imparator çay bahçesi adlı kitabını okuduktan sonra, bir daha herhangi bir kitabını okursam iki olsun düşüncesine kapıldığım postmodernist, fantastik kurgu öykü-roman yazarı.
lys 2012 edebiyat bölümünde ''gerçeküstücülük akımında yazan yazar hangisidir?'' sorusunun cevabıdır. adını daha önce duymamış olmam ondan nefret etmeyi gerektirmemesine rağmen boşuna bir soru gitmiştir.
ah bayım ah adlı öykü kitabının, temel bir bakış açısı tüm öykülere yansıdığı için pek başarılı olmadığı; ay falcısı adlı romanın postmodern tarzda başarılı olduğu yazardır.
kendisiyle 2023 te tanıstıgım yazar. ve hastası oldum. buyuklere masallar anlatıyor gibi. buyulu gerceklik akımından.
son 2 senedir deli gibi okuyorum kendisini:)
okuduklarım:
-yıldızlar mektup yazar
-naz ve köşteki vampir
-billur ahtapot ve mor inci
-gören gözler duyan kulaklar
-imparator çay bahçesi
-pasifik günleri
-ayışığı sofrası
-arzu sapağinda inecek var
-kuş kafesindeki tenor
-aşk artık burada oturmuyor
aralarında favorim: ask artık burada oturmuyor. leziz bir tat bırakıyor damakta.
nazlı eray ingiliz kolejine gidiyor, sonra istanbul hukuku son sınıfta terk ediyor. tercumanlık yapmaya baslıyor. ikiz cocuklarını dogurduktan sonra işi bırakıyor. ve hep yazıyor. bir sıra cumhuriyet gazetesinde de yazıları cıkıyor.
kendisine en kalbi duygularımla selamlar ve opucukler.
kafanızı cok seviyorum nazlı hanım. bulut bulut:)
yazarın temsil ettiği edebi yol, büyülü gerçeklik akımı..
--spoiler--
...
1971’de mekanik bağırsak düğümlenmesi nedeniyle Gülhane Hastanesi’nde üst üste üç ameliyat geçiren Eray, bir yıl hastanede kalır. Ancak tedaviden sonuç alınamayınca Londra’ya götürülür. Orada geçirdiği iki ameliyat ve toplam iki buçuk yıl süren hastane günlerinden sonra sağlığına kavuşur. Ölümle burun buruna geldiği bu günlerde yaşadıkları, Türk edebiyatına “Mutluluk” ve “Acının Öyküsü” başlıklı iki eşsiz öykü kazandırmış; hastanede tanıdığı insanlar, öykü ve romanlarında yarattığı birçok kişiye kaynaklık etmiştir.