bir zamanlar uyuşturucu trafiğine müsaade eden türkiye'nin abd baskısıyla narkotik operasyonlarını arttırması sonrasında transit olarak avrupa'ya giden uyuşturucunun transfer şekli değişerek türk topraklarında pazarlanmaya başlaması ve ardından türkiye'deki uyuşturucu baronlarının bu ticaretten aldığı payın kesilmesiyle doğru orantılı olarak pkk terör örgütünün uyuşturucu ticaretinde "yeni taşeron" olmasıyla ortaya çıkan kavram.
pars narkoterör dizi fragmanında da söylendiği üzre uyuşturucu ticareti günümüz terör örgütlerinin beslendiği en önemli kaynak.
"bir kilo eroin satarlar, 180.000 kalaşnikof mermisi alırlar"
iş bu kadar basit işte. kar büyük, e gözün kara, hele hele pkk gibi bir oluşumsan hesap makinaları yetmez yapılan ticaretin hacmini hesap etmeye.
bu topraklardaki insanları kandır, onlardan aldığın, kazandığın parayla bu toprakları canı pahasına kullanan mehmetçiğe kurşun sık. kolay iş. ya avrupa? avrupa'da bu kadar kolay mı bu işler. avrupa kurnaz, kirli antlaşmalarla türkiye'nin 70 milyonluk pazarını sunuveriyor uyuşturucu tacirlerinin eline.
biz ise okul önlerinde çocuklarımız tuzağa düşürülürken sanal kahramanların insanüstü gayretlerine avanakça bakıp masturbasyon yapıyoruz.
narkotik ile terörizmin bileşkesi olan son dönemlerde türetilmiş bir kelimedir. sadece kelime olmakla kalmayıp BM'den, interpol'e kadar tüm uluslararası kuruluşlarda bir karşılığı vardır. bu nedenle bir çok ülkede artık , narkotik masası, terör masası ile birlikte birer narko-terör masası vardır. spesifik anlamda ise terörün narkotiği, narkotiğin terörü keşfetmesi ve izdivaç etmeleridir. PKK bu anlamda salt terör örgütü değil, narko-terör örgütüdür. zira gelirinin büyük kısmını uyuşturucu ticaretinden elde etmektedir. bu terimi ilk kullanan kişi dönemin Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Boutros Gali'dir. Gali, 29-30 Mayıs 1996 yılında Kahire'de katıldığı "Uluslarası Terörizm Semineri"nde şu ifadeyi kullanmıştır. "Terörizm bağımsız bir kavram değildir. Yasa dışı hareketlerden ayrılmaz. Teröristler silah ve mühimmat kaçakçılığı yapmakta, uyuşturucu kaçakçılığında elde ettikleri kara parayı aklayarak finans kaynaklarını oluşturmakta, politik bir maske takınarak, suçlu ilişki boyutlarını kamufle etmeye çalışmaktadırlar." Bununla
Ekim 1997 yılında A.B.D. Dışişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan "Küresel Terörizm Modelleri" raporunda dünyada 30 ana terörist örgüt bulunduğu belirtilmiş, bunların uyuşturucu kaçakçılığı ile ilişkili oldukları vurgulanmıştır.
29 Haziran - 03 Temmuz 1998 tarihleri arasında Beyrut'da yapılan Birleşmiş Milletler Uyuşturucu Kontrol Programınca yapılan değerlendirme raporunda; Narko-Terör organizasyonlarının birbirleri ile ve diğer suç grupları ile çok açık ilişkileri olduğu vurgulanmış örnek olarak PKK Terör Örgütü gösterilmiştir.