Binlerce yil önce yapilan piramitlerde bugün bile hala binlerce sir yatmaktadir.O tarihlerde piramitleri yapan insanlar herhalde metre kavramini bilmiyorlardi.Ve bütün bunlari göz karariyla yapmalarida imkansiz.Bugün bile çok düzenli bir sekilde yapilan gökdelenlerde çok hafif bir sapma sözkonusu olabiliyor.Peki o zamanlar bunlari yapan insanlar ölçüm için ne kullandilar.Saniye mi?Arsin birimi mi?Misir endazesi mi?Bilemiyoruz.Şimdi bu piramitlerde, özellikle Gize bölgesindeki büyük piramitin çesitli oranlarda ölçümlerine bir bakalim.Bunlarin hepsi bir rastlanti mi?Olabilir.Ama bu kadar çok rastlantida insani düsündürüyor!
Piramitlerin Gizemi
* Her biri 20 ton olan taşlardan inşa edilmiştir ve bu taşları temin edilebilecek en yakın mesafe yüzlerce kilometre uzaklıktadır. Bu taşların nasıl getirildiği konusunda kesin olmayan farklı varsayımlar bulunmaktadır.
* Piramit, kimin adına yapıldıysa, onun bulunduğu odaya, yılda sadece 2 kez güneş girmektedir. (doğduğu ve tahta çıktığı günler)
* Mumyalarda radyoaktif madde bulunduğundan mumyaları ilk bulan 12 bilim adamı kanserden ölmüştür.
* Piramitlerin içerisinde ultra sound, radar, sonar gibi cihazlar çalışmamaktadır.
* Kirletilmiş suyu, birkaç gün Piramit'in içine bıirakırsanız; suyu arıtılmış olarak bulursunuz.
* Piramit'in içerisinde süt, birkaç gün süreyle taze kalır ve sonunda bozulmadan yoğurt haline gelir.
* Bitkiler Piramit'in içinde daha hızlı büyürler.
* Piramit'in içine bırakılmış su, 5 hafta süreyle bekletildikten sonra yüz losyonu olarak kullanılabilir.
* Çöp bidonu içindeki yemek artıkları, hiç koku vermeden Piramit içinde mumyalaşır.
* Kesik, yanık, sıyrık gibi yaralar büyükçe bir Piramit'in içinde daha çabuk iyileşme eğilimi gösterir.
* Piramitlerin bazı odalarının içinde ne olduğu hakkında bir bilgi yoktur; araştırmacıların çoğu, ya içinde kayboldular ya da aynı yerde birkaç tur attılar, fakat içlerini göremediler.
* Piramitlerin içi yazın soğuk kışın sıcak olur
* Büyük Piramitin açilari,Nil'in delta yöresini iki esit parçaya bölerler.
* Gize'deki üç piramit aralarinda bir Pitagor üçgeni olacak sekilde düzenlenmislerdir.Bu üçgenin kenarlarinin birbirlerine göre orani 3:4:5'dir.
* Büyük Piramitin tabininin yüzeyi,anitin yarisinin iki katina bölündügünde pi=3,14 sayisi elde edilir.
* Büyük Piramitin dört yüzeyinin toplam yüzölçümü,piramit yüksekliginin karesine esittir.
* Büyük Piramit,dünyanin kara kitlesinin merkezinde yer aliyor.
* Büyük Piramit,dört ana yöne göre düzenlenerek insa edilmistir.
* Piramit dev bir günes saatidir.Ekim ortasiyla Mart basi arasinda düsürdügü gölgeler mevsimleri ve yilin uzunlugunu gösterirler.Piramiti çeviren tas levhalarin uzunlugu bir günün gölge uzunluguna esittir.Bu gölgelerin tas levhalar üstinde gözlenmesiyle günün 0,2419 bölümünde yilin uzunlugu yanlissiz olarak saptanabiliyordu.
* Büyük Piramit'le dünyanin merkezi arasindaki uzaklik,Kuzey kutbuyla arasindaki uzakliga esittir ve kuzey kutbuyla dünyanin merkezi arasindaki uzakliga esittir.
* Piramitin yüksekligiyle,çevresi arasindaki oran,bir dairenin yari çapiyla çevresi arasindaki oranin dengidir.Dört kenarlar dünyanin en büyük ve çarpici üçgenleridir.
* Gizde'den geçen boylam,dünyanin denizleriyle anakaralarini iki esit parçaya böler.Bu boylam ayrica,kara üstünden geçen en uzun kuzey-güney yönlü boylam olup,bütün yer kürenin uzunluguna ölçümünde dogal sifir noktasini olusturur.
* Büyük piramitin tepesi Kuzey kutbunu,çevresi ekvatorun uzunlugunu temsil eder.Ve iki uzunluk ayni mikyasa uygunluk gösterir.
Gize piramitleri tahmini olarak M.Ö 3000 yıllarında eski krallık döneminde yapıldığı zannedilmekte. Bunlar; Keops, Kefren ve Mikerinos piramitleridir ve isimlerini aldıkları firavunlar tarafından yaptırılmıştır.
Gize piramitleri dünyanın en büyük piramitlerdir. Bunlarla birlikte ve Mısır'da yüzlerce irili ufaklı piramit mevcuttur. Gize piramitlerini diğerlerinden ayıran farkların başında içlerinde yazı bulunmaması ve nasıl yapıldıklarının hala çözüme ulaşmamış olmasıdır.
Keops'un oğlu Kefren için yapılmış piramit 136 metre yüksekliğe sahip.
Kefren piramidinin dış yüzeyinde yer alan kaplamalar bugün sadece tepesinde görülebilmekte.
Gize piramitlerinden içi ziyaret edilebilen tek piramit olan Kefren piramidinin mezar odası.
Piramitler ile ilgili çeşitli matematiksel bulgular arasında ilginç olanları şunlar: Keops piramidinin yüksekliginin 1 milyarla çarpımı yaklasık olarak güneşle dünyamız arasındaki mesafeyi veriyor. (149.504.000km)
Piramitlerin üzerinden geçen meridyen karaları ve denizleri tam iki eşit parçaya bölüyor. Keops Piramidinin Taban cevresinin, yüksekliğinin 2 katına bölünmesinin pi=3.14 sayısını veriyor.
62 metre yüksekliği ile Gize Piramitleri içerisinde en küçüğü olan Mikerinos Piramidi Kefrenin oğlu için yaptırılmış.
Piramitler hala yapımları esnasında ki gizi korumaktalar. işçilerin olağanüstü bir çabayla günde 10 metreküp taşı üst üste koyduklarını kabul edersek keops piramidinde yer alan yaklaşık 2.5 milyon metreküp taş, 250.000 gün, yani yaklaşık 664 yılda yerleştirilebiliyor. Oysa piramitler 20 ila 30 yıl arasında bir sürede tamamlanmıştır.
70 metre uzunluğunda ve 30 metre yüksekliğinde olan Sfenks 14.yy da Memluk'lar tarafindan top bataryalarına talim hedefi olarak kullanılmış ve ciddi biçimde zarar görmüş.
M.Ö. 2520 yılında Keops'un oglu Kefren'in mezar kompleksi için yontulmuş. Sfenks Mısır dilinde 'SEZP-ANHE' Yaşayan görüntü) anlamında. Tarih boyunca Sfenks Nil nehrine bakiyor ve nehir yoluyla gelenleri karşılıyordu.
orion takım yıldızını yeryüzüne indirme çabasıyla inşa edilen piramitlerdir.
neden peki bu beyhude çaba; şundan sözlük: o yıllardaki inanış, ölen firavunların orion takım yıldızında yaşadığı ve eğer bu yıldızlar yere indirilebilirse firavunların ölümsüz olacağı yönündeymiş.
orion'un en parlak 3 yıldızını yer yüzüne indirmeyi(!) üç büyük piramidi yaparak başarmışlar, diğerlerini de * olması gereken yerlere yapmaya koyulmuşlar; ama başarılı olamamışlar; hepsini bitirememişler...
ulan yoksa yapımda ve yönetimde emeği geçtiği düşünülen uzaylılar orion'dan gelmiş olmasın? *
ahan da bu link, takım yıldızın haritası. aradım bulamadım; bulsaydım geniş bir uydu fotosunu da koyacaktım piramitlerin ki bakın da görün nasıl cuk oturuyor yıldızlarla piramitler üst üste...
asya tarzı üretim biçminde köleci ve feodal dönem avrupadaki gibi olmadığından dolayı inşa edilmiş 7 harikadan birisi. asya üretim tarzında köle sahipleri sınıfı yoktu, bunun yerine kölelerin hepsi devlete yani hanedanlığa aitti, mısır hanedanlığı emrindeki binlerce köleyi ve köle emeğini sömürerek bu piramitleri yaptırmıştır. yapımında kullanılan malzemenin bir alaşım olduğunu ve bu malzemeninde gene başka kölelerin emeğini sömürerek yaptırıldığını düşünüyorum, yani doğadan toplanmamıştır çimento gibi yapılmıstır.
yok uzaylılar dikmiş yok bilmem ne? bunlara inanan aptaldır. asya üretim tarzı olmasa idi ne çin seddi ne piramitler ne babil kulesi ve asma bahçeleri (varlığı şüpheli) ne de diğerleri gerçekleşmezdi. avrupadan bir harika gösterebilir misiniz bana?
en büyüklerinden keops'un günümüz teknolojisi ile üretilmesi durumunda yıllar süren bir uğraş, sismik fizibilite, belki de birkaç defa sorun yaşayıp yeniden başlama ve birkaç yüz milyon dolar civarı bir sermaye gerekeceği düşünüldüğünde değeri ve önemi tekrar anlaşılacak yapılardır.
hangi üretim tekniği kullanılmış olursa olsun*, en ihtişamlı piramit olan keops* bir tanesi genellikle 12 ton gelen* tamı tamına 2.300.000 taş bloktan oluşmuştur, toplam ağırlığı iç kısımlarda dahil olmak üzere 6,5 milyon ton civarındadır ve sadece 20 yılda tamamlanmıştır.
yine keops mısır'da nadir bulunan granit bir alan üzerine oturtulmuştur ve en büyük depremlere dayanıklı hale getirilmiştir. temelinin her köşesi 51 derece, 51 dakika, 14 saniye olan piramitin yüksekliğinin 1 milyarla çarpımı dünya ile güneş arası mesafeyi, temel kenar uzunluğu olan 365,25 kübit ise bir güneş yılını vermekte, içersinde birçok sonar, radar vsi cihazlar çalışmamaktadır. ne açıdan bakılırsa bakılsın diğer birçok yapıt gibi salt asya tarzı üretim tekniği ile açıklamak mümkün değildir. işin içinde bir de mısırlı'ların o zamanlar eriştiği muazzam mühendislik bilgisi ve matematik hesaplamalar vardır...
bu piramitlerin yapımında çalıştırılan işçiler, köleler, piramit inşaası bittikten sonra bir alana toplandırılır ve bu piramitin şerefine bir tören düzenlenir. bu törende kölelere kadehlerle * içki sunulur. firavun kadehini kaldırıp:
- tanrınız adına için, diye emreder.
bu içkilerin zehirli olduğunu bilmeyen köleler hep birlikte bu kadehleri yudumlarlar. bu emre karşı gelenler ise öldürülür.
bu sebeptendir ki mısırda bir çok toplu mezara rastlamak mümkündür. ve yine bu sebeptendir ki mısır piramitlerinin mimarisi günümüzde de esrarını muhafaza etmektedir.
hala gizemini ve büyüsünü koruyan tarihin sır perdesi...20 tonluk taşlardan inşa edildiği ve bu taşların geleceği mekanların yüzlerce km uzakta olduğu için nasıl getirildiğinin hala bilinemediği gerçeği arkeologları ve tarihçilerin kafasını yormaktadır. kralın (pharoh=firavunlar) mezarına yılda güneş ışığı 2 kere dik açıyla vuran gizemli yapı olma özelliği mahvuz...çoğunlukla kral mezarlarını barındıran bu piramitler dünya'nın en çok turist çeken bölgelerindedir.
kral mezarlar ve mezardaki değerli eşyalar; çalınmasın, saygınlığı-kıymeti bozulmasın diye piramitin içinde, bulunması neredeyse imkansız labirentlerin ucunda yer alırlar. hırsız binbir ölümcül tuzağı atlatıp eşyaları çalabilse bile, zehirli gaz, daracık koridorda oynayan taşlar gibi bubi tuzaklar piramitten çıkış yolunu bulamaz ve delirerek belli bir süre sonra ölürmüş.
ayrıca aklımda kalan bir kaç özelliği de: içinde bitkinin daha hızlı büyüdüğü, yaraların daha çabuk iyiliştiği, sütün günlerce kaldığı halde bozulmadığı ve yoğurda dönüştüğü, içerisinde ultra sound, radar, sonar gibi cihazlar çalışmadığı da bilinen ama sırı çözülmeyen gerçekler.
berberiler, hiksoslar veya pigmelerden herhangi birinin yaptığı yapılar. günümüz mısırlıları ile alakası yoktur bu yapıların.
turist çekmek amcı ile aşırı derecede gizemli yapılarmış gibi gösterilir. bunun üstüne bir de filmler, söylentiler ve efsaneler eklenince gizemi ve sırrı asla çözülemiyecek yapılar gibi anlaşılıyor. söylendiği gibi abartılacak bir gizemi yoktur. kullanılan taşlar dökme taşlardır, yani bir yerlerden getirilmemiş; çimento, toprak su karıştırılıp kalıplar halinde dökülmüştür. ayrıca piramitler filmlerde, resimlerde vs... görüldüğü gibi en yukarısından kay aşağıya in cinsinde yapılar değildir, son derece pürüzlüdür hatta yapbozla yapılmış gibidir.
piramitler, emperyalist ruhu anlatir. sömürücü firavunun esirleri nasil calistirdigini ve onlarin emegini nasil yagdigini gösterir. bati, bu yönüyle piramitlerle ayni durumu sergiler. piramitler de, batinin şaşaalı yüksekligi de ezilenlerin terlerinden, canlarindan biriktirilip yükseltilmistir.
uzaylılar tarafından inşa edilmiştir. içinde radyasyon vardır.
içinde yaralar daha çabuk iyleşiyor hatta süt koyunca bozulmuyor çok beklerse yoğurt oluyor daha çok beklerse güllaç oluyor.
içine girenler radyasyondan kanser olup ölüyor. sırlarını öldükten sonra çözmek isteyen ruhlar bile içerde radyasyondan ölüp daha öteki bir dünyaya gidiyorlar.
mühendislik harikası yapılar. bilhassa giza piramitleri. büyük giza piramidinde bir milyondan fazla taş blok kullanılmış dik açıyla inşa edilmiştir ve dünya üzerinde pusulanın 4 bir yanına uyum sağlayan tek yapıdır. işin ilginç yanı yapılan araştırmalarda giza piramitlerinin inşatına başlandığı dönemde çin ve meksika'da da piramitlerin inşa edilmesi.
biliminsanları, birbirlerinden haberleri olmayan bu uygarlıkların aynı dönemde niçin büyük piramitler inşa ettiğini halen araştırmakta. gelişmiş uygarlıkların kültür diyaloglarıyla teknoloji edindiğini belirten uzmanlar, aztekler gibi henüz keşfedilmemiş bir kıtada tek başına yaşayan bir uygarlığın matematik ve mühendislik gibi bilim gerektiren bilgiyi nasıl öğrendiklerini o yapıları nasıl inşa ettiklerini henüz çözememiş durumdalar.