Yurtdışında, senelerdir uygulanan durumdur.
Çevre ve doğayı korumak, şuursuzca israfı önlemek adına alınacak olan tedbirdir ve akıllıcadır.
Bez torbaları, fileleri hazırlayın.
Bu ülkede dünyanın başka ülkelerinden ucuza sahip olduğumuz tek ve son şeyin de tarihe karışmasıdır.
Artık çöp poşetini bile parayla alacağız. Çomarlar poşete para vermeyeceği için sokaklar çöplük olur artık.
naylon poşetler geleceğimizi tehdit ediyor. alışveriş yapıldıktan sonra sokağa atılan poşetler 100 yıl sonra kendi kendini imha ediyor. fazla çevreci bir ülke olmadığımız ortada. poşeti eline alan sokağa atıyor. buda gelecek nesiller için tehlikeli bir durum. hükumet poşet olayını paraya bağlasın fakat yeni nesil poşet kendi kendini 6 ayda imha eden poşet olursa sorun yok. eski dandik naylon poşeti parayla satacaksa. vatandaş ne söylese haklıdır.
Metro market zincirlerinde uzun yıllardır mevcut olan sistemdir. Doğada kolayca çözünebilen battal boy sağlam bir poşete zaten abartılı bir alışveriş yapılmamışsa her şey sığıyor ve taşınabiliyor. Fiyatı da oldukça cüzi yanlış hatırlamıyorsam 35-40 kr bir şeydi.
Desteklediğim durum. Tüm marketler metro market sistemine çok daha önce dönmeliydi.
Okuma özürlülerin algılayamadıgı olay.
Zaten belirttim türkiye'nin poşetin bedava oldugu ender ülkelerden olduğunu.
Evet avrupa'da abd'de poseti parayla alırsın. Et maksimum 8 eurodur. Sebze meyve sudan ucuzdur. Dünyanın en pahalı benzinini alarak soyulmuyorsundur. Gelir düzeyin yüksektir. O poşet parası koymaz.
Ancak burada oy karşılığı makarna alan çomar posete para vermez. Dolayısıyla çöplerini koyacağı poşet olmaz. Böylece zaten pis olan sokaklarımız kalkütaya döner.
gerçekleşirse çevreye çok faydalı olacak uygulamadır. herkes filesini, bez torbasını alıp alışverişe gider, böylece zararlı atık oranı azalır. insanları maddi olarak zorlamazsanız hiç birşeyin değişeceği yok. güzel beğendim.
türkiye'de hem satıcının hem de alıcının pek hoşlanmayacağı uygulamadır. tv'de bu konuda yapılan röportajlar da bu yöndeydi. bir de zaten marketler ve mağazalar doğada bakteriler tarafından kolayca parçalanabilen poşetler kullanmıyor mu? bir ara bazanın altına lazım olur diye elimdeki fazla mağaza ve market poşetlerden koymuştum. pek lazım olmayınca bir-iki sene öyle kaldı. geçen lazım olunca bir bakayım dedim; güneş görmediği halde kimi kendiliğinden parçalanmış, kimi de tuttuğum gibi parçalandı ve poşetlerin yarısından fazlası çöpe gitti. o yüzden sadece uzun yıllar doğada çözünmeyen poşetler ve hurda poşet (siyah poşet) denilen sağlıksız poşetler yasaklanarak ve doğada kolayca parçalanabilen poşetler teşvik edilerek bu konuda bir önlem getirilebilir. bir de kullanım fazlası gereksiz poşetler de geri dönüşüme ulaştırılabilir ki ben geçen sırf poşet dolu iki büyük torba attım geri dönüşüm kutusuna.
çevre sağlığını o kadar düşünüyorsan çevreye zarar vermeyen bir çözüm bulucan. çevreye zarar veriyor diye 50 kuruş yaptın , üretildiği müddetçe 150 kuruş olsa ne olur amk ?
yıllardır alkole sigaraya her sene 1.5 lira zam koyuyolar. millet bıraktı mı sigarayı ? 3 içen varsa şimdi 5 içiyor amk.