nasıl zeki olunur

entry19 galeri0
    1.
  1. her insan zekidir sonradan eklenen bilgiler ve keşfedilen yeteneklerle bu zeka gösterilir.
    1 ...
  2. 2.
  3. 3.
  4. Zeka çocuğa anneden geçen bir özellik. Kadınları cahil bırakmak istemelerinin sebebi de bu. Cahil kadın cahil toplum demektir. Cahil toplum kolay yönetilir. Ne dersen inanırlar.

    Dolayısıyla zeki olunmaz, zeki doğulur.
    8 ...
  5. 4.
  6. Ya tam zeki olacan yada geri zekali.orta zekali olmak çok zor.
    2 ...
  7. 5.
  8. 6.
  9. Herkesin ağzına doğuştan gelir diye saçma bir ifade sakız olmuş. zeka anlama yetisiyle ilişkilidir. Bu yüzden zeki sadece doğuştan sahip olunabilen bir yeti değildir. Bilgi birikimi arttıkça düşünme, kavrama, ilişki kurma, analiz etme ve fikir üretme yetenekleriniz, dolayısıyla zekanız da artar. Birçok alandan ve konudan yüksek bilgi birikimi ve deneyimle zeki olunabilir.
    2 ...
  10. 7.
  11. 8.
  12. Sözlük kasparov'larından tavsiye alınır.

    Tavsiyeleriniz için dm.
    1 ...
  13. 9.
  14. daha fazla fesefeyle uğraşarak. konuşurken ara sıra edebi terimleri kullanmaya özen göstermek.
    0 ...
  15. 10.
  16. "özel bir yeteneğim yok. yalnızca aşırı meraklıyım."
    albert einstein
    2 ...
  17. 11.
  18. 12.
  19. zeka hakkında bir çok teori var. ve zekanın tek bir çeşidi yok. dolayısı ile bilgi birikimi ve yetenekler insanı hangi doğrultuda yönlendiriyorsa o açıdan bakmak lazım. bir ressam matematik konusunda başarılı olmadığı için gerizekalı olmuyor.

    iq testleri sadece belli zeka türlerini ölçüyor. iq test sonuçları 50 yıl önceki verilere göre kıyaslandığında daha yüksek çıkıyor. bu tamamen insanların genetik olarak daha zeki doğduklarını mı gösteriyor? hayır! insanlar artık her alanda daha çok bilgi sahibiler. dolayısı ile bu bilgiler ile iq testlerini çözme konusunda daha başarılı olabiliyorlar. 12 + 45 = 39 ise 34 + 35 = ? sorusunda kullanılan hileyi bir kere öğrendiğin zaman bir daha çözeceğin bütün iq testlerinde birkaç soru kafadan doğru bileceksin.

    zekanın teorisine göre yüzde 30 veya yüzde 40 ı genetik faktörlerden, yüzde 70 veya yüzde 60 ı çevresel faktörlerden gelişir. bu konuda ikizler üzerinde yapılan çalışmalarda doktor bir ailenin ikiz çocuklarından biri zengin bir aileye biri fakir bir aileye verilmiş. fakir ailede büyüyen çocuktaki zeka gelişimi zengin ailede bütün imkanları olarak büyüyen çocuktan daha az olmuş. tek yumurta ikizlerinin genetiklerinin yüzde yüz aynı olduğunu düşünürsek bu gözlemler teorideki veriler ile örtüşüyor. bunun tam tersinin de örnekleri var. iq su düşük bir aileden başka ailelere verilmiş olan tek yumurta ikizleri ile yapılan araştırmada çıkan sonuç yine aynı. bir çocuk daha zeki bir aileye verilmiş diğeri sıradan çinko karbon aileye. sonuç tahmin edebileceğiniz gibi.
    4 ...
  20. 13.
  21. Zeki görünmeye çalışmayarak. KEndisini daha rezil etmesin en azından.
    0 ...
  22. 14.
  23. sonradan zeki olunur mu?

    15 yaşını geçmiş kişilerin beyin gelişimleri durmuştur. fiziksel olarak bir gelişme söz konusu olmaz. ancak bilgi edinme ve bu bilgileri kullanabilme yetenekleri geliştirilebilir. bu sayede daha zeki bir insan olunabilir.

    zekanın varlığı beyindeki nöronlar arasındaki veri alışverişine bağlıdır. nöronların bir alıcı uçları (dentritler) bir de verici uçları vardır(aksonlar). aksonlar dentritlere veri taşır. böylece veri bir nörondan diğerine aktarılır. bu aktarım elektriksel olarak değil kimyasal olarak sinaps adı verilen bölgede gerçekleşir. beyindeki sinaps sayısı ne kadar fazla olursa o kadar hızlı ve karmaşık veriler taşınıp işlenebilir. yani bu da daha zeki olmamızı sağlar. her bebek doğduğunda beyninde 2 kat fazla sinaps ile doğar. 3 yaşına kadar kullanılmayan sinaptik bağlantılar dağılarak yok olur. ancak beyin 14 yaşına kadar gelişmeye devam eder. var olan sinaptik bağlantılar geliştirilerek daha çok akson bağlantısı yapması sağlanabilir. böylece zeka fiziksel olarak geliştirilebilir. beyin 14 yaşından 30 yaşına kadar durağan döneme girer. 30 yaşından sonra fiziksel olarak yavaşlamaya ve gerilemeye başlar. 30 yaşından sonra yeni şeyler öğrenmek zorlaşır. ama yine de hiçbir şey için geç değildir. beyin her zaman var olan sinaptik bağlantıları yenileri ile değiştirebilir. eskiye oranla daha yavaş değiştiriyor olabilir. ancak azimli sıçan taşı deler demişler. çabalamaya değer.
    5 ...
  24. 15.
  25. Zeki olunmaz bence zeki doğulur. Zekası biraz yüksek olan insanlar erken yaşta keşfediliyor zaten genelde beni keşfeden olmadı demek ki o kadar da zeki değilim.
    1 ...
  26. 16.
  27. bir umut nasıl daha zeki olurum diyerekten girdim lan. Ahahhahaha..

    Kara komik.
    1 ...
  28. 17.
  29. Zeka oranının anneden kalıtsal olduğu bilimsel bir gerçektir. Sadece biraz daha geliştirilebilir bir olgudur.
    0 ...
  30. 18.
  31. Zeki doğulur, zekayı yönetmek de akıl sahibi olmayı gerektirir. Yani zekanızı nasıl kullanırsınız onu öğrenmek lazım.
    0 ...
  32. 19.
  33. Şimdi başlıyoruz. Kafanı kuma göm. bitmiştir olay, saçma herkesten ne kadar uzak o kadar mükemmellik ve o kadar akıl= zeka. tamam saçmaladım, evet.
    1 ...
© 2025 uludağ sözlük