başlayıp bir süre devam ettirdikten sonra çok kolay gelir insana. yemek yemek kadar benimsersiniz namazı. başlamak için geç kalmayın, ölüm her yaşta gelebilir.
allah u Teala ile buluşan, dünyayı işi parayı arkasında bırakarak.Allah u Ekber diyerek Allah Kainatta.ki herşeyden daha büyük diyerek huzuruna gitmek.
çok başlarda zor gelebilen, sabredilirse sonunda aferin bana denilebilen olay.
en başta insan, ya günde 5 vakit her gün yıllarca nasıl kılacağım diye düşünür,
sonra ona her gün kılabileceğini yıllarca süreceğini nerden biliyorsun derler.
bir de hz. muhammed'in söylediği "her namazınızı son namazınız gibi kılın." sözü vardır.
başladığın ilk sefer, belki de sondur.
bir zorunluluk gibi değil, bir gereklilik, ruhun ihtiyacı, insanlara verilen bir hediye olarak bakıldığında namaza, ve genç isen, senden mutlusu olamaz.
Her ibadetin ve her amelin imtihanı olduğu gibi namazın da imtihanı vardır. En önemlisi ilk başlarda alınan huşunun kesilmesidir. insan sıkıldığı halde bile namaza devam ederse huşu tekrar gelir vesveseler kaybolmaya başlar. Namazda huşu duymak çok güzel ama huşu için değil Allah'ın emri olduğu için kılarız namazı bu yüzden sıkıldığımızda üşendiğimizde de kılmaya devam etmeliyiz.
Bireye namaz kılma bilinci çocukluk döneminden itibaren verilmelidir. ibadette devamlılığı sağlamak önemlidir. Umarız ki namaza başlayanlar son nefesine kadar namaz kılmaya devam ederler.
içinde bulunduğun vaktin namazını kılmakla mümkündür. "Pazartesi başlayacağım", "yarın başlıyorum" gibi cümleler vesvesedir. Başlamaya niyetin varsa o anki vaktin namazını kıl başla.
uzun zaman kılmayanların sonradan kılması zordur istek ve sevgi ölür isteği öldüren aracılar ise sevgiliye giden yoldaki yüreğin şeytanlarıdır insan kendi şeytanları ile mücadele etmeyi sevmez genelde suçlu kendi yüreği olduğundan gözünü kapatır .
not; he ben kılmıyom şeytanlarım bol ben çok sevapkarım diye imam yok .