Diyanet işleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, namaz kılan kişilerin kötülük yapmayacağını, hak yemeyeceği görüşünü dile getirdi.
Erbaş, "Sabah Namazı Buluşması"nı Gaziantep'teki Ökkeş Eruslu Camisinde gerçekleştirdi.
Burada bir konuşma yapan Erbaş, "Namaz bizi her türlü kötülüklerden uzak tutar. Namaz kılan insan, 'kötülük yapamam, hak yiyemem, haksızlık yapamam, söz verdiğimde sözümde durmalıyım' der ve münafıklık alametlerinden uzak durur” ifadelerini kullandı.
Namaz kılan insanlar kötülük yapmamalı, hak yememeli olarak değiştirilmesi gereken ifade.
4. Yazıklar olsun o namaz kılanlara ki,
5. Onlar namazlarını ciddiye almazlar.
6. Onlar (namazlarıyla) gösteriş yaparlar.
7. Ufacık bir yardıma bile engel olurlar.(maun suresi)
iyilik yapmak, hak yememek ahlakla ilgilidir. Evet kimi zaman din ahlaklı olmaya teşvik eder ama kimi dindar insanlar da vardır ki ahlaksızlıklarını dinin arkasına saklanarak yapmaya çalışırlar.
Bunlar gibi yüzlerce haber varken insanı acı acı güldüren açıklama. Siyasal islamın iktidarında insanların din adamlarına güvenini yitirmesi ise epey ironik bir durum.
bu konu iki boyutludur. münafıklık denen kavram göz ardi edilmis bu söylemde. peygamber efendimiz zamaninda bile namaz kılan münafıklar vardı.
ama bu konuyi insanı ilendiren her konu gibi bireysele indirirsek, ki asıl mesele bu anladığım kadarıyla;
namaz kilmaya takva üzere devam eden insan, artık günahları terk etmeye başlar, ben kendi hayatımdan yakinen şahidim.
namaz kılmaya çok geç başladım allah c.c. affetsin. başladıktan sonra hayatim çok büyük manalarda değişime uğradı.
sözlükte her gün günah işlediğine şahit olduklarımızın "geç de olsa namaz başlayınca günahlarımı terk etmeye başladım" yalanını sıkmalarına vesile olan yalandır.
Kimi yobazın olmayan aklınca hayvanlığını perdeleyen örtü olduğunu sandığı namaza aşırı anlam yüklemektir.
Bunların her söyledikleri yalan. Neymiş? Namaz kılınca emirlere daha duyarlı oluyorlarmış. Duyarlılıktan su içerken çökmek, götünü temizlerken şöyle yapmak anlaşılıyorsa, evet duyarlı olurlar. Aynen isa peygamberin ömrünce uğraştığı ferisiler ve sadukiler gibi. Çok dindardılar. Dindarlıkta zirveye oynayanları birbirleriyle karşılaştıklarında yahudi şeriatına uymak konusunda bir eksikliklerini, yanlışlıklarını görüp görmediklerini sorarlardı. Fakat isa onlara "ey riyakarlar, ey engerek soyları.." demişti.
Kuran'da şehitlere son derece saygılı olunması emredilir. Onlar için öldü denmesi bile doğru bulunmaz. Fakat bizim emirlere çok duyarlı yobazımız şehitlerimizden biriniin babası cenaze töreninde ağlayınca mealen "ölmek için para almıyor muydu? Madem ağlayacaktın, oğlun asker olmasaydı" yazar.
isa'nın bunlara neden engerek soyları dediğini anlamışsınızdır.
Şimdi bu arkadaş namaz kılarak insan olduğunu sanıyor. Ne dersiniz? Olmuş mu yoksa daha birkaç milyon yıllık evrime mi ihtiyacı var?