluyum deniliyor.
Bunun açıklaması ne olabilir acaba? Belki kızlara sempatik görünmek için söyleniyor olunabilir ya da gerçekten baba tarafını beğenmediği ya da benimseyemediği için olabilir. Ama izmirli ya da istanbullu olan birisi ne hikmetse başka yerde büyüse bile hep baba tarıfını seviyor ya da benimsiyor.
Demek ki konu aile falan değil. Direk şehir. Şehri seviyosunuz bilader siz. Bunu söyliceksin. Diceksin ki ulan elazığının kültürü taşı toprağı bana göre değil, uymuyor bana sevmiyorum diceksin. Bu sırada izmiri yada istanbulu övüceksin. Taki karşındaki hee, haklısın diyene kadar.
istanbul'da yaşayan, ekmeğini hayatını istanbul'dan kazanan kişidir. lakin zaman zaman aslına çabuk döner başlar kötülemeye, ulan ekmek yediğin kaba pislemeye utanmıyor musun diye sorarlar adama. ama anlayacak kafa nerede.