saymakla bitmezdir. sizi zamanınızdan alıkoyar. dizi izlemeye, kitap okumaya, ders çalışmaya, araştırma yapmaya, yemek yapmaya ve masturbasyona harcanan daha fazla her vakit 15 dakikacık engeller.
en büyük faydası sevabıdır. namaz dinin direğidir. ancak gerçekten inanan biri namaz kılar.
namaz kılmanın tek sebebi ibadet olmalıdır. gerisi laf.
spor, meditasyon, sosyalleşme vs. bunları yapmanın namazdan daha etkili yolları var. namaz spor mudur? kasları daha iyi çalıştıran egzersizler var. namaz sosyalleşme aracı mıdır? seccade üstünde rükuya durmak yerine gider kafede oturursun. lütfen kendi kendimize fayda uydurmayalım.
namaz kılmak kesinlikle kireçlenme ve şişmanlama gibi kötü şeyleri bedenden uzaklaştırır. Allahla başbaşa kalabildiğimiz nadir anlardandır. Birde cennete ön sıralardan vip bir yer ayarlamak için torpil hesabı işler *.
sadece kişinin iç dünyasını ilgilendiren,kılındığının yada kılınmadığının kişinin kendisi hariç hiçkimseyi hiçbirşekilde ilgilendirmeyen,inananlara göre bir dini vecibedir.
öyle dindar bi insan değilim, bazen din'lerin uydurmaca olduğunu düşünmüyor değilim, hatta teravi gibi uzun namazların zararlı olduğunu da düşünüyorum ama namaz kılmak vucüdun gün içinde en çalışmayan yerlerini çalıştırıyor. hatta namaz dinçliği diye bi şey de var. namaz kılan insanın vucüdunun dinç gözüktüğü için söylenen.
tabii, spor gibi bi şey bence. yobaz yaftası yemem kaç saniye alıcak onu düşünüyorum şu an.
bir kere namaz insanın zamanını kontrol etmesine yardımcı olabilir. kişi gününü 5 parta ayırır. ve o 5 part içinde kendi içinde huzur veren namaz ibadeti vardır. namaz ibadetinde kişi yaratıcısına yönelir, sıkıntılarını dileklerini ona iletir. hüznünü ona açar. namaz psikolojik olarak hipnoza benzer ayrıca, kişi kendi kendini hipnoz edip kendi kendinin sorunlarını çözmek için kendindeki potansiyeli fark eder.
Bilimsel olarak kanıtlanmasa da namaz kılan insanların iç huzura erdiği görülmüş & gözlemlenmiş bir şeydir... Yani belki de tamamen psikolojik bir şey, ama işe yarıyor.
dinsel görevini yerine getirmenin verdiği manevi rahatlık, allah'a yakın olmanın verdiği güzel his vs. gibi faydaları vardır ama kimse kimseyi "namaz yapınca hem spor oluyor" diye kandırmasın. en illet olduğum olay.
göz merceklerinin dinlenebildiği en rahat mesafe bir buçuk metreye bakmaktır.göz merceklerimiz ancak kasılmadan bu mesafeyi gördüğü zaman rahatlar.namaz kılan,secde yerine baktığında göz mercekleri dinlenmektedir.günde kırk rekat hesabı ile bu dinlenme takriben bir saat tutar ki,bu nimet göz için bulunmaz bir sağlık reçetesidir.
1. namazda yapılan hareketler hafif olduğundan kalbi yormaz. ve günün değişik saatlerinde kılındığı için insanı devamlı zinde ve dinç tutar.
2. namaz sebebiyle başını günde seksen defa yer koyan bir kimsenin beynine ritmik olarak kan fazla ulaşır. bu yüzden beyin hücreleri yeterince beslendiğinden, namaz kılanlarda hafıza ve şahsiyet bozukluklarına daha az rastlanır. bu insanlar daha sağlıklı bir ömür geçirirler. bu gün tıpta "demans senil" bunama hastalığına uğramazlar.
7. koruyucu hekimlikte belirli zamanlarda yapılan beden hareketleri çok mühimdir. namaz vakitleri, kan dolaşımını tazelemek ve teneffüsü canlandırmak için en uygun vakitlerdir.
8. uykuyu tanzim eden en önemli unsur namazdır. hata vücutta biriken statik elektriklenme, secde yapmakla topraklama yapmış olur yani statik elektrik boşalır. böylece vücut tekrar zindeliğe kavuşur. (hasan yavaş, namaz kitabı, s. 134)