güzel ve şaşırtıcı bir tespittir. Neredeyse ifadesiyle araya istisna sokarak yazarı göt etmeye çalışanlara önlemini almıştır. Tespit sahibi yazarı alkışlıyoruz.
kekemeliğin bilimsel açıklamalarında da; "kekemelik kız çocuklarına nazaran, erkek çocuklarında daha sık görülür. şiddeti ve sürekliliği erkeklerde daha fazladır." şeklinde yazılara rastlamanız mümkündür.
erkeklerde daha sık ratslanır kekemelik. ama hiç kadın kekeme yok mudur? üstelik bu kadın ünlü de olabilemez mi?istanbul hatırası köprüyü geçmek belgeselinde müzeyyen senar kekeme olduğunu açıklar.
bu da erkeklerin daha duygusal yaratıklar olduğunu gösterir.
şöyleki; hatunlar duygusal olarak daha güçlü olduklarından dolayı duygusal travmaları daha kolay atlatabilir ama erkekler o kadar şanslı değildir.
duygusal geçirilen ağır travma yada şok kekemelik yada mimiksel tik'ler gibi takıntılar bırakabilir erkeklerde, hatunlar güçlü bünye oldukları için onlar daha hasarsız atlatırlar.
bence burda kızların etkili yalan söylemeleri kekemeliğe engel olur çünkü teklemeye başlarsa en baştan yalan izlenimine düşeceği için ustalıkla haledebilir ve kekelemeden yutturur yalanı.
en az erkekler kadar kekeme kız da vardır. ünlülerden örnek verecek olursak, ikbal gürpınar programlarında küçüklüğünde kekeme olduğunu, bunu yenmek için, sesli olarak çok şiir ve kitap okuduğunu söylemiştir.
sebeb i hikmetini anlayabilmek için öncelikle kekemenin neden olduğunu bilmek gerekir.
--spoiler--
beyin ile ağızın iletişim bozukluğu, beyin hızlı düşündüğü için ağız bunları dışarı çıkarmakta acele ediyor, ağızdan bir kelime çıkarken beyin sonraki 15. kelimeyi bile düşünebiliyor. şarkı söylerken kekelemezler, telefonla bir çok kişiyi işletebilirler, tedavisi gerçekten zor, özellikle ilerleyen yaşlarda daha zorlaşıyor.
--spoiler--
yani kekeme olabilmek için öncelikle epey zeka gerekiyor.
Kekemeliğin erkeklerde görünme nedeni çoğunlukla; Babalarıyla olan ödipal komplekstendir. Annesini elde etmeyi bilinçdışına kodlayan erkek çocuğu, Anneyi elde eden babasının kastrasyon korkusu yaşatması sebebiyle psikosomatik bir semptom gösterir. Hiç bir organik ya da motor bozukluk yokken bu belirti gözlenebiliyor.