arkadaşlar nükleer santral'in elbette riskleri var. ama var diye kıcımızın üstüne oturup nükleer realistesini gözardı edemeyiz. yapmamız gereken tek şey teklikeyi öngörüp önceden tedbirler almak. ve riski minimize etmek. bakın batmaz denilen titanic bile daha ilk seferinde battı. neden? çünkü gemide su gibi içki içiliyor fuhuş yapılıyordu! uzay mekiği celincir fırladıktan sonra 3 dk sonra patladı. neden? çünkü uzayda cima edeceklerdi. ve her ikisine de allah razı gelmedi! peki Fukuşima Nükleer Santrali'nin suçu neydi? bunu da siz bulun bi zahmet.
dünyanın heryerinde bu santrallerden varsa elbette övünecektir. Bok bol çevrecilik ayağına yatıp türkiyede açılacak olan nükleer santrale karşı olan ülkelerde kaçar tane santral olduğuna bakılıp sonra eleştiri yapılmalıdır. Bol keseden sallayıp çevrecilik ayağı yapmak kolay, buyrun -> tr.wikipedia.org/wiki/Nükleer_reaktörler_listesi
Halen daha anlamadınız mı ? Bu santral Türkiye'ye lazım . ya ben Rusya'ya akrabalarımın yanına giderken bizim yaşadığımız şehirde nükleer santral var . ( 2 blok çalışır durumda,2 blokta kurulma aşamasında ) ordan Türkiye'ye yakşaşık 1500-2000 Km arası mesafe var . ve orda üretilen tüm enerji , türkiye'ye satırlıyor . Biz bu kadar mı dışa bağımlıyız ? Bırakın çevre zararıymışta , radyasyon muş , oy mu buymuş . ilkel çağa mı dönelim biz çevreci arkadaşlarım ? Gidin Ermenistan daki nerdeyse 60 yıllık nükleer santrali kapattırında görelim . Her şeye muhalefet olmayın , dünyada açık gözle gerçek olan şeyler var .
sağlam yaptık kolay kolay patlamaz, akmaz, kokmaz. radyasyon var diyorlar göster dediğimde susuyorlar. diye acıklamalar üst üste gelir artık, belli kanallardan.
zamanında birinci boğaz köprüsne karşı çıkanların yine karşı çıktığı hizmet.ne yapalım kafamıza kalemleri sürtüp elektrik enerjisimi üretelim ne yapalım?
bu kadar gerizekali varken ovunmekte hakli iktidar. butun dunya nukleer kurup cagdaslasiyormus. okudugu sakirt medyasinda ya da sakirtlerin bilimsel makalelerinde bunlar yaziyor herhalde. ulan bu kadar sorumsuz ulkeye nukleer santral yapilmaz. ikincisi butun avrupa yenilenebilir enerjiye geciyor. arastir ve ogren. ucuncusu biz karadeniz bolgesi olarak istemiyoruz, yanibasimizda boyle bir tehlikeyi. cok cektik zaten. gidin acik kirsal alanlara kurun, eger kuracaksaniz. ya da destekleyenlerin sehrine kurun. patlasa uzulmem orasi ayri.
bu iktidar rüzgar enerjisinde yararlanmaktadır.
izmirde 40 mw lık rüzgar gülü hatları yapılmakta bedeli 250 milyon dolar yatırım.
aynı paraya 250 mw kombine doğalgaz çevrim santrali yapılabilmektedir.
güneş enerjisi için haritalar çıkarılmış üretim kapasitelerine göre ihaleye çıkılmıştır. memleketteki tüm illerde güneş santali maksimum seviyede kullanılmaya başlanacaktır.(2020)
büyüyen türkiyenin enerji açığı kapatabilmek için termik santaller doğagaz çevrim santralleri barajlar ve hidroelektrik santralleri rüzgar gülleri ve güneş panelleri yapılmaktadır. nükleer santallerde gelişmiş ülkelerin hakkı olduğu gibi türkiyenninde hakkıdır. bir radyasyon sızıntısından korkanlar erminstan ve bugaristanda faaliyette olan eski teknoloji ile yapılmış çalışan bombaları protesto edip kapattırabilir(tabii yapabilirseniz)
tüm bunları boşuna anlatıyorum biliyorum çünkü sizin gözünüz var görmez! kulağınız var işitmez! diliniz var doğruyu söylemez!
japonlar 9 şiddetide depremle sarsıldılar, radyoaktif sızıntıya maruz kaldılar. buna rağmen - üstelik Fukuşima yanarken- ülkedeki diğer nükleer santrallerinin tam kapasiteyle enerji üretim sağlamasına devam ettiler. son havadiste Naoto Kan, yeni Fukuşima nükleer santral için düğmeye basmış bile.
nükleer santralin çevreye zararsız olduğunu bilmeyen naylon solcularca eleştirilir.
değil nükleer santral, yol bile yapamayan hükümetlerin yalandığını gördü bu ülke. nükleer santral, milli uçak, milli tank, milli silah, ve hatta milli lazer... ama yok. kuş kadar beyni ile israil sevdası insanları bu denli postal kafalı yapabiliyor demek ki.
lan imf ye borcumuz bitti ona bile muhalefet ettiler lan. şaka gibi.
enerji ihtiyacının %70 ini dolaylı yollardan ithal eden iktidardır. her ne şekilde olursa olsun, enerjide dışa bağımlılık, bağımsız olmamaktır. barajların ömürleri bellidir. yenilenebilir enerji( güneş durumu, rüzgar alan yerler) kapasitesi bellidir. illa iktidarı eleştirecem diye, saçma sapan atmamak lazımdır.
bu sozum ona cevreciler bazen cok komik olabiliyor. dunyada bu santrali kurmayan ulke kalmadi, komsularimizin neredeyse tamaminda var. hadi biz kurmadik, ama ermenistandaki, rusyadaki, irandaki santral patladi; ne olacak biz etkilenmeyecekmiyiz. hadi biz etkilenmedik o rusyadaki ermenistandaki bulgaristandaki cevre cevre degilmi. hani sen cevreciydin? git japonyadaki neredeyse her kasabada kurulmus santrallerden bir tanesini kapattir. yada git yani basimizda iranin santrallerine itiraz et. yemez dimi. dunya yansa umrumda degil. ama buraya gelip laf kalabaligi yapmaya bayilirsin.
birakin artik su ikiyuzlulugu, nukleer olmayan bir ulke istiyorum diyorsun ama yarin amerikaya vizen cikti desem arkana bile bakmazsin. 100 den fazla santrali olan bir ulkede yasamak icin can atarsinda, kendi ulken bu alanda bir adim attimi cevreci kesilirsin. siz durmaya devam edin, bu ulke durmayacak!
atıkları büyük sorun olan santraldir. napıcaz kardeş biz bu atıkları amerika gibi uzaya gönderemeyiz avrupa ülkeleri gibi afrikada ki sömürgelerimizin topraklarına gömemeyiz ee napıcaz kardeş ?
2012 verileri bu kadar açıktır. ve bu açık rüzgar ve güneş enerjisi ile kapatılacak bir açık değildir.
malum halkımız hertürlü santrale karşı. hes, dogalgaz, termik ve şimdi nükleer.ama desek ki bugün enerjiden tasarruf et klimanı 1 saat az çalıştır. televizyonu 2 saat izleme. vs.vs.
bende dahil çoğu kişi burun kıvırır.
yani işin özü nükleer gereklidir. ve tahminlere göre akkuyu nükleer santrali (mersin) servise alınacağı tarihe kadar tütetimimiz daha da artacak ve tek nükleer santral bize yetmeyecektir. ve sinopa yapılması planlanan nükleer santral şart olacaktır.
enerji ihtiyacı her gün artarken ütopik olarak rüzgar güneş diyemezsin.
ayrıca güneş pili üretmek için harcanan enerjiyi o pil 15-36 yıl arasında geri kazanıyor.
dikey rüzgar güllerinin çevreye verdiği zararda cabası iken, nükleer santrale bok atmak çokta mantıklı olmasa gerek.
nükleer santrale en çok karşı çıkan greenpeace'çi gençlere sesleniyorum. bu kurum nerede ve nasıl kurulmuştur? kurulduğu ülkede kaç tane nükleer santral vardır ve bu greenpeace faaliyetlerini en çok hangi sınıf ülkelerde gösterirler? gelişmiş, gelişmekte olan, gelişmemiş ? hangisi?
dış borcunun neredeyse tamamı enerji kaynaklı olan bir ülkenin bu santralleri kurarak dışa bagımlı olmaktan kurtulacağı için iktidar ne kadar övünse azdır.
abd 104 nükleer santral kurup işleterek çevreci, türkiye bir tane yapımına başlayıp bir tane ihaleye çıkarak çevre terörü estirir.
bizim çapulcularda türkiyeyi kötüler.
siz abd ye gidin bir tane santrali kapattırın ben burda yapılmakta olanların yapılmaması için canı mı ortaya koyacağım! hodri meydan.