yemek ağır kaçmışsa üstüne içilmemesi gerekendir.
5-6 yıldır içerim ilk kez midemi böyle allak bullak ettiğini, terlettiğini nerdeyse zorlasam kusacağım hale getirdiğini gördüm her zamanki gibi içtim sorun nerde anlamadım.
iran'daki kadınların artık bulunduğu ortama giremeyeceği zıkkım. dikkat! kadının bulunduğu ortama nargile değil, nargilenin bulunduğu ortama kadın giremiyor.
boğazda kuruluk, baş dönmesi ve mide yanmasını göz ardı edersek aromasına bağlı olarak içimi hoş eğlencesi bol içtikten sonra neden içtim dedirten şey.
Arkadaşlarla birlikte nerde olunursa olunsun uzun muhabbetlerin vazgeçilmezidir.Elmalısı tercihimdir.
Üst üste sürekli içtiğinizde yaptığı o kafa da ayrı bir güzeldir.
nargile içerken başınıza gelebilecek en kötü olay kesinlikle gülmektir. Siz dumanı içinize çekerken bir arkadaşınızın yapacağı şerefsizlikle gülmeye başlarsanız işte o zaman ciğerlerinizden ağzınıza kadar bir yanmayla baş etmek zorunda kalırsınız. Öksürme krizi de cabası.
Kavunlusu pek hoştur fakat her yerde güzeli bulunmadığı için risk almak gerekir. Aşırı sıcak havada hiç bir nargile türünü tavsiye etmiyorum çünkü nargilenin verdiği bir çarpma var zaten,bunun üzerine de güneşin fenalaştırıcı etkisi geldiğinde gayet rahatsız bir durum oluşuyor.
istanbul'da yaşıyorum fakat 1 kere bile tophanede içmedim o yüzden o mekanlar hakkında pek bir bilgim yok.
ilk kez içiyorsanız ilk sipsinizi saklayın derim. Güzel bir hatıra olur.
üzerindeki aromalı tütünün yakılması ile her nefeste tat veren, kendine has ekipmanı olan ve rastgele içilmemesi gereken kendini zehirmele aracıdır. sigaradan çok daha zararlı olmasına rağmen enfes tadı ve aromasından dolayı çok tercih edilir. yakıldıktan sonra iki saatten fazla tüketilmemeli, mümkünse yanında bir sıvı ile tüketilmeli ve aç karnına içilmemelidir.
üzüm-limon karışımı asla tavsiye edilmeyendir. aynı şekilde şeftali aromalısı da berbattır. en gözdeleri ahududulu ve kavunludur kanımca. yeni başlayanlar için elbette elmalı idealdır. ilk defa içeceksiniz veya yeni yeni alışıyorsanız sakın cappucinolu falan içmeyin.
çoğu mekanda dandik kömür kullanıldığı için içtikten bir süre sonra baş ağrısı yaratan bol dumanlı tütün içme aparatı. ancak kömürü meşe kömürü, tütünü ortalama üstünde olanı * insana büyük keyif versede sağlığa zararlı olduğuda gerçektir. fakat ne var ki son yıllarda içme yaşı ilkokul seviyesine inmiştir, tabi bunda en büyük rolü oynayanlar o yaştaki çocuklara nargile satan dükkan sahipleridir. şu aralar gördüğüm kadarıyla polisin denetimleri sıklaştırılmış bu çocuklara nargile verenleri tespit konusunda.
Ayrıca Hatay'ın Antakya-Samandağ sınırları içerisinde nerede içerseniz için eşşiz ve bugune kadar içtiğiniz bütün nargilelerden daha farklı olacağı garantisini veriyorum.
iyisi olunca içmeye doyulmayan fakat aroması kötüyse ya da tömbeki tadı geliyorsa çok afedersiniz bir boka benzemeyen şey. ha şimdi kolalı damla sakızlı bir nargile olsa önümde içmelere doyamazdım o ayrı.
megadeth markalı, hortumun (marpuç) diger tarafında ufak bir havalandırması olacak şekilde, derin yerine geniş olan başlığa fakfaki (elmalı) tütününün suyu alınmış şekilde ufalayarak üstüne çift katlı alüminyom folyoyu koyarak, kürdanla ince ince delinir. nur marka nargile kömürleri ocakta hazıl oladursun, nargilenin suyu demir borunun 2-3 cm üstünü geçecek şekilde ayarlanır ve içine birkaç tane buz konulur (nargile soğuk suyla içildiğinde tadı güzelleşir). ve kömür köz halini alıp kıvama geldiğinde, nargile başlığının tam ortasına konur yaklaşık 20-25 saniye kadar nargile kıvama geldiği zaman közler kenara çekilir. ve tabiri caizse; t.şş.kların şişene kadar içine çeke çeke, yapılan Türk kahvesinin yanında muhabbetin ve zevkin dibine vurulur. işte buna "Nargile Sefası" denir.
sigara içmeyen ben kişisine çorlulu ali paşa medresesinde ilk tütün deneyimini yaşatan buharlı tütüngeçtir. içildikten sonra ciğerlerde yanma ve gün boyu rahat nefes alamama sorunu yaşatmıştır. bir daha da içilmemiştir. sigara içmeyenlere tavsiye: içmeyin efendim içmeyin. ama arkadaşlarla gidin, siz elma çayı içersiniz, tavla da atarsınız.**