Doğu konferansında bu sezon milwaukee bucks-toronto raptors arasındaki yarı final maçlarının über keyifli geçtiği lig. Bu gece 3.30'da serideki 4. Maç oynanacak.
Listenin ilk sırasında 37.5 milyon Dolarlık (181 milyon TL) yıllık kazancıyla son şampiyon Golden State Warriors’un oyun kurucusu Stephen Curry yer aldı.
Curry’i, 36.5 milyon Dolar (172 milyon TL) ile James Harden takip ederken, listenin üçüncü sırasında ise yine 36.5 milyon Dolarla(172 milyon TL) Los Angeles Lakers’a transfer olan LeBron James yer aldı.
f1 de olduğunu düşündüğüm sistemin burada da olduğu kanaatindeyim, her dönem oyuncu ve takıma göre bazı takımlar öne çıkarılıyor. bundan beş yıl önce hiç varlık gösteremeyen takım iki sene üst üste şampiyon olabiliyor, bir oyuncusunu kaybeden takım on yıl ortalarda olmuyor, ciddi anlamda planlı programlı olduğunu düşündüğüm için zevkli maçlar ve yarışlar izleyemediğimizi düşünüyorum.
normal sezonda her takımın 82 maç yaptığı, ligden düşme çıkma gibi tantanaların olmadığı, neredeyse her takımda bir süperstar olan ve rekabetin her daim canlı kaldığı, eşsiz spor organizasyonu, basketbol resitali ve pazarlama harikasıdır. neyşınıl basketbol eassosueyşın. ulusal basketbol birliği.
her takım -neredeyse- bir eyaleti temsil eder ve esasen bu bir nevi milli takımlardan oluşan ulusal bir ligdir.
örneklemek gerekirse osmanlı imparatorluğu günümüzde devam etse: cezayir thunders, tunus rangers (sallıyorum) anadolu lions gibi (isimleri ingilzice verme nedemin örneğimizin azıcık nba'le kolay bağdaştırılması için) mora dolphins vb gibi isimlerle, imparatorluğumuza bağlı ülke ve eyaletlerin takımlarından oluşan basketbol ligi olurdu. Bu nba de böyle bir şey.
izlemeyi en sevdiğim spor olan basketbolun membası ve zirvesi. sportif ve fiziksel anlamda sınırların zorlandığı, en iyilerin ter döktüğü mecra.
birçok açıdan ele alınabilir, güzellikleri anlatılabilir fakat benim en sevdiğim yanı futboldaki ve diğer birçok ligteki gibi belli kulüplerin güç odağı olup hegemonyasını sürdüğü bir düzene izin vermemesi. demek istediğim her sene belli takımların şampiyon olduğu, sürekli zirvede bulunduğu bir lig değil nba. örneğin daha önceden esamesi okunmayan alt ve orta sıralarda dolanan takımlardan golden state warrirors birkaç yıldır ligin tozunu attırıyor. rekabet her zaman ön planda. istatistikleri takip etmesi bile keyifli.
drafta yatma olayina acil cozum bulmasi gereken lig. bu ne lan ligin dibi kaybetmek icin oynuyor resmen, her mac ayni senaryo ilk yari 60 sayi atan takim 2. yari 30lari gecemiyor , batida playoff siralamasinin bu kadar cok degismesinim sebebi de drafta yatan takimlarin surekli kaybetmesi.
tüm spor organizasyonları arasında izlemekten en zevk aldığım ve bunu sonuna kadar hak eden lig idi. yeni nesil oyuncular ve yeni mantaliteler ile bu özelliğini biraz kaybetmiş görünüyor. anlayamadığım bir şekilde çoğu maçlar artık çok sıkıcı geçmeye başladı. maçlardaki rekabet ortamı kayboldu. hatta all star izlemenin bile hiçbir cazibesi kalmadı. keza normal maç öncesi bir şut antrenmanı izleyen bir vatandaş all starda göreceği bir çok şeyi zaten görünüyor. idman havasında geçen bir bir yapı.
ancak son dönemlerde dikkatimi çeken bir durum var. çok acaip sonuçlar çıkabiliyor. üstelik tesadüf denemeyecek kadar sık bir şekilde oluyor bunlar. sanırsam bahis baronları her şeyi kontrol ettiği gibi burayı da kontrol ediyor. ve maalesef bu bariz bir şekilde sporu zevk almak için izleyen kitleyi, ben de dahil tabi, yoruyor ver uzaklaştırıyor.
gittikçe heyacanını kaybettiği fikrine yürekten katıldığım, tabiri caize can çekişen organizasyon.
nerede 2000lerin başındaki o kobe'li, duncan'lı, garnett'li, shaq'lı, iverson'lı, vince carter'lı, t-mac'li, billups'lı, webber'li, steve nash'li organizasyon, nerede bugünkü organizasyon.
sik kırığı curry'ler, embesil karl anthony towns'lar, overrated porzingis'ler falan yıldız sayılır olmuş.
bugünkü lige bakınca lebron, durant ve james harden dışında yıldız denebilecek bir adam yok. lebron ve durant de eskilerden kalma adamlar zaten.
artık amerikan üniversitelerinden adam yetişmiyor maalesef. nedenini bilmiyorum ama her draft zamanı vasat vasat adamlar en tepeden seçiliyor. neden, çünkü adam yok!
acilen bir proje hazırlanmazsa sonu f1 gibi olacak diye endişe etmekteyim.
bugün itibariyle yeni sezon baslıyor.kobe'li big 3'li günlerden beri ilk kez heyecanla takip edeceğim bir sezon olacak sanırım.umarım bosa giden onca yıllarımızdan sonra LA olarak caylaklarımızla tekrar canlanmaya baslarız.
Kesinlikle konferanslar arası uçurum var. Golden state , san Antonio , Houston , Clippers , Utah , Memphis ve Oklahoma gibi takımlar batıda birbirini yerken doğuda Cleveland ın biraz canını sikabilecek boston disinda az biraz da Washington var işte.
Geçen sezon finallerinde doğradıkları golden state warriors'u yeniden şampiyon yapıcak gibi görünen lig, gsw sezonun son 3 maçını evinde oynadı seyahat yorgunluğu çekmeden play off'a girdiler ona rağmen bir haftada 2 maç yaptılar gram efor sarfetmedeb geçicekler ilk turu.
Ancak Haksızlık yapmamak lazım şiir gibi basketbol oynuyor gsw başarılı alan paylaşımı ile her maç 30 asisti görüp nba'i 3'lük stiline yatkınlaştırıp devrim yaptılar ama fiksür eyyamlığı haksızlığı çok bariz.