m.ö. 2551 de yapılan Keops Piramidinin 138 m yüksekliğinde olduğu ve bu rekorun ancak 1310 yılında Lincoln Katedralinin 160 m lik yükseliği ile kırılmış olması bu piramitleri çekici kılmaktadır.
Uydu arkeolojisi yardımı ile yer altında kalan yenileri keşfediliyormuş. An itibari ile ´ntv´de ´bbc´ yapımı bir belgesel yayinlanmakta ki ilgilenenler icin ilginÇ bilgiler iÇeriyor.
tesla'nın dev statik elektrik kulelerinin insanlığın antik çağda uygulanmış biçimi olduğuna dair iddialar da olan yapılar.
gerçekten böyle bir şey söz konusu olabilir. insanlık olarak geçmişimizi o kadar anlayamadık ve o kadar hakir gördük ki, teknolojinin zirvesini bir tek kendi yaşadığımız çağ sanıyoruz. bu kibiri aşabilsek zaten 60.000 yıllık tarihimizdeki en büyük adımı da atmış olacağız.
cidden o kocaman yapının içinde sadece mezar olacak kadar bir boşluk bırakmak ne derece mantıklı daha doğrusu bunu iddia eden tarihçi hangi mantıkla bunu iddia etmiş ve daha garibi herkesi de kandırmış. lahit odası denilen kısmın gerçekten bir lahitin sığdırılamayacak kadar küçük olması hiç kimsenin dikkatini çekmemiş anlaşılan.
fallout oynayan birisi ne demek istediğimi anlayacaktır. insanlık tarihi sinüs grafiğine benzer. -1 ile 1 arasında sürekli gidip gelir 1 e ulaştığında -1 i, -1 e ulaştığında da 1 i unutur.
hakkında yok uzaylılar inşa etmiş,yok halen nasıl inşa edildiği bilinmiyor gibi yalan yanlış söylentiler olan yapılardır.
yalnızca 3 dakikalık hummalı bir düşünce/teori sonucu nasıl inşa edildiğini çözdüğüm yapılardır.şöyle ki;
şimdi gençler bu piramitler çöllerde kum üzerine inşa edilmiştir.taşları kumun kaydırma özelliğinden faydalanılarak filler yardımı çekmişlerdir.bu filler en böyüğünden,en güçlüsünden tabi..her bir kat çıkıldıkça katın çevresindeki kumlar yığma usülü yükseltilmiş ve kat ile aynı hizaya getirilmiştir.bu durum sayesinde 18.kata çıktıklarında bile 1.katta gibi görünmüşlerdir.velhasılkelam aynı işlemi tekrarlayarak piramitin inşası bitmiştir ve sonunda 15000 tane temizlikçi kadın tutularak piramit ve çevresindeki fazlalık kumlardan arındırılmıştır.tabi bu işler sabır ve zaman orantılıdır.durumdan gayet memnun olan işçiler ise "bana dokunmayan yılan bin yaşasın"mantığı ile işi uzattıkça uzatmış ve 40-50 senede salla pati bitirmişlerdir.
önemli not: her bir piramitin bitiminde dönemin kralı/firavunu işçilerini gerek bahşiş gerek eğlence ile ödüllendirmiştir.
neredeyse her ay haklarında yeni bir buluş açıklanan devasa yapılar. sırra kadem basmışlıklarının modern dünyada hiçbir zaman çözülemeyecek ve yine onlara dair savruşturulan gerçek veya kulaktan doğma mitlerle daha da ölümsüz kalacaklar.
mühendislik harikası yapılar. bilhassa giza piramitleri. büyük giza piramidinde bir milyondan fazla taş blok kullanılmış dik açıyla inşa edilmiştir ve dünya üzerinde pusulanın 4 bir yanına uyum sağlayan tek yapıdır. işin ilginç yanı yapılan araştırmalarda giza piramitlerinin inşatına başlandığı dönemde çin ve meksika'da da piramitlerin inşa edilmesi.
biliminsanları, birbirlerinden haberleri olmayan bu uygarlıkların aynı dönemde niçin büyük piramitler inşa ettiğini halen araştırmakta. gelişmiş uygarlıkların kültür diyaloglarıyla teknoloji edindiğini belirten uzmanlar, aztekler gibi henüz keşfedilmemiş bir kıtada tek başına yaşayan bir uygarlığın matematik ve mühendislik gibi bilim gerektiren bilgiyi nasıl öğrendiklerini o yapıları nasıl inşa ettiklerini henüz çözememiş durumdalar.
uzaylılar tarafından inşa edilmiştir. içinde radyasyon vardır.
içinde yaralar daha çabuk iyleşiyor hatta süt koyunca bozulmuyor çok beklerse yoğurt oluyor daha çok beklerse güllaç oluyor.
içine girenler radyasyondan kanser olup ölüyor. sırlarını öldükten sonra çözmek isteyen ruhlar bile içerde radyasyondan ölüp daha öteki bir dünyaya gidiyorlar.
piramitler, emperyalist ruhu anlatir. sömürücü firavunun esirleri nasil calistirdigini ve onlarin emegini nasil yagdigini gösterir. bati, bu yönüyle piramitlerle ayni durumu sergiler. piramitler de, batinin şaşaalı yüksekligi de ezilenlerin terlerinden, canlarindan biriktirilip yükseltilmistir.
berberiler, hiksoslar veya pigmelerden herhangi birinin yaptığı yapılar. günümüz mısırlıları ile alakası yoktur bu yapıların.
turist çekmek amcı ile aşırı derecede gizemli yapılarmış gibi gösterilir. bunun üstüne bir de filmler, söylentiler ve efsaneler eklenince gizemi ve sırrı asla çözülemiyecek yapılar gibi anlaşılıyor. söylendiği gibi abartılacak bir gizemi yoktur. kullanılan taşlar dökme taşlardır, yani bir yerlerden getirilmemiş; çimento, toprak su karıştırılıp kalıplar halinde dökülmüştür. ayrıca piramitler filmlerde, resimlerde vs... görüldüğü gibi en yukarısından kay aşağıya in cinsinde yapılar değildir, son derece pürüzlüdür hatta yapbozla yapılmış gibidir.
hala gizemini ve büyüsünü koruyan tarihin sır perdesi...20 tonluk taşlardan inşa edildiği ve bu taşların geleceği mekanların yüzlerce km uzakta olduğu için nasıl getirildiğinin hala bilinemediği gerçeği arkeologları ve tarihçilerin kafasını yormaktadır. kralın (pharoh=firavunlar) mezarına yılda güneş ışığı 2 kere dik açıyla vuran gizemli yapı olma özelliği mahvuz...çoğunlukla kral mezarlarını barındıran bu piramitler dünya'nın en çok turist çeken bölgelerindedir.
kral mezarlar ve mezardaki değerli eşyalar; çalınmasın, saygınlığı-kıymeti bozulmasın diye piramitin içinde, bulunması neredeyse imkansız labirentlerin ucunda yer alırlar. hırsız binbir ölümcül tuzağı atlatıp eşyaları çalabilse bile, zehirli gaz, daracık koridorda oynayan taşlar gibi bubi tuzaklar piramitten çıkış yolunu bulamaz ve delirerek belli bir süre sonra ölürmüş.
ayrıca aklımda kalan bir kaç özelliği de: içinde bitkinin daha hızlı büyüdüğü, yaraların daha çabuk iyiliştiği, sütün günlerce kaldığı halde bozulmadığı ve yoğurda dönüştüğü, içerisinde ultra sound, radar, sonar gibi cihazlar çalışmadığı da bilinen ama sırı çözülmeyen gerçekler.
bu piramitlerin yapımında çalıştırılan işçiler, köleler, piramit inşaası bittikten sonra bir alana toplandırılır ve bu piramitin şerefine bir tören düzenlenir. bu törende kölelere kadehlerle * içki sunulur. firavun kadehini kaldırıp:
- tanrınız adına için, diye emreder.
bu içkilerin zehirli olduğunu bilmeyen köleler hep birlikte bu kadehleri yudumlarlar. bu emre karşı gelenler ise öldürülür.
bu sebeptendir ki mısırda bir çok toplu mezara rastlamak mümkündür. ve yine bu sebeptendir ki mısır piramitlerinin mimarisi günümüzde de esrarını muhafaza etmektedir.
en büyüklerinden keops'un günümüz teknolojisi ile üretilmesi durumunda yıllar süren bir uğraş, sismik fizibilite, belki de birkaç defa sorun yaşayıp yeniden başlama ve birkaç yüz milyon dolar civarı bir sermaye gerekeceği düşünüldüğünde değeri ve önemi tekrar anlaşılacak yapılardır.
hangi üretim tekniği kullanılmış olursa olsun*, en ihtişamlı piramit olan keops* bir tanesi genellikle 12 ton gelen* tamı tamına 2.300.000 taş bloktan oluşmuştur, toplam ağırlığı iç kısımlarda dahil olmak üzere 6,5 milyon ton civarındadır ve sadece 20 yılda tamamlanmıştır.
yine keops mısır'da nadir bulunan granit bir alan üzerine oturtulmuştur ve en büyük depremlere dayanıklı hale getirilmiştir. temelinin her köşesi 51 derece, 51 dakika, 14 saniye olan piramitin yüksekliğinin 1 milyarla çarpımı dünya ile güneş arası mesafeyi, temel kenar uzunluğu olan 365,25 kübit ise bir güneş yılını vermekte, içersinde birçok sonar, radar vsi cihazlar çalışmamaktadır. ne açıdan bakılırsa bakılsın diğer birçok yapıt gibi salt asya tarzı üretim tekniği ile açıklamak mümkün değildir. işin içinde bir de mısırlı'ların o zamanlar eriştiği muazzam mühendislik bilgisi ve matematik hesaplamalar vardır...
asya tarzı üretim biçminde köleci ve feodal dönem avrupadaki gibi olmadığından dolayı inşa edilmiş 7 harikadan birisi. asya üretim tarzında köle sahipleri sınıfı yoktu, bunun yerine kölelerin hepsi devlete yani hanedanlığa aitti, mısır hanedanlığı emrindeki binlerce köleyi ve köle emeğini sömürerek bu piramitleri yaptırmıştır. yapımında kullanılan malzemenin bir alaşım olduğunu ve bu malzemeninde gene başka kölelerin emeğini sömürerek yaptırıldığını düşünüyorum, yani doğadan toplanmamıştır çimento gibi yapılmıstır.
yok uzaylılar dikmiş yok bilmem ne? bunlara inanan aptaldır. asya üretim tarzı olmasa idi ne çin seddi ne piramitler ne babil kulesi ve asma bahçeleri (varlığı şüpheli) ne de diğerleri gerçekleşmezdi. avrupadan bir harika gösterebilir misiniz bana?