ne evet ne hayır, tutarsızların öykücüsü, romancısı Oğuz Atay' dan tam bir tutarsızlık öyküsüdür. düşünme özürlü ve dolayısıyla konuşma-yazma özürlü toplumumuza dair gözlemlerini uç bir örnekle anlatmıştır.
Oğuz Atay'ın Korkuyu Beklerken adlı kitabının içinde yer alan sekiz hikayeden bir tanesi ve bana göre de en özeli, Oğuz Atay hikayeciliğinin zirvesidir.
Bir gencin günlük bir gazetenin gönül postasına attığı mektup üzerinde gelişir olay örgüsü. Bu mektup sırasında parentezle belirtilen bölümlerde Oğuz Atay zekasını, o müthiş mizah yeteneğini, ironi ustalığını tüm cömertliği ile okuyucularına sunar. Bunu yaparken de toplumu, sosyal hayatı inceden inceden kalaylar Atay. Bu mektubun sahibi genç üzerinden bütün topluma eleştiri oklarını yollar.
Oğuz Atay'ı okumaktan keyf alan tüm okurların mutlaka okuması gereken hikayedir.
mutlaka okunması gereken oğuz atay öyküsü.bir yandan gülerken diğer yandan insanın içini bir hüzün duygusu kaplar.hikayede mektubu yazan gencin yaşadığı acılar daha ön planda olsa da bana göre asıl acınacak,zor durumda olan kişi doktor akın korkmaz'dır.
Toplu tasima araclarinda okunmamasi gereken oguz atay oykusudur. Zira ciddi anlamda gulduruyor.
"Kendini yuksek ve denetlenemeyen heyecan biciminde ortaya koyan akil duzensizligi diyor 'mania' icin. Bu tanimi gazetedekilere soyledim; "hadi oradan manyak' dediler."
(M.c.'nin mektubunun sonlarina dogru...)
"...bana bu hususta teselli degil de bu yazdiklarimdan fikir ve dusuncelerinizi, bu kizin gonlu var mi yok mu (YOK YOK) seviyor mu sevmiyor mu (SEVMIYOR) Bu konular uzerinde ne yapmam lazim (HIC) onun yolunu gosterin efendim. (Gostersem yapacak misin?)