Tez zamanda tedavülden kalması gereken yükümlülük.
Ben böyle bir adaletsizlik, böyle bir çelişki görmedim. Hani kadın erkek eşitti? Peki ya kadın erkek eşittir naraları atıp da boşandığı kocasından nafaka almak için kıçını yırtan kadınlara ne demeli?
Sisteminize de samimiyetinize de yüzsüzlüğünüzü de sokayım!
nafakaya feministler karşı iken -zira kadını para kazanamayan, erkeğin parasına muhtaç olarak kabul ediyor- feministleri eleştirmek için gerizekalılar tarafından kullanılan sözdür.
bunların feminist hareketin içinde olmaktan çık, feminizmin ne demek olduğunu bildiğini dahi sanmıyorum.
he amına koyim nafaka var diye kadınlar hiç ezilmiyor, çok avantajlı.....
Kadınların erkeklerden aldığı bir anlamda yasal haraç. Tabi çocuk var ise durumlar değişir. Sırf bu konu yüzünden ilerde evleneceğim zaman evlilik sözleşmesi düşünüyorum.
Sadece Türkiye'de değil her yerde bir dert ya. ingiltere'de boşanan bir çift var, adam kadından kurtulmak için:
- kadına ev alıyor.
- ev alana kadar kadın adamın evinde istediği kadar yaşayabilecek.
- ev alındığında kadın adamın evinden istediği eşyaları alabilecek (traş takımı vs ve adamın notebook'u hariç)
- Evin tüm ipoteğini ölse dahi adam karşılıyor.
- ipotek biter bitmez sadece kadının üzerine tapu kaydı yapılıyor.
- Adamın paket servis restoranı var; kadın günde bir sefer istediği yemeği ücretsiz getirtebilecek.
- Çocuklar adamla kalacak. Kadın istediği zaman çocukları ziyaret edecek. Ziyaret için veya çocuklarla yaptığı masrafların tümü adam tarafından karşılanacak.
- Kadın yılda bir kez 1 ay Türkiye'ye ailesini ziyarete gelecek . Çocuklar da dahil bütün masraflar ve yol parası adama ait.
- Kadın ilk üç yıl içinde işe başlamazsa adam kadına restoranında iş vermek zorunda hem de ikinci kademe müdür maaşı seviyesinde.
eski eşin sevgililerine sponsor olmaya yarayan sistem. Hayat boyu ödeme nedir aq. Kabahate göre bir maddi manevi tazminat ödersin biter gider. Evliyken eşine çocuğuna para vermemek serbest boşandıktan sonra yasak. kim akıl etmişse bravo.
bu ülkede genel olarak kadın evlenir ve iş hayatından soyutlanır. ev işleri ve çocuk bakımıyla yıllarını geçirir. bu çoğu zaman tercih değil zorunluluktur.
boşandığında ise şartlar erkekle eşit değildir. kadının çalışması, iş bulması ( uygun şartlarda), hayatını idame ettirmesi daha zordur.
bu yüzden kadına nafaka bağlanır. devlet sosyal hayatta koruyamadığı, içine alamadığı kadını her ne hikmetse boşanırken korur. buna kaybedilen yılların, eşitsizliğin diyeti de diyebilirsiniz.
not: bahsettiğim üç günlük evli olduğu halde nafaka talep eden kadınlar değildir.
anlamadığım ödenek. Boşanırken malların paylaşımını anlıyorum ama bu nafakayı anlamıyorum. evliliğin bitmiş işte neyin nafakası hala bu. Ha çocuk vardır onun masraflarının yarısı için, tekrar ediyorum yarısı için çünkü diğer birey de o çocuğun masraflarından sorumludur, belirli bir miktar ödenebilir.
uçuk kaçık miktarda olmamakla birlikte kadına geçim kaynağı olması noktasında olmasını hoş gördüğüm bir şeydir. yani yabancıya ödemiyorsunuz sonuçta zamanında eşim dediğiniz kadına gidiyor o para.