çünkü kapasitesi yetersiz insanlara da ileri kapasiteli insanlara da aynı ortamda ders verilmeye çalışılıyor. kapasitesizlere böyle şeyleri öğretmeye çalışmak çölde kutup ayısı aramak gibi boşuna bunlarla vakit kaybedip ileri kapasiteli insanlara daha uzun saatler verimli bu konuları anlatmak varken tüm emekler berhava ediliyor. alamayacak kaba olmayacak yükler yüklenmeye çalışılıyor. matematik eğitimi devamlılık ve uğraşı ister biz toplum olarak uzun süreli hesaplı planlı işleri yürütecek bir insan karakterimiz yok hemen çabucak bir şeyler olsun istiyoruz öğrenciler kurslara gidiyor orada papağan gibi bazı şeyler ezberletiliyor lambur lumbur testler bilmemneler papağanlar hafızlatılıp sora üniversiteye girebilirse hasbelkader giriyor ama sonra okul bitince diyorlar ki biz böyle dersler gördük ben öyle derslerden zar zor geçtim çünkü sen onu öğrenmedin ya kapasiten yetersizdi bir de sabırsızca hemen sonuç istedin sistem ona göre kuruldu yapmış olmak için yapılıp hiç bir faydaya da dönüşmedi. bu halk düzgün bir eğitim almak isteseydi sistemler ona göre kurulurdu zaten bu toplumun beklenen kalkınmayı gerçekleştirememesi bu halinden kaynaklanıyor hiç bir şey olması gerektiği gibi değil hep mış gibi günü idare etmek kendi kendini kandırıp halkın cehaletini poh pohlayıp bir takım sahtekar sırtlanların kaynakları sömürüp çalması için.
Çünkü , A.b' de ortaokulun dersini sana ilkokulda veriyorlar da ondan.
iyi bir şey yapıyorlarmış gibi görülen şey aslında " deveye yüklenecek yükü eşşeğe yüklemek" iş böyle olunca pek az öğremci hariç, matematik dersi verimsiz oluyor.
Proteinsiz beslenmek ve yokluklar içinde yaşamak, eğitime ve öğretime engeldir.
Dahası; yasakların, sömürünün, bozuk asaişin ve adaletsizliğin olduğu bir düzen mantıklı düşünen halk istemez.
matematiği birisi 50 sene öğretmeye çalışsa anlayamazsınız, bireysel çaba olmadıkça matematik anlaşılmaz. tabi bir de howard gardner çoklu zekadan bahseder ki o da gerçektir, matematik de bir yerde zeka işidir. sayısal zekası olanlar işi daha iyi kotarır. bazı insanlar sayılar, problemler, kümeler çözerken zorlanır, bazı insanlar diften girer soyuttan çıkar, bana mısın demez.
ilkten ben de anlamadığımı sanıyordum. zor geliyordu. ortaokulda özellikle x bilinmeyenli denklemler. hoca da kendince haklı. hangi birimize meram anlatsın, dersi veriyor geçiyor. kimse kolay kolay uğraşmaz öyle tek tek. sonra lise 1 de kaldığımda oturup adam gibi çalışınca hiç de zor olmadığını anladım, ama bir sene gitti tabi güme..
ilkokuldan sonraki tüm eğitim hayatım sayısaldı onca senede ben de tam olarak anlayamadım. matematik sadece kolay temel işlemleri yapabilmek değil onda iyiyiz çok şükür ama metematiğin tamamı çok daha farklı bir konu.
kafası basmıyacak öğrenciye matematik öğretmeye çalışıyorlar adamın önceki eğitimleri yetersiz ayrıca kapasitesi hepten yetersiz çölde karpuz yetiştirmeye benziyor. batıda öğrencileri önceden ayırıp sınıflandırıyorlar sonra kapasitesi yeterli olanlara gereken emeği harcayıp bunları öğretiyorlar.
Şahsımın asla matematik konusunda problemi yoktur. işçi problemleri ne işe yarayacak diyordum hep şimdi 1 işçi 8 saate 10 M yapar toplam 3000 M iş var. Öngörülen 10 kişiden fazla çalışamaz falan deyip hesap yapıyorum işte.
integral ve türev dışında matematik ile bir proplemim yok. Youtube da "şenol hoca" var çok eğlenceli ve pratik anlatımları var isterseniz bakabilirsiniz.
Siz de matematikten korkanlardan mısınız? Üzülmeyin yalnız değilsiniz. Matematikçiler, korkunun sebebinin öğretme şeklinden kaynaklandığını söylüyor. Uzmanlara göre, çocuklara matematik öğretmek yerine, matematiği anlamalarını sağlamak gerekiyor.
Eğitim hayatı boyunca çoğu insanın en çok zorlandığı, aynı zamanda da en çok korktuğu derstir matematik. Bu korku ve güçlükten olsa gerek, en başarısız olunan alandır aynı zamanda.
Peki, nedir matematik ve ne işimize yarar?
Fransızca kökenli bir sözcük olan matematiğin kelime anlamı 'öğrenilen şey, bilgi.'
Matematikçiler, matematiğin; soru sormayı sağlayan, öğrenmeyi öğreten, düşündüren bir sanat olduğunu söylüyor.
Dünyaca ünlü matematikçi Cahit Arf'ın "Matematik esas olarak sabır olayıdır. Belleyerek değil keşfederek anlamak gerekir" sözünü de konuştuğumuz tüm matematikçiler bizlere matematiği anlatırken ispat ettiler...