nasıl kaymakam olunur

entry8 galeri0
    8.
  1. 7.
  2. öncelikle efenim siyasal bilgiler fakültesinin bitirilmesi gerekmektedir. sonra o günkü hükümette taşaklı bi tanıdığın olması gerekir. sonra hayırlı işler.
    1 ...
  3. 6.
  4. kpss p37 puan türünden 85 üzeri puan alınıp, sinav + mülakat geçilmek suretiyle kaymakam olunur. edit:2012 son 1200 kişilik sıralama 86 ile kapatti.
    1 ...
  5. 5.
  6. Torpil yoksa mümkün değildir ki o mülakat geÇilsin.

    edit: bunu eksileyen soruyorum, o sınava girip torpilsiz mülakatı geçtin de mi eksiledin sayın yazar?
    1 ...
  7. 4.
  8. akp'li olmak birinci şarttır. gerisi teferruattır.
    2 ...
  9. 3.
  10. nasıl kaymakam olunur bilmem ama geçende bir taksici amca tipime bakıp senden iyi kaymakam olur dedi.
    4 ...
  11. 2.
  12. 1.
  13. Kaymakam olabilmek için önce hukuk, siyasal bilgiler, kamu yönetimi, işletme, iktisat veya benzer iktisadi ve idari bilimler fakültesinin bir bölümünden mezun olmanız gerekmektedir (açık öğretimin ilgili bölümleri de dahildir). (ama açıktan okursanız nahh olursunuz) iktisadi ve idari Bilimler Fakülteleri;ne denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki en az 4 yıl süreli fakültelerden birinden mezun olmanız da kabul edilir.

    Mezun olduktan sonra A grubu kpss sınavından kpss37 puan türünden yüksek bir puan elde etmelisiniz (sınava mezun olabilecek durumda olan son sınıv öğrencileri de girebilmektedir). (o puanı alamazsınız boşuna uğraşmayın)

    Kpss37 puanı nasıl hesaplanır?

    Genel Yetenek %10 + Genel Kültür %10 + iktisat %20 + Hukuk %10 + Maliye %10 + Kamu Yönetimi %40 = %100

    Kpss sınavında bu bölümlerden yanlışta olsa en az 1 soruyu işaretlemeniz gerekir yoksa kpss37 puan türünüz otomatik olarak hesaplanmaz.

    içişleri Bakanlığı her sene yaptığı kaymakamlık alım ilanlarında minimum kpss puan barajını açıklar. Örneğin kpss37 puan türünden 75 ve üzerin alanlar der. Fakat başka bir şartta alınacak personel sayısının 4 katı mülakata çağırılcak dediği için esas puan barajı 80e çıkabilmektedir. Bu yüzden kpss37 puan türünden alabileceğiniz maksimum puanı almaya çalışın.

    Çağrılan adaylar ilk önce yapılan yazılı mülekat ve daha sonrasında yapılan sözlü mülakat ile secilirler. Başarılı olan adaylar kaymakam yardımcısı olarak göreve başlar. Kısa bir süre kaymakam yardımcılığı yaptıktan sonra kaymakam olarak göreve başlarlar.

    Yazılı ve Sözlü Sınav Konuları

    Sınav konuları Ekonomi, idare Hukuku, Anayasa, Türkiye;nin idari Yapısı, Türkiye;nin Ekonomik Yapısı ve Sorunları, Türkiye;de Mahalli idareler, inkilap Tarihi ve Türkiye;de Demokratikleşme ve insan Hakları alanında Yapılan Düzenlemeler gibi konulardan seçilmektedir. Sözlü sınavlarda adayların bilgisinin yanında sözlü ve fiziki temsil yeteneği, kavrama ve yorumlama becerisi, ikna gücü gibi özellikleri de ölçülmektedir.

    Kaymakam Ne Kadar Maaş Alır?

    Yeni göreve başlayan bir kaymakam 2012 Ocak enflasyon zammı itibariyle 3257 TL maaş alır (kaynak: Kanal Türk). Kademesi arttıkca maaşı da artar.

    Kaymakam Nereye Bağlıdır?

    Kaymakamlar direk olarak görev yaptıkları ilin valisine bağlıdır. Bakanlık olaraksa içişleri Bakanlığına bağlıdırlar.

    edit: alıntıdır.
    6 ...
© 2025 uludağ sözlük