nba

    122.
  1. 2011-2012 sezonu 25 aralık 2011 new york knicks boston celtics maçı ile başlayacak olan lig. lokavt dolayısıyla ligin bu sezon oynanmama riski vardı ama varılan anlaşma sonrasında her takımın 66'şar maç oynayacağı sezon başlayacak. lokavtın bitmesinden sonra birçok takım yaptığı hamlelerle kadrosunu güçlendirdi. ancak bazı takımlar da sadece draft'tan seçtikleri oyuncular ile sözleşme imzaladılar. normal şartlarda takımlar uzun süre kamp yaptıktan sonra sezona giriyorlardı ve birçok hazırlık maçı oynama fırsatları oluyordu. ancak bu sene çok sıkışık bir program olduğu için 2'den fazla hazırlık maçı oynayan takım olmadı. zaten oyuncuların da form tutması zaman alacaktır. lokavt dolayısıyla normal sezon fikstürü de çok sıkıştı. bu sezon her takım en az bir kere 3 gece üst üste maç yapacak. o yüzden yaşlı takımların çok zorlanması ve beklenmedik yenilgiler alması şaşırtıcı olmaz. tabii ki daha genç ve dinamik takımlar da sezona daha avantajlı bir şekilde girecek. sezon öncesi her takımı teker teker analiz etmek gerekirse:

    atlanta hawks: yıllardır eksik kalan bir şeyler var bu takımda. kağıt üzerinde çok iyi ve genç bir kadroları olmasına rağmen bir türlü beklenen seviyeye gelemediler. oyun kurucu eksiklikleri var. kirk hinrich belki idare edebilir ama iddialı olmaları için daha iyi bir oyun kurucuya ihtiyaçları var. josh smith her zaman çok iyi bir savunmacıymış gibi gösterilse de sürekli blok peşinde koştuğundan dolayı pozisyon hatası yapıyor. al horford ve joe johnson'un yanına tracy mcgrady'nin katılması olumlu bir hamle. ama ondan ne bekledikleri önemli. eskisi gibi oynaması mümkün değil. ama kenardan gelerek oyuna zekasını katarak katkı verebilir. ancak jamal crowford'un yokluğunu hissedeceklerdir. geçen sene doğu konferansı'nı 5. sırada bitirmişlerdi. bu sene 5. sıranın üzerine çıkmaları pek mümkün değil ama 7. sıraya kadar bile düşebilirler.

    boston celtics: bu senenin en dezavantajlı takımı görünümündeler. zira kevin garnett 35, ray allen 36, jermaine o'neal 33, paul pierce de 34 yaşında. shaquille o'neal basketbolu bıraktı, glen davis takas edildi, rajon rondo küstürüldü ve takım ciddi anlamda güç kaybetti. new york knicks'in de güçlendiğini göz önünde bulundurunca atlantik grubu'nu birinci tamamlamaları çok zor. hatta doğu konferansı'nda 5. veya 6. sıraya kadar düşebilirler.

    charlotte bobcats: play-off yapma şansları neredeyse sıfır. takıma katılan oyunculardan corey maggette ve bismack biyombo büyük soru işareti. özellikle corey maggette'nin takım oyunuyla hiç alakası yok. kemba walker'in ön plana çıkması beklenebilir ama bu takımın çok ciddi problemleri var ve doğu konferansı'nın son sıralarına adaylar.

    chicago bulls: takımın tek eksik olan bölgesine enfes bir hamle yaptılar. takımın ciddi bir şutör problemi vardı ve oraya richard hamilton'u aldılar. sisteme adapte olduğu zaman müthiş istatistikler yakalamasa da görünmeyen işleri yapacaktır. kurt thomas'ın takımdan ayrılması bir kayıp. ancak ömer aşık'ın süreleri artacak büyük ihtimalle. eğer sakatlık problemi yaşamazlarsa doğu konferansı'nı 1. bitirmeye adaylar. en kötü ihtimalle 2. bitirirler. sakatlık olursa tabii ki etkilenebilir sıraları.

    cleveland cavaliers: geçen sene doğu konferansı'nı sonuncu bitirmişlerdi. draft'tan seçtikleri oyuncular dışında bir takviye yapamadılar. kyrie irving ön plana çıksa da takımın play-off için iddialı olmasına daha çok var. büyük ihtimalle bu sezon sonuncu olmayacaklar ama 12. sıradan da yukarı çıkamazlar.

    dallas mavericks: lamar odom, vince carter ve delonte west gibi oyuncuları kadroya katsalar da güç kaybettiler. en önemli kayıpları tyson chandler. onun yerine ian mahinmi veya brendan haywood oynayacak ve onun yerini doldurmalarının imkanı yok. vince carter, jason kidd'in yanında iyi performans gösterebilir. lamar odom da önemli bir oyuncu ama pivot pozisyonundaki eksiklik başlarına bela olacak gibi. zirvedeki takımların güç kaybetmesinden dolayı batı konferansı'nı 3. veya 4. sırada bitirebilirler.

    denver nuggets: kenyon martin, wilson chandler ve j.r. smith gibi çok önemli oyuncularını kaybettiler. onların yerine de o kadar önemli oyuncular alamadılar. play-off yapacaklardır ama geçen seneki gibi konferansı 5. sırada bitirmeleri zor.

    detroit pistons: yeni sezona amaçsız giren bir takım. tayshaun prince'nin kadroda tutulması büyük bir yanlıştı. geçen sene takımın koçu ile yaşadığı sorunlar vardı. buna rağmen takımda kalması büyük sürpriz. richard hamilton ile yollar ayrıldı ve ciddi bir oyuncu alınamadı. konferansın son sıralarına adaylar.

    golden state warriors: bu sene de play-off yapamayacaklar. zaten birçok handikapı olan bir takımdı ve bunların hiçbirini kapatamadılar. üstelik kwame brown'a 1 yıl için 7 milyon dolar verdiler. daha ne denir ki...

    houston rockets: samuel dalembert dışında pek önemli bir takviye yapamadılar. o da zaten bir soru işareti. hiçbir zaman yeteneklerini sahaya yansıtamayanlardan. konsantre olabilse müthiş işler yapabilir. ancak birkaç maçlık konsantrasyonunu daha uzun sürelerde devam ettiremiyor. kadroya katılan oyuncuların hiçbirisi takımı bir üst seviyeye taşıyabilecek düzeyde değil. üstelik takımdan ayrılan koç rick adelman'ın yerine gelen kevin mchale o boşluğu dolduramaz. play-off için mücadele etseler de az farkla kaçıracaklarını düşünüyorum.

    indiana pacers: bu senenin en dikkat edilmesi gereken takımlarından birisi. yazın müthiş hamleler yaptılar. george hill ve david west takıma cuk oturan parçalar. zaten çok iyi bir çekirdeği vardı takımın. karakter olarak da çalışmayı seven, mücadele eden oyuncular vardı. yeni gelenler de aynı özelliklere sahip. roy hibbert ile david west çok iyi bir ikili olacak, paul george savunmasıyla öne çıkan bir oyuncu ama hücuma da katkı yapıyor. danny granger'in üzerindeki yük azalacak ve darren collison da iyi bir oyun kurucu. takımın birbirine alışması tabii ki zaman alacak ama doğu konferansı'nı 4. veya 5. sırada bitirebilirler. bu sene bahis severleri sevindirecek takımlardan birisi olacaklar.

    los angeles clippers: chris paul ve chauncey billups ile çok daha iddialı bir hale geldiler. reggie evans ve caron butler gibi önemli oyuncuları da yanlarına eklediler. ama eric gordon ve chris kaman'ın takımdan ayrılması tabii ki önemli kayıplar. play-off'a gireceklerdir ama ilk senede müthiş şeyler beklemek doğru olmaz. bir de koç olarak vinny del negro varken...

    los angeles lakers: dwight howard'ı veya chris paul'u almak istediler, ikisini de alamadılar. üstelik salary cap'ta boşluk yaratmak için lamar odom'u bir hiç pahasına takas ettiler. troy murphy ve josh mcrobets'in takıma katılması iyi hamleler ama geçen seneden bir adım geriye gittiler. koç phil jackson'un takımdan ayrıldığından bahsetmeme gerek yok sanırım.

    memphis grizzlies: geçen sene son sıradan play-off'a girip san antonio spurs'u elemişlerdi. ikinci turda da oklahoma city thunder'e kök söktürmüşlerdi. üstelik rudy gay'ın sakat olduğu bir dönemde bunları yaptılar. ancak yeni sezona girerken zach randolph'un yeni kontrat aldığını ve darrell arthur'un sezonu kapattığını belirtmek lazım. zach randolph yeni kontrat alınca yatışa geçer. umarım öyle bir şey bu sene de yaşanmaz ama olma ihtimali de var. yine son sıradan play-off yapabilirler ama işleri kolay değil.

    miami heat: sezon öncesinde takımın oyun kurucu ve pivot sorunu vardı. bu sezon da bunlar devam ediyor. belki normal sezonda idare edebilirler ama play-off'larda joel anthony ve eddy curry ikilisiyle işleri çok zor. üstelik takımın oyun kurucusu mario chalmers belki de ligin en istikrarsız adamı. ne yapacağı hiç belli olmuyor. takıma katılan shane battier'in yapacağı liderlik çok önemli. ancak onun oynadığı bölgede lebron james oynuyor. yine de en azından güç kaybetmediler ve konferansın zirvesinde chicago bulls ile beraberler.

    milwaukee bucks: fazlasıyla bireysel oynayan oyunculardan kurulu bir takım. koçlarının da buna göz yumması takımdaki diğer parçalara zarar veriyor. andrew bogut'un iyileşmesi ile daha güçlü bir takım oldular. ancak hâlâ kesin play-off yaparlar demek mümkün değil. yine de o yarışın içinde olacaklar.

    minnesota timberwolves: geçen sene ligi sonuncu sırada tamamlamışlardı. bu sene ricky rubio, derrick williams ve jose juan barea'nın takıma katılmasıyla daha kaliteli bir hale geldiler. lig sonuncusu olmasalar da play-off yapmalarının imkanı yok.

    new jersey nets: deron williams, brook lopez ve mehmet okur dışındaki oyuncular vasatın altında. hadi biraz zorlarsak jordan farmar ve kris humphries'i de vasat kategorisine koyabiliriz. ama bu kadro ile bir yerlere gelmeleri çok zor. play-off yarışında olacaklarını sanmıyorum. üstelik brook lopez de ameliyat olduğu için uzun bir süre oynamayacak.

    new orleans hornets: chris paul'u yolladıklarından dolayı çok güç kaybettikleri falan o kadar da doğru değil. zira kadroya kattıkları chris kaman ve eric gordon önemli oyuncular. tabii ki david west'in takımdan ayrılmasından dolayı güç kaybettiler ama muhtemelen dibe vurmayacaklar ve ilerideki yıllar için ellerinde iyi parçalar var. play-off yapamazlar.

    new york knicks: geçen seneye kıyasla güçlendikleri kesin. tyson chanler ile birlikte pota altını güçlendirdiler, baron davis önemli bir oyuncu. chauncey billups'un takımdan yollanması bir hata olarak değerlendirilebilir ama o takımda kalsaydı tyson chandler'i alamazlardı. amar'e stoudemire, tyson chandler ve carmelo anthony'nin bir arada nasıl oynayacakları da merak konusu. ama kağıt üzerinde iyi bir kadro ve boston celtics ile atlantik grubu birinciliği için çekişecekler.

    oklahoma city thunder: geçen seneye göre güç kaybetmediler ama bir takviye de yapmadılar. o yüzden kadroda yer alan oyunculardan bazılarının performansını arttırmaya öncelik verecekler. james harden'in süreleri artabilir. o sahadayken çok daha iyi oynuyorlar. ama russell westbrook'un da bir şekilde doğru oynaması lazım. takımda kevin durant varken "buranın lideri benim" havalarını bırakmalı. zira bir şeyler yapmaya çalışırken takıma zarar veriyor. bir de koç scott brooks'un bu takımı artık bir üst seviyeye taşıması lazım. farklı bir koçla çok daha iyi yerlere gelebilirler. zirvedeki takımların güç kaybettiği düşünülünce batı konferansı'nın liderliğine adaylar.

    orlando magic: takımda basketbol oynamaya odaklanmış oyuncu olduğuna inanmıyorum. dwight howard takas olmak istediğini açıklamıştı. sonra takas görüşmeleri oldu ama ardından dwight howard'ı takas etmeyeceklerini açıkladılar. takımda mutlu olmayan bir oyuncunun gerçek performansını göstermesi mümkün değil. bu oyuncu dwight howard olsa bile. sezon ilerleyince dwight howard'ı takas etmek zorunda kalacaklar. zira sezon sonunda kontratı bitiyor. yorum yapmak hiç kolay değil bu takımla ilgili.

    philadelphia 76ers: geçen senenin dikkat çeken takımlarından biriydi. doğu konferansı'nı 7. sırada bitirdiler. ancak bu sene takıma önemli bir takviye yapamadılar. o yüzden kadro içindeki oyuncuların performansını arttırmaya çalışacaklar. evan turner ve jrue holiday'in performansı çok önemli. takımın washington wizards ile oynadığı iki hazırlık maçını da izledim ve evan turner gerçekten iyi gözüktü. ribaundlara katkısıyla, orta mesafe şutlarıyla çok iyi sinyaller verdi. oyun kurucu olarak da çok verimliydi. eğer beklenen çıkışı yapabilirse andre iguodala başta olmak üzere diğer oyuncular da rahatlayacaktır. o yüzden son derece kritik bir oyuncu. takım sağlıklı kalırsa 5. veya 6. sıraya kadar tırmanabilir.

    phoenix suns: bu sene shannon brown ve marcin gortat'ın ön plana çıkmasını bekliyorum. zaten takımın lideri steve nash. oyun tarzından dolayı shannon brown acayip istatistikler yakalayabilir. ama buna rağmen play-off'a girmeleri pek mümkün değil.

    portland trail blazers: sakatlıklar bir türlü yakalarını bırakmadı. brandon roy basketbolu bıraktı, greg oden'in durumu belli değil. jamal crawford'un takıma katılması önemli ama geçen seneyi mumla arayacaklar gibi. lamarcus aldridge'nin liderliğe soyunacak olması bir soru işareti. o yükü kaldırabilir mi pek emin değilim. bu sene play-off'a bile giremeyebilirler.

    sacramento kings: geçen seneye göre daha iyi durumdalar ama play-off iddiasından hâlâ uzaktalar. mutlaka galibiyet yüzdeleri artacaktır ama büyük bir sıçrama beklemek doğru olmaz. demarcus cousins'in bireysellikten biraz uzaklaşması takıma olumlu yansıyacaktır. bir de jimmer fredette'ye dikkat etmek lazım.

    san antonio spurs: geçen sene batı konferansı'nın lideriydiler. hâlâ kadrolarında önemli oyuncular olsa da çok yaşlılar ve bu seneki tempoyu kaldırmaları zor. üstelik george hill'i kaybettiler. onun yerine alınan kawhi leonard çok yönlü bir oyuncu ve dikkat çekecektir. ama bu sene konferansı lider tamamlamaları çok zor.

    toronto raptors: doğu konferansı'nın son sırasının en büyük adaylarından birisi. andrea bargnani ve demar derozan dışında vasatın üzerinde oyuncuları yok. onlar da zaten kıl payı vasatın üzerinde. gerçekten çok sınırlı bir kadroları var. bu seneki işleri çok zor.

    utah jazz: iyi bir şeyler beklemek mümkün değil. kısa rotasyonları çok dar ve sınırlı. devin harris garip bir oyun kurucu. al jefferson'dan çok şey bekleniyor. istatistik kağıdını doldursa da pek işe yaramayacak gibi. mehmet okur'un takas olmasından sonra enes kanter'in süre alma şansı artacak. play-off şansları çok düşük.

    washington wizards: john wall'a rağmen çok dağınık bir takım. nick young gibi eline değen her topu potaya atan bir oyuncuları var. javale mcgee sürekli smaç ve blok yapmayı kovalıyor. sadece spektaküler hareket yapma çabasında. andray blatche'nin ne yaptığı belli değil. doğru bir zihniyet yok takımda. john wall ve rashard lewis çabalasa da pek bir yere gelmeleri mümkün değil.

    transfer döneminde takımların kadroya kattığı oyuncular:

    atlanta hawks: tracy mcgrady, vladimir radmanovic, jerry stackhouse, donald sloan, ivan johnson, jannero pargo, willie green

    boston celtics: jajuan johnson, e'twaun moore, greg stiemsma, chris wilcox, marquis daniels, keyon dooling, sasha pavlovic, brandon bass, mickael pietrus

    charlotte bobcats: bismack biyombo, corey maggette, derrick brown, kemba walker, reggie williams, byron mullens

    chicago bulls: jimmy butler, richard hamilton

    cleveland cavaliers: omri casspi, tristan thompson, kyrie irving, mychel thompson

    dallas mavericks: brandan wright, lamar odom, vince carter, delonte west, sean williams

    denver nuggets: andre miller, jordan hamilton, kenneth faried, rudy fernandez, corey brewer, demarre carroll, julyan stone

    detroit pistons: vernon macklin, brandon knight, damien wilkins

    golden state warriors: charles jenkins, chris wright, kwame brown, dominic mcguire, ishmael smith, brandon rush

    houston rockets: jonny flynn, chandler parsons, marcus morris, jeff adrien, samuel dalembert

    indiana pacers: george hill, jeff pendergraph, david west, louis amundson

    los angeles clippers: travis leslie, trey thompkins, caron butler, chauncey billups, chris paul, reggie evans

    los angeles lakers: andrew goudelock, jason kapono, darius morris, josh mcroberts, troy murphy

    memphis grizzlies: josh selby, josh davis, jeremy pargo, brian skinner, dante cunningham, quincy pondexter

    miami heat: norris cole, eddy curry, terrel harris, shane battier, mickell gladness

    milwaukee bucks: stephen jackson, beno udrih, shaun livingston, tobias harris, jon leuer, mike dunleavy jr.

    minnesota timberwolves: ricky rubio, brad miller, malcolm lee, derrick williams, jose juan barea

    new jersey nets: marshon brooks, dennis horner, jordan williams, shelden williams, shawne williams, mehmet okur, deshawn stevenson

    new orleans hornets: lance thomas, trey johnson, cardell johnson, dajuan summers, chris kaman, al-farouq aminu, eric gordon, gustavo ayon, greivis vasquez

    new york knicks: josh harrellson, tyson chandler, mike bibby, iman shumpert, jerome jordan, baron davis, steve novak

    oklahoma city thunder: reggie jackson, lazar hayward, ryan reid

    orlando magic: justin harper, larry hughes, deandre liggins, glen davis, von wafer

    philadelphia 76ers: lavoy allen, nikola vucevic

    phoenix suns: shannon brown, sebastian telfair, ronnie price, markieff morris

    portland trail blazers: raymond felton, kurt thomas, jamal crawford, craig smith

    sacramento kings: john salmons, jimmer fredette, j.j. hickson, isaiah thomas, tyler honeycutt, travis outlaw, chuck hayes

    san antonio spurs: kawhi leonard, t.j. ford, cory joseph

    toronto raptors: jamaal magloire, gary forbes, rasual butler, aaron gray, anthony carter

    utah jazz: enes kanter, alec burks, jamaal tinsley, josh howard

    washington wizards: ronny turiaf, hamady n'diaye, roger mason, shelvin mack, chris singleton, jan vesely
    21 ...
  2. 130.
  3. 2011-2012 normal sezonu, dün gece oynanan karşılaşmalar ile sona ermiştir. böylece chicago bulls ve san antonio spurs (50-16) en çok galibiyet alan takımlar oldu. ancak kendi aralarında oynadıkları maçlarda ortaya çıkan chicago bulls üstünlüğü ile chicago bulls, playoff'lar boyunca saha avantajını ele geçirdi. charlotte bobcats ise sezonu 7 galibiyet, 59 mağlubiyetle noktaladı. 1972-1973 sezonunu philadelphia 76ers 9 galibiyet, 73 mağlubiyetle bitirmişti ve o sezonki galibiyet yüzdeleri %11'di. bu galibiyet yüzdesi ile nba tarihinin en kötüsü konumundaydılar. ancak charlotte bobcats, 7 galibiyet ve 59 mağlubiyetle %10.6'lık bir galibiyet yüzdesi yakaladı. böylece de nba tarihinin en kötüsü oldu. aynı zamanda sezonu da 23 maçlık bir mağlubiyet serisi ile bitirdiler.

    doğu konferansı:

    1. chicago bulls (50-16) (merkez grubu lideri)
    2. miami heat (46-20) (güneydoğu grubu lideri)
    3. indiana pacers (42-24)
    4. boston celtics (39-27) (atlantik grubu lideri)
    5. atlanta hawks (40-26)
    6. orlando magic (37-29)
    7. new york knicks (36-30)
    8. philadelphia 76ers (35-31)
    9. milwaukee bucks (31-35)
    10. detroit pistons (25-41)
    11. toronto raptors (23-43)
    12. new jersey nets (22-44)
    13. cleveland cavaliers (21-45)
    14. washington wizards (20-46)
    15. charlotte bobcats (7-59)

    batı konferansı:

    1. san antonio spurs (50-16) (güneybatı grubu lideri)
    2. oklahoma city thunder (47-19) (kuzeybatı grubu lideri)
    3. los angeles lakers (41-25) (pasifik grubu lideri)
    4. memphis grizzlies (41-25)
    5. los angeles clippers (40-26)
    6. denver nuggets (38-28)
    7. dallas mavericks (36-30)
    8. utah jazz (36-30)
    9. houston rockets (34-32)
    10. phoenix suns (33-33)
    11. portland trail blazers (28-38)
    12. minnesota timberwolves (26-40)
    13. golden state warriors (23-43)
    14. sacramento kings (22-44)
    15. new orleans hornets (21-45)

    playoff eşleşmeleri:

    doğu konferansı:

    chicago bulls - philadelphia 76ers
    miami heat - new york knicks
    indiana pacers - orlando magic
    boston celtics - atlanta hawks

    batı konferansı:

    san antonio spurs - utah jazz
    oklahoma city thunder - dallas mavericks
    los angeles lakers - denver nuggets
    memphis grizzlies - los angeles clippers

    sayı krallığı:

    1. kevin durant - 28.0
    2. kobe bryant - 27.9
    3. lebron james - 27.1
    4. kevin love - 26.0
    5. russell westbrook - 23.6

    ribaund krallığı:

    1. dwight howard - 14.5
    2. kevin love - 13.3
    3. andrew bynum - 11.8
    4. kris humphries - 11.0
    5. blake griffin - 10.9

    asist krallığı:

    1. rajon rondo - 11.6
    2. steve nash - 10.7
    3. chris paul - 9.1
    4. jose calderon - 8.8
    5. deron williams - 8.7

    şut yüzdesi:

    1. tyson chandler - %67.9
    2. dwight howard - %57.3
    3. nikola pekovic - %56.1
    4. andrew bynum - %55.8
    5. marcin gortat - %55.5

    faul yüzdesi:

    1. jamal crawford - %92.7
    2. jj redick - %91.1
    3. dirk nowitzki - %89.6
    4. kevin martin - %89.4
    5. steve nash - %89.4

    üçlük yüzdesi:

    1. steve novak - %47.1
    2. stephen curry - %45.5
    3. ersan ilyasova - %45.5
    4. ray allen - %45.3
    5. mike miller - %45.2

    blok krallığı:

    1. serge ibaka - 3.65
    2. javale mcgee - 2.18
    3. dwight howard - 2.15
    4. deandre jordan - 2.05
    5. roy hibbert - 1.97

    top çalma krallığı:

    1. chris paul - 2.53
    2. mike conley - 2.21
    3. lebron james - 1.86
    4. paul millsap - 1.84
    5. tony allen - 1.79

    top kayıpları:

    1. deron williams - 4.0
    2. john wall - 3.9
    3. kevin durant - 3.8
    4. steve nash - 3.7
    5. rajon rondo - 3.6

    double-double liderleri:

    1. kevin love - 48
    2. dwight howard - 43
    3. pau gasol - 42
    4. blake griffin - 41
    5. andrew bynum - 37

    verimlilik puanı:

    1. lebron james - 29.9
    2. kevin love - 28.3
    3. kevin durant - 27.3
    4. dwight howard - 26.4
    5. chris paul - 24.5

    bu sezon triple-double yapan oyuncular:

    - rajon rondo - (bkz: 1 ocak 2012 washington wizards boston celtics maçı)

    - kyle lowry - (bkz: 23 ocak 2012 minnesota wolves houston rockets maçı)

    - andre iguodala - (bkz: 28 ocak 2012 philly 76ers detroit pistons maçı)

    - kemba walker - (bkz: 28 ocak 2012 charlotte bobcats wsh wizards maçı)

    - david lee - (bkz: 7 şubat 2012 gs warriors okc thunder maçı)

    - rajon rondo - (bkz: 12 şubat 2012 boston celtics chicago bulls maçı)

    - serge ibaka - (bkz: 19 şubat 2012 okc thunder denver nuggets maçı)

    - joakim noah - (bkz: 22 şubat 2012 chicago bulls milwaukee bucks maçı)

    - rajon rondo - (bkz: 29 şubat 2012 boston celtics milwaukee bucks maçı)

    - rajon rondo - (bkz: 4 mart 2012 boston celtics new york knicks maçı)

    - drew gooden - (bkz: 14 mart 2012 milwaukee bucks cleveland cavs maçı)

    - jarrett jack - (bkz: 21 mart 2012 new orleans hornets gs warriors maçı)

    - jose juan barea - (bkz: 23 mart 2012 okc thunder minnesota wolves maçı)

    - rajon rondo - (bkz: 1 nisan 2012 boston celtics miami heat maçı)

    - rajon rondo - (bkz: 11 nisan 2012 boston celtics atlanta hawks maçı)

    - carmelo anthony - (bkz: 17 nisan 2012 new york knicks boston celtics maçı)

    - pau gasol - (bkz: 18 nisan 2012 gs warriors los angeles lakers maçı)

    takım istatistikleri:

    şut yüzdesi: san antonio spurs - 47.8

    faul yüzdesi: oklahoma city thunder - 80.6

    sayı lideri: denver nuggets - 104.1

    ribaund lideri: chicago bulls - 46.7

    asist lideri: denver nuggets - 24.0

    top çalma lideri: memphis grizzlies - 9.6

    blok lideri: oklahoma city thunder - 8.2

    üçlük yüzdesi: san antonio spurs - 39.3

    en az top kaybı yapan takım: philadelphia 76ers - 11.2

    bu sezon öne çıkan maçlardan bazıları:

    (bkz: 25 aralık 2011 new york knicks boston celtics maçı)

    (bkz: 25 aralık 2011 dallas mavericks miami heat maçı)

    (bkz: 25 aralık 2011 la lakers chicago bulls maçı)

    (bkz: 27 aralık 2011 miami heat boston celtics maçı)

    (bkz: 1 ocak 2012 memphis grizzlies chicago bulls maçı)

    (bkz: 8 ocak 2012 okc thunder san antonio spurs maçı)

    (bkz: 10 ocak 2012 los angeles lakers phoenix suns maçı)

    (bkz: 12 ocak 2012 gs warriors orlando magic maçı)

    (bkz: 14 ocak 2012 la clippers la lakers maçı)

    (bkz: 17 ocak 2012 miami heat san antonio spurs maçı)

    (bkz: 20 ocak 2012 gs warriors indiana pacers maçı)

    (bkz: 20 ocak 2012 la clippers minnesota wolves maçı)

    (bkz: 20 ocak 2012 toronto raptors portland blazers maçı)

    (bkz: 23 ocak 2012 boston celtics orlando magic maçı)

    (bkz: 26 ocak 2012 orlando magic boston celtics maçı)

    (bkz: 27 ocak 2012 no hornets orlando magic maçı)

    (bkz: 29 ocak 2012 miami heat chicago bulls maçı)

    (bkz: 30 ocak 2012 los angeles clippers okc thunder maçı)

    (bkz: 1 şubat 2012 new orleans hornets phoenix suns maçı)

    (bkz: 3 şubat 2012 nj nets minnesota timberwolves maçı)

    (bkz: 4 şubat 2012 san antonio spurs okc thunder maçı)

    (bkz: 6 şubat 2012 philadelphia 76ers la lakers maçı)

    (bkz: 7 şubat 2012 boston celtics charlotte bobcats maçı)

    (bkz: 9 şubat 2012 boston celtics la lakers maçı)

    (bkz: 10 şubat 2012 new york knicks la lakers maçı)

    (bkz: 11 şubat 2012 dallas mavs portland blazers maçı)

    (bkz: 12 şubat 2012 boston celtics chicago bulls maçı)

    (bkz: 14 şubat 2012 toronto raptors new york knicks maçı)

    (bkz: 19 şubat 2012 new jersey nets milwaukee bucks maçı)

    (bkz: 19 şubat 2012 okc thunder denver nuggets maçı)

    (bkz: 21 şubat 2012 portland trail blazers sa spurs maçı)

    (bkz: nba all star 2012 rising stars challenge)

    (bkz: nba all star 2012 saturday night)

    (bkz: 2012 nba all star shooting stars)

    (bkz: 2012 nba all star skills challenge)

    (bkz: 2012 foot locker three point contest)

    (bkz: slam dunk contest 2012)

    (bkz: nba all star 2012)

    (bkz: 4 mart 2012 charlotte bobcats new jersey nets maçı)

    (bkz: 14 mart 2012 ny knicks portland trail blazers maçı)

    (bkz: 19 mart 2012 orlando magic chicago bulls maçı)

    (bkz: 21 mart 2012 denver nuggets detroit pistons maçı)

    (bkz: 23 mart 2012 okc thunder minnesota wolves maçı)

    (bkz: 25 mart 2012 atlanta hawks utah jazz maçı)

    (bkz: 25 mart 2012 oklahoma city thunder miami heat maçı)

    (bkz: 4 nisan 2012 miami heat okc thunder maçı)

    (bkz: 6 nisan 2012 miami heat memphis grizzlies maçı)

    (bkz: 10 nisan 2012 miami heat boston celtics maçı)

    (bkz: 11 nisan 2012 san antonio spurs la lakers maçı)

    (bkz: 13 nisan 2012 ny knicks washington wizards maçı)

    (bkz: 16 nisan 2012 utah jazz dallas mavericks maçı)

    (bkz: 23 nisan 2012 new jersey nets philly 76ers maçı)

    (bkz: 24 nisan 2012 utah jazz phoenix suns maçı)
    8 ...
  4. 66.
  5. 2010-2011 sezonunun başlamasına 1 aydan az bir süre kalan lig. geçtiğimiz sezonu los angeles lakers şampiyon tamamlamıştı. lakers kadrosunu korumayı başardı. bu onlar açısından çok önemli. zira ligin en oturmuş kadrolarından birine sahipler. o yüzden şampiyonluğun en büyük adaylarından birisiler yine. şampiyonluk için en iddialı takımlardan bir diğeri ise miami heat. bütün yaz en çok konuşulan takımdı miami heat. dwyane wade, chris bosh ve lebron james'i aynı takımda izlemek basketbolseverler için çok büyük bir zevk olacaktır. 2003 nba draftı, nba tarihinin en iyi draftlarından biriydi ve bu draftın en iyi 4 oyuncusundan 3'ü aynı takımda yer alacak. ama ben bu sene şampiyon olacaklarına inanmıyorum. şampiyon olan takımlar genelde uzun süre birlikte oynayan takımlardır. bu yüzden de zamana ihtiyaçları var kanımca. ayrıca koçları erik spoelstra da yeterince iyi değil. belki sezon ilerleyince takımın başına pat riley geçebilir.

    geçtiğimiz sezonun en iyi takımlarından olan cleveland cavaliers ise lebron james'in takımdan ayrılmasıyla birlikte vasatın da altında bir takım haline geldi. ligin dibine demir atacaklardır. bir oyuncu takımı bu kadar mı değiştirir diye de düşünüyor bazen insan ama değiştirebiliyor işte.

    2010 nba draftı'nda ilk sıradan john wall'u seçen washington wizards play-off yarışına dahil olabilir. ama bu yarışı kazanabileceklerini düşünmüyorum. tahminen doğu konferansını 9. veya 10. bitireceklerdir. 2. sıradan evan turner'ı seçen philadelphia 76ers ise play-off'a kalacaktır tahminimce. samuel dalembert'ten ve willie green'den kurtulmaları iyi oldu. onların yerine genç ve yetenekli birkaç oyuncu dahil ettiler kadroya. koç eddie jordan'ın yerine gelen doug collins de takıma iyi bir basketbol oynatacaktır.

    bu sene nba'de 5 türk oyuncu mücadele edecek. mehmet okur utah jazz'da kariyerine devam ediyor. ama geçen sezon aşil tendonunun kopmasından dolayı hâlâ sakat. sezon açılışına yetişeceğini sanmıyorum. hidayet türkoğlu phoenix suns'a takas oldu. orada başarılı olacağını tahmin ediyorum. zira steve nash gibi bir point guard'ın yanında oynamak kötü oyuncuları bile iyi gösterir. ersan ilyasova milwaukee bucks'ta kariyerine devam ediyor. geçtiğimiz sene oldukça iyiydi. bu sene de çıkışını sürdürecektir. ömer aşık chicago bulls'ta oynayacak. çok şans bulacağını sanmıyorum. ama şans bulduğunda kendini göstermesi lazım. iyi savunma yaparsa ve yılmadan çalışırsa sene sonuna doğru süreleri artacaktır. tabii ki faul atışlarını geliştirmesi de şart. son olarak semih erden de boston celtics'te oynayacak. shaquille o'neal ve kendrick perkins gibi pivotların arkasında süre bekleyecek. ama hem o'neal hem de perkins sahada çok kalabilen oyuncular değiller. o yüzden semih şans bulacaktır.
    8 ...
  6. 149.
  7. 2013/2014 sezonu, Indiana Pacers ile Orlando Magic takımları arasında oynanacak olan ilk maçla start alıyor.

    (bkz: nihayet)
    7 ...
  8. 1.
  9. National Basketball Association.

    resmi sitesi
    http://www.nba.com dur.

    (bkz: nba tv)
    6 ...
  10. 5.
  11. kapasitesi kadarıyla dünyanın en iyi oyuncularının tümünü bünyesinde barındıran,ülkemizde bir çok kişinin piyasa yıldızlar sayesinde bulaştığı fakat o kadar basit olmayan,yaklaşık 9 yıldır hayatımda önemli bir yere sahip olan,bir çok kişi tanımama vesile olan amerikan profesyonel basketbol ligi,i love this game!!!
    5 ...
  12. 34.
  13. kapitalizmin beşiği amerika'da bulunmasına rağmen dünyanın en adil, en dengeli liglerinden biridir.
    (bkz: salary cap)
    (bkz: draft)
    5 ...
  14. 221.
  15. 19.
  16. Top rakip takımdayken sürekli olarak "diiifensss....diifeennsss..." diye bağıran yaratıcı taraftarlara sahiptir.
    5 ...
  17. 209.
  18. Basketbolun şampiyonlar ligi falan değildir. Şampiyonlar liginde Malmö,D.Zagreb,Astana,Bate,Maccabi,Apoel gibi sıradan takımlar varken, Nba'de ki en dandik takımın bile belli bir oyun kalitesi vardır.
    5 ...
© 2025 uludağ sözlük