bugün

kendisine nick önerim: ege ordusu.

evet, nato'dan bağımsız işte. koyim nato'ya.
hakaretin entry silinmesi ve çaylaklık cezalarını getirdiğini hatırlatmak istediğim değerli yazar. eski tasarıma dönüp entrysini gammazladıktan sonra kendisini okumamaya devam edeceğim için mutluyum. iyi ki bu gibi insanları okumaktan alıkoyan donuz butonu var. ne güzel...
israil üyesi olmadığı halde, Brüksel'deki merkez karargahında israil'e ofis açmıştır.
abd türkiye'nin üyeliğini askıya alacak gibi durmaktadır.
'Nato mermer nato kafa' sözünü akla getiren, türkiye'ye bir hayrı olmayan teşkilat.
şu anki hedefi islamı yok etmek olan amerikan askeri ittifakı. Lakin bilmezler ki, islam kömünizm kadar köksüz ve hakkaniyetten uzak bir ideoloji değildir. islam bu dünyadaki en köklü ve hakkaniyetli dindir, bizim dinimizdir. islam ile savaşırken kendisi de yok olacak askeri ittifaktır.
Polonya, Litvanya, Letonya ve Estonya’da gelecek yıl dört tabur konuşlandıracak örgüt.
Rusya’ya karşı askeri hazırlık yapan örgüt.
http://www.sozcu.com.tr/2...hazirlik-yapiyor-1469957/
north atlantic treaty organization i mean kuzey atlantik paktı örgütü kısa adı ile nato.

Paktın oluşturulmasında (sözde) amaç, barış ve güvenliği korumak, kuzey atlantik bölgesinde denge ve huzuru geliştirmekti. her ne kadar barış ve güvenlik adına kurulduğu iddia edilse de siyasi yönü ağır basan, çıkar üzerine kurulu bir ittifak.
ikinci dünya savaşı sonrasında sscb' nin avrupa' da uyguladığı siyaset özellikle doğu avrupa'nın komünistleşmesi, batı avrupa ülkelerinde tedirginliğe yol açtı. bunun üzerine batı ülkeleri savunma amacıyla bir araya gelmenin gerektiği konusunda görüş birliğine vardılar. Bu görüş, öncelikle fransa ve ingiltere arasında dunkerque antlaşması' nın daha sonra benelüks devletleri (Belçika, Hollanda ve Lüksemburg), ingiltere ve fransa arasında brüksel antlaşmasının imzalanmasına neden oldu. böylece batı ülkeleri abd ve kanada'yı da aralarına alarak kuzey atlantik paktı' nı imzladılar.

birleşmiş milletler şart'ı çerçevesinde yer alarak, üye ülkelerden herhangi birinin bütünlüğü, siyasal bağımsızlığı ya da güvenliği tehlikeye girdiğinde bunu hepsine yapılmış bir saldırı sayarak ona yardım etmeyi öngörür. herhalde paktta türkiye bu şarta dahil değildir gibi bir madde koymuşlar, çünkü bugünkü nato' nun tutumu başka türlü mantıklı bir şekilde açıklanamaz.

ikinci dünya savaşı sonrasındaki gelişmeler ve özellikle sscb' nin boğazların hukuksal statüsüyle ilgili notası ve bazı istekleri, temelde batı uygarlığına yakınlık duyan türkiye' yi kesinlikle batı ülkeleriyle aynı safta yer almaya yöneltti. bunda abd' nin türkiye' ye truman dokrini gereğince yardım ve destekte bulunması da büyük rol oynadı. söz konusu gelişmeler sonucunda 1951' de türkiye'nin yunanistan' la birlikte nato güneydoğu kanadının güvenliğiyle ilgili olarak, örgüte üyeliği stratejik açıdan kabul edildi.
paktın iki üyesi türkiye ve yunanistan 1974'te kıbrıs olaylarında karşı karşıya geldi. türkiye' nin giriştiği kıbrıs barış harekatı'ndan sonra yunanistan nato'nun askeri kanadından çekildi. (bkz: yunanistan ın nato nun askeri kanadından çekilmesi)
1975'te abd türkiye' ye gönderilecek silahlara, türkiye'nin "herhangi bir güç gösterisi olasılığını önleme" gerekçesiyele ambargo koydu. buna misilleme olarak türkiye topraklarında yer alan abd üslerini kapamaya kararlaştırdı, bu önlem nato'nun güneydoğu kanadını zayıflattı. abd görüşmelerden sonra 1978' de koşullu olarak ambargoyu kaldırdı. buna karşılık türkiye' de nato yararına çalışan ve sscb' nin stratejik füzelerini denetleme olanaklarını artıran abd üslerinin yeniden açılmasına izin verdi. 1980' de her iki ülke arasında yeni bir savunma ve işbirliği anlaşması imzalandı.

günümüzde ise artık sembolikleşmiş bir örgüt gibi gözüküyor en azından türkiye için öyle.
trump ın beyanlari ve izleyecegi politikalari sebebiyle dagilma tehlikesiyle karsi karsiya kalacaktir, eksen kaymasi denilen olay saka maka gerceklesiyor, buyume hizinda abd yi coktan sollayan çin ve pasifike dogru yonelecekler artik bundan sonra, ab ye de sizin guvenliginizi artik saglayamayiz cok masrafli oluyor basinizin caresine bakin denilecek, agirlik rusyanin dogu avrupadaki etkisini kirmak icin polonya cevresine yonelecek,

turkiye ise yavas yavas natodan uzaklasip rusya ile isbirligi yaparak eurasian birliginde yerini almalidir, nato usleri kapatilmali ve patriot gibi calistigi bile mechul bes kurus etmez hava savunma sistemleri icin agiz acilmamali, yerine ruslardan s400 alinip kurulmali,

nato silahlarinin bazilari bu surecte entegrasyon sorunu cikarsada bu gecis onemli ve hayati bir zarurettir.
Uzun vadede yeni bloklar yeni savaşlar anlamına gelebilecek bir döneme kapı aralanan bugünlerde trump beyin mesafeli olduğu anti komünist askeri örgüt.
Fitnekar batı avrupa kafalarının kurup yönetmeye devam ettiği ve geleceği pek hoş görünmeyen örgütlenmedir.
Afganistan'daki NATO birliklerinin başında bulunan Amerikalı General Nicholson, "Pakistan, Rusya ve iran, Afgan hükümetinin düşmanlarına destek sağlıyor. Bu risk bizi çok kaygılandırıyor." dedi.
http://aa.com.tr/tr/dunya...-pakistani-sucladi/701997
Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü

ingilizce: North Atlantic Treaty Organization

Üye ülkeler, herhangi bir üyeye karşı yapılan bir silahlı saldırıyı tüm üyelere yapılmış sayacakları konusunda anlaştılar. Dolayısıyla bir silahlı saldırı olması durumunda her bir üye, bireysel veya kolektif savunma hakkının kullanılmasında saldırıya uğrayan üyeye yardım edecek ve gerekli görüldüğünde Kuzey Atlantik bölgesinin güvenliğini sağlamak ve sürdürmek için silahlı güce başvurabilecekti. Antlaşma, üyelerin bir saldırgana askerî eylem ile yanıt vermesini gerektirmemekteydi. Yanıt vermeleri zorunlu olsa da, üyeler bunu nasıl yapacaklarını belirleme özgürlüğüne sahipti. Bu durum Brüksel Antlaşması'nın yanıtın askerî olacağını açıkça belirten 5. maddesi ile farklılık göstermektedir. Yine de NATO üyelerinin saldırıya uğrayan üyeye askerî yardımda bulunacakları varsayılmaktadır.
Üyesi olduğumuz teşkilat. Ülkemize üs kurmaktan başka bişey yaptıklarını görmedik. Otuz yıldır pkk ile mücadelede ediyoruz. Nato adına bu örgüte bir tane operasyon yapılmış mı? Suriye uçağımızı düşürdü Nato bişey yaptı mı? Peki ne işe yarar bu Nato bilen var mı?
NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı öncesi yaptığı açıklamada, Rusya'yla diyalogu devam ettirmenin artık daha da önem kazandığını belirtti; ancak Rusya'nın hamlelerine karşı Ukrayna'ya desteklerinin süreceğini vurguladı.
NATO’dan Türkiye açıklaması
--spoiler--
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye'nin darbe teşebbüsünün arkasındakileri yargılama hakkı olduğunu, fakat bunun hukuk çerçevesinde yapılması gerektiğini söyledi.
NATO üyesi ülkelerin dışişleri bakanları Brüksel’deki NATO Karargahı’nda buluştu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da katıldığı zirvede Genel Sekreter Stoltenberg, 25 Mayıs’taki Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’nin gündemi üzerine adımlar attıklarını belirtti.
25 Mayıs’taki zirvede, ortaklara arasında adil yük paylaşımı yoluyla transatlantik bağı güçlendirme konusunda görüşeceklerini söyleyen Stoltenberg, “2014’te savunma yatırımları konusunda kararlaştırdıklarımızı, uygulamak konusunda hemfikiriz,” şeklinde konuştu.
Geçen yıl NATO müttefiklerinin savunma harcamalarında 10 milyar dolar artış sağladığını ifade eden Stoltenberg, “Bu gidişatı sürdürmeliyiz,” dedi.
‘LONDRA’DAKi SALDIRI, HEPiMiZE YAPILDI’
Toplantıda terörle mücadelede NATO’nun misyonunu da ele alacaklarını söyleyen Stoltenberg, “Geçen hafta Londra’da düzenlenen saldırıda, 11 farklı ülkeden insanlar öldü ya da yaralandı. Bu, müttefiklerin son aylarda yaşadığı birçok saldırıdan biriydi. Hepimize karşı yapılan bir saldırıydı ve çabalarımızı daha da hızlandırmamız gerektiğini bize hatırlattı,” diye konuştu.
“Terörle mücadelede en iyi yöntemlerden biri, yerel kuvvetleri eğitmek ve kendi yeteneklerini geliştirmelerini sağlamaktır,” diyen Stoltenberg, NATO’nun bu bağlamda Irak silahlı kuvvetlerine bomba imha eğitimi verdiğini hatırlattı.
Stoltenberg, Rusya konusunda ise, “Savunma ve caydırıcılık, Rusya ile diyaloğumuzda güçlü bir dayanak oluşturuyor. Dün yapılan NATO-Rusya Konseyi Toplantısı da, diyaloğa olan bağlılığımızın açık göstergesiydi.” dedi.
‘TÜRKiYE, EN ÇOK ETKiLENEN MÜTTEFiKiMiZ’
“NATO; demokrasi, hukukun üstünlüğü, bireysel özgürlükler gibi temel değerler üzerine kuruludur. Bu değerlere çok önem veriyoruz. Türkiye’nin Irak ile Suriye’deki şiddet ve kargaşadan en çok etkilenen müttefikimiz olduğunu anlamalıyız. Türkiye pek çok kez terör saldırılarına maruz kaldı,” diyen Stoltenberg, darbe davasına da değinerek, “Türkiye’de yüzlerce insanın öldüğü bir darbe girişimi yaşandı. Milletvekilleri içerideyken Meclis bombalandı. Elbette Türkiye’nin kendini savunma ve darbe girişiminin faillerini yargılama hakkı var. Ancak bunun hukukun üstünlüğü ilkesi kapsamında yapılması gerek. Bunu daha de önce pek çok kez söyledim. Avrupa Konseyi, Türkiye’nin üyesi olduğu Avrupa insan Hakları Sözleşmesi çerçevesinde araç ve sorumlulukları olan bir Avrupa kuruluşu. Bu sorunları ele almak amacıyla Avrupa Konseyi ve Türkiye arasında doğrudan diyalog kurulmasını memnuniyetle karşılıyorum,” ifadelerini kullandı. DHA
--spoiler--
(bkz: chor javon)
sözde askeri birlik ve örgüt. yunanistan aynı zamanda bir nato ülkesi türkiye cumhuriyeti devleti de nato'ya üye fakat bu iki üye devletten yunanistan türkiye cumhuriyeti devletinin götünün dibindeki boş ve egemenliği kimseye devredilmemiş adalara asker yerleştirip namluları türk sınırına doğru bakan şekilde yerleştiriyor ve türk botlarını taciz edip türk hava sahasını ihlal ediyor hatta geçenlerde yunan genelkurmay sitesi 1 pilotumuzu öldürdüklerini ve türk uçağını düşürdüklerini ve gene boş olan zürafa kayalıklarını (bu adada iki ülkeye ait değil) işgal etmeye hazırlandıklarını bildirmiş. zürafa kayalıkları semadirek adasının hemen yanında ve gökçeada'Nın biraz üstünde yer alan boş kayalıklardır tıpkı kardak gibi. ama tabi ses çıkaran yok. emekli albayımız ümit yalım bu olayları araştırmış ve basiretsiz hükümetimizin ab'ye müzareke için buna göz yumduğunu ve bu sayede yunanistan'ın bir nato ülkesi olmasına rağmen karasularını haksız yere genişlettiği ortaya çıktı karşılık olarak ab müzakerlerinde gkry ile bizi veto etmediler tabi sonra rizeli çıkıp ab ile müzakereleri kesti.
şimdi de bu nato pkk'ya mühimmat yolluyor bu egede olanları engellemediği gibi...
bravo..

edit:bu da yunan genelkurmayının türk uçağı düşürme haberi bizzat yunan genelkurmayı sitesinden görseli
görsel
yenicağ gazetesi haberi:http://www.yenicaggazetes...aha-goz-koydu-36899yy.htm
Teoriden ibaret pratikte olmayan zımbırtı.
Amerika'nın Türkiye'de darbe kontrol sistemidir.
afganistan da taliban örgütünün konvoyuna bombalamasi sonuçu 15 askeri ölmuştür.
(bkz: north atlantic terrorist organization)
25 temmuz 1950'de türkiye kore'ye tuğgeneral tahsin yazıcı komutasında bir tugay asker gönderdi. üç yıl süren savaşta türkiye en ağır kayıp veren birliklerdendi. bine yakın asker ve subay şehit olmuştur. (bkz: kore savaşı)
***
bununla beraber amerika'nın gözüne girebilmeyi başardık tabi. abd yardımlarını 3 katına çıkardı. daha sonra 19 eylül 1951 tarihinde tbmm nato anlaşmasını onayladı.
norveç'teki tatbikatta yaşananlar affedilecek, özür dileyince geçecek bir şey değil.
bu yapılan bizim canımızı acıttı resmen.
ne demek türkiye'nin kurucusunu ve cumhurbaşkanını düşman hedef olarak göstermek?
bu öyle bir teknisyenin hatası, bir subayın hatası denilerek ve özür dilenerek geçiştirilecek bir şey değil.
türkiye'nin nato için yaptıkları ortada.
peki bu şerefsiz nato bizim için ne yaptı şimdiye dek?
hiçbir şey.
bilakis kıbrıs harekatı yüzünden bize yıllarca ambargo uyguladı bu şerefsizler.
pkk'ya, ypg'ye yardımlar yaptılar.
türk silahlı kuvvetleri'nin 4. ordusu olan ege ordusu'nun da kurulma sebebi işte bu nato'nun şerefsizlikleridir.
şu halde türkiye'nin derhal yapması gereken yegane şey, nato'dan ayrılmaktır.
nato'dan ayrılıp turan birliği ve turan ordusu kurulmalı, bölgesel caydırıcı güç olma yolunda adımlar atılmalıdır.
bu affedilecek bir hata değil.
nato bizim için bitmiş olması lazım artık.