Kadın (çocuklar hariç) boşandıktan sonra ona sahip çıkma görevi normalde kendi ailesinde veya en nihayetinde kimse kalmadıysa devletin üzerindedir. Neden bu ülkede bu sorumluluğu boşandığı erkeğin omuzlarına yüklemeye çalışıyorlar ki? Zira bu hiç adil değil.
O işler öyle değil. Bu gözler nafaka arttırım davasına “nişanlısı” ile gelen kadın gördü. Kadın 6 senedir nişanlı aynı evde yaşıyor nafaka kesilmesin diye evlenmiyor ve eski koca sağlık sorunları nedeni ile çalışamıyor.
islam'da nafakanın yeri yoktur caiz değildir diyenler falan oluyor. islam hukuku bu kadar düşünülüyorsa o halde islam'ın kadına hak tanıdığı mehire resmiyet kazandırmak gerekir. Nedir mehir?
islâm hukukunda mehirin kadını hem evliliğe ısındırmak hem de ona belli bir malî güç kazandırmak düşüncesiyle getirilmiş olduğunu söylememiz gerekir. Özellikle kocanın sahip olduğu tek taraflı irade beyanıyla boşama yetkisini kötüye kullanması durumunda kadın böyle bir malî imkâna fazlasıyla ihtiyaç duyacaktır. Boşanma hakkının suistimal edildiği bölgelerde mehir miktarının yüksek tutularak bu suistimale belirli ölçüde engel olunması da mehirin kadına ve evlilik birliğine kazandırdığı bir başka avantaj olmaktadır.
Yani kadının boşanma durumunda ortada kalmaması için getirilmiş bir haktır. Mehirin üst sınırı da yoktur yani kadın isterse 2 katlı ev ister isterse boşandıktan sonra geçimini sağlayacak miktarda para ister. Bu kadına kalmıştır. Evet islam hukukunu çok düşünen kardeşim islamiyette nafaka yoksa mehiri savunacaksın o zaman. Evet.
Ayrıca diğer bir madde:
Boşanan çiftlerin çocuğu, kadının yanında kalıyorsa baba çocuğunun tüm masraflarını karşılamalıdır.
Ya bir sey soyleyecegim de kadinlar kim amk. Hep bir pozitif ayrimcilik bekleme cabalari hep bir ben narinim korunmaya ihtiyacim var kendime bakamam yarrak bakamazsın. Bir iki ay eve gelmiyim bakayim seni kimin altina yakaliyorum oyle seytansiniz siz. isiniz paraya gelince hepsi melek savunmasız oluyor. Sen benim karilik ihtiyaçlarimiz karsilamaz gununu gun ederken ben neden calisip sana para oduyorum. Benden tek kurus nafaka alamazlar napar ne eder bir yolunu bulurum sikimi yiyin trilyoner miyim ben.
Çocuklarına anne bakıyor diye nafaka bağlayan devlet, adam çalışıyor mu diye bakmıyor.
Peki çocuklarına baba bakarken, çalışmayan anneden devlet neden nafaka almıyor.
Eşitlik ilkesi bu mudur arkadaşlar. Bu nafaka kanunu tamamen kadını sülük gibi boşandığı eşinin yakasına yapıştırmıştır. Onursuzluk kısmı bir kenara bu düpedüz suistimal.
Kimse kimseye ömür boyu bakmak zorunda değildir. Yüz değil milyon ünlü kadın olun farketmez. Bu nasıl bir zavallılıktır, utanmazlıktır. Nafaka sadece çocuğa verilmeli. 60 Yaşinda boşanirsın anlarım. yoksa Nafaka alan kadın adamın bütün ihtiyacını ğidermek zorunda adam parasını veriyor nihayetinde.
Gördüğüm kadarıyla gayet modern, işlerinde başarılı kadınlar. Kendilerine Sormak gerekir aslında, başka ülkede böyle benzer bir "nafaka" kurumu var mı? Ya Hak? Bu bir "hak" olarak görülebilir mi? Herkes istediğini düşünebilir. Ancak tartışma yapılacaksa, bir karşı çıkış varsa, nafaka savunucuları bunları da yanıtlamalıdır.
Olay başlıktaki gibiyse dolaylı olarak erkek hegemonyasını destekleyen kadınlardır. Bunun yerine boşanan kadınlarla ilgili önyargıları kırmak ve onlara iş bulma yollarını açmak hakkında
Düşünmelidirler.