her gece kac mac oynandigi http://www.nba.com adresine girilerek ögrenilebilir, blog reklami icin kasmaya lüzum yoktur.
bunun bir de ikinci ligi olsaydi her sey cok daha güzel olabilirdi. amerika'da insanlar nasilsa kendi sehirlerinin takimlarini destekliyorlar. yani los angeles ve boston 20 bin kisiye oynarken new orleanslilarin bos tribünlere karsi oynamasi gibi bir durum da olmazdi nasilsa. gerci new orleans zaten nba takimi ama anlayin iste.*
durun lan, ben bunu planlayip david stern amcaya önerecegim.
ayrica, büyük sürprizler olmazsa neredeyse her gece 1'e 2 veren bir kupon tutturabileceginiz lig. handikap olayina hic bulasmadan 3 mac secerseniz basarili olursunuz. ben hesabimda 5 küsür lira kaldigindan 1 misli oynuyorum tabi ama siz gidin 100 basin 200 alin, mis.
2011-2012 sezonunda çok çok büyük ihtimalle lokavtın görüleceği lig. bu kadar saçma bir maaş sistemine fazla bile geç kaldığı söylenebilir lokavtın. hele ki kontrat yenilemesi gereken sene coşup ardından 5-6 yıl yatan oyuncuları görünce düzenleme beklememek saçma zaten.
'oyun' dan uzun süre uzak kalmamak adına umarım erken çözümlenir sorun.
en iyi zamanları 1984 -1992 arasıdır. mvp seçilen oyunculara baktığımızda net anlaşılacaktır.
1984 larry bird
1985 larry bird
1986 larry bird
1987 magic johnson
1988 michael jordan
1989 magic johnson
1990 magic johnson
1991 michael jordan
1992 michael jordan
2000 li yıllardaki mvp lerden shaq (2000) ve lebron (2010) dışındaki hiç kimse bu adamlar arasaından mvp seçilemezdi. birde 1992 de johnson ve bird bırakıp ortalık jordan'a kalınca nba'in tadı kaçtı, 1992 deki nba'in dünyaya açılma hamlesi olan salary cup'ın ilk yüzü olan jordan en iyi oyuncu olarak insanların beynine hiç silinmemek üzere kazındı. yani dünyaya gelmiş geçmiş en iyi oyuncu olarak yutturuldu.
o dönemdeki bad boys, efsanevi lakers- boston kadroları, 90 ları götürecek oyuncuların ilk gençlikleri, yıldız yağmuru, all star maçlarındaki keyif, şimdiki istatistik rekorlarının çok önemli bölümünün o dönemden kalma olmasıyla ilgili falan uzun yazacaktım ama vazgeçtim.
en hayvanüstü skorerleri o sezonlarında mvp seçilememiştir. wilt chamberlain 50.4 le oynadığı 1961-1962 sezonunda, michael jordan 37.1 le yaptığı 86-87 sezonunda ve kobe bryant 81 atıp 35.4 le oynadığı 2005-2006 sezonunda mvp seçilememiştir.birileri bu entrynin arkasına takım başarısı faktöründen dolayı seçilemediler yazmasında.böylece en iyi üç skoreride anmış olduk, dönemler arası karşılaştırma yapmak imkansız olduğundan ve üçünden hiçbirisi geriye koyulmaya layık olmadığından hangisinin en iyi olduğu bilinemez.eskiden yeniye doğru adayları yazalım.
en iyi skorer=wilt chamberlain(100 sayı, 61-62 sezonu 50.4, kariyerinde 118 kez 50 üstü), michael jordan (playoff kariyer ortalaması sayı rekoru 33.4, kariyer ortalaması sayı rekoru 30.1, 10 kez sayı krallığı), kobe bryant( 206 yılında 81 sayı, 3 çeyrekte 62 sayıyla dallasın toplam skorunu geçmek, 34 dakikada 56 sayı, 33 dakikada 55 sayı, 30 dakikada 52 sayı, 31 dakikada 51 sayı, 34 dakikada 61 sayı, 1 çeyrekte kaçırmadan en fazla atılan sayı 30)
nba.com da leuage pass denen olay var aylık belli bir dolar karşılıgı 19 sanırım verilip bütün maçları hd kalitesinde izliyorum eğer 1mb hızında internetiniz varsa maçları izlerken gördüğün kaliteyi hd film indirip izlesiniz göremiyebilirsiniz .
istediğiniz maçın istediğin dakikasını bile izleyebiliyorsunuz.
ve tekrar söylemeliyim görüntü aşırı kaliteli izleyene mükemmel bi maç zevki veriyor.
2010-2011 sezonunda bu ligde fransa'nın ardından en çok oyuncuyla türkiye katkıda bulunmuştur. zamanında mirsad'ı houston formasıyla bench de görmek bile bizi heyecanlandırırken nereden nereye geldik amk. vay be.
enes Kanter in NBA e girmesiyle Hidayet türkoğlu , Mehmet Okur, Ersan, Semih ve Ömer in ardından Türk oyuncu sayısı 6 ya yükseldiği ve bir ilkin gerçekleştiği basketbol ligidir.
2011-2012 sezonunda lokavt olacağı kesinleşmiş olan lig. bir süredir oyuncular birliği ile takım sahipleri görüşme yapmalarına rağmen anlaşma noktasına gelememişlerdi. hatta anlaşmaya yaklaşamamışlardı bile. bu yüzden lokavt olacağı zaten bekleniyordu. oyuncular birliği ile takım sahipleri bugün son kez bir araya geldi ancak yine bir sonuç alınamadı. bu yüzden 1 temmuz 2011'den itibaren lokavt başlayacak. ne kadar süreceği ise merak konusu. tabii ki bir basketbolsever olarak mümkün olduğu kadar çabuk sona ermesini diliyorum.
lokavt'tan sonra bizi en çok etkileyebilecek olay, utah tarafından üçüncü sırada draft edilen enes kanter'in milli takım kampına katılma ihtimalidir. büyük bir belirsizlikle geliyor bu lokavt, ama muhtemelen aylarca sürecek ve yaz kampları gerçekleşmeyecek. enes de böyle bir durumda avrupa şampiyonasında milli takımda yer alacağını söylemişti. bakalım hayırlısı, çok uzamasa da bu lokavt, basketbolu güzel güzel izlesek...
Son şampiyon "Dallas Mavericks" olan Amerikan Basketbol Ligi, dünyaca takip edilen birbirinden kaliteli takımları ve oyuncuları bulunduran bir basketbol ligi. ingilizce açılımı National Basketball Association'dır.