aslında nedeni çok ama ben belirgin yönlerini sayayım bu nedenlerin.
birincisi bu gevreklerin en büyük üreticileri abd ve avrupa ülkeleri. o filmlerde gördüğünüz portakal suyu, mısır gevreği kahvaltıları doğru yani.
üretilirken kullanılan mısırın büyük kısmı da gdo lu. yani her gün belli miktar gdo lu mısır yemiş oluyorsunuz mısır gevreğini her gün yediğinizde.
ikinci olarak mısır gevreğine döktüğünüz sütler süt değil. yani ineğin memesinden gelmiş ama sütlüğünü kaybetmiş. mısır gevreği üreticilerinin de büyük desteğiyle süt mısır gevreğiyle daha kolay kaynaşsın diye homojenize edilmiş. homojenizasyonun da kanser ve otoimmun hastalıklar başta olmak üzere çok sayıda hastalığa zemin hazırladığı da saklansa da bir kısım bilim adamlarınca söylenmekde.
meyve suyu, fanta, su vs. ile denedim ama en iyi süt ile yemesi güzel oluyor. kutusunun üzerinde her türlü vitamin, protein, karbonhidrattan bahsedilmiş, sağlıklı bişey herhalde. yiyorum sabahları. bazen öğleleri. bazen akşam yemeğini kaçırdığımda akşam yemeği olarak yiyorum. öğrencilik hali işte naparsın.
kahvaltıda pratikliği nedeniyle tercih edilesi gıda çesididir. amerikan filmlerinde güzel bir günün başlangıcı temasına ihtiyaç duyulduğunda vazgeçilmez bir yiyecektir, mutlaka eşlerden biri bunu hazırlarken diğeri de mutfağa giriş yapar, ortam gayet mutludur.
süt yerine nescafeyle yapılanı çok daha lezzetli olan yiyecek.
siz de sıkıcı ve tek düze ofis kahvaltılarınıza yeni bir renk katmak istiyorsanız bir kabın icine hazır nescafeyi koyup içine cornflakes'lerinizi atıp karıştırın. Afiyet olsun.
not: Bu buluş daha önce kimse tarafından yapıldı mı diye ingilizce, ispanyolca ve türkce hatta latince dillerinde arama yaptım, sonuç çıkmadı. Deneyin seviceksiniz.
mükemmel bir lezzet. bizim türk usulü uzun kahvaltının da yeri ayrıdır asla kıyaslama yapmam ama bu da ayrı bir keyif. gün için de de sık sık tüketiyorum ben, yağsız sütle tavsiyemdir.
bir dönemin zengin çocuklarının aynı süs köpeklerin kuru mamadan başka bir şey yememesi gibi kahvaltıda bundan başka bir şey yememesine sebep olan yiyecektir.
Bitter çikolatalısını çerez niyetine tabağa döküp yediğim atıştırmalıktır. Bunun bir öğün olarak yenilmesini anlayamadığım ve asla öğünlük doyumu bana sağlayamayacak yiyecek.
bir anda gazlanıp aldığım sonrasında da hep çöpe giden yiyecek türüdür.
1 dakikada hazırlanıp, 10 dakikada tüketiliyor.
yarım ekmek arası peynir, salam, domates hazırlasan 5 dk sürer. 2 dakikada yemesi..
Türk kahvaltisi yaninda sönük kalan atistirmaliktir. Yersin doymazsin. Bi de diyet versiyonunu aldiysan zayiflamayi bir kase islenmis gidadan ummamalisindir. En iyisi yulaf ezmesi. Valla bak.
Mısır gevreği ana öğün değildir. Mısır gevreği anan bacın dostun yoldaşın kahvaltıyı hazırlayana kadar senin bi köşeye oturup kahvaltiyi beklerken kendini oyalaman için bir ara öğündür. onu yersin, üstüne de bi guzel kahvaltını yaparsın kardeşim. yanlış tüketmeyin şu zıkkımı.