başlık:mısır'daki eylemlerle türkiye cumhuriyeti başbakanı recep tayyip erdoğan arasındaki bağlantı
evet.şimdi bana diyeceksiniz "ne alakası var,bu kadar çamur atmayın yahu kardeşim" falan.bunları önemsemeden bu tespitimi açıklıyorum.
bildiğiniz gibi türkiye cumhuriyeti 12 eylül'de refaranduma gitti.ve yeni anayasada da,türkiye'nin taşlarını oynatacak değişiklikler olacak göreceksiniz.tabi bunlar ileride olacak.
bop eş başkanı rte'yi hepimiz biliyoruz.kendi söyledi zaten bop(büyük ortadoğu projesi) eş başkanıyım diye.
bop ne derseniz?
bop ortadoğu'daki ülkelerin sınırlarıyla oynayarak amerikan ve israil siyonizmini daha da güçlendirmek için yapılmış bir dünya düzenidir.türkiye'de bop haritalarında sınırları değişecek bir ülkedir(kürdistan ve ermenistan'a verilecek topraklarıyla).eylemlerin yaşandığı mısır'da o sınırları değişecek ülkelerden sadece bir tanesi ve mısır bölünmeye gidiyor.
mısır'da eylemler yaşanırken gelelim bizim gündemimize.rte başkanlık sistemini türkiye'ye getirtmek istediğini söyledi.bunun gerçekleşmesi için ülkenin abd gibi eyaletlere ayrılması ve halkın devlet başkanını seçmesi gerekiyor.tamam halk devlet başkanını seçebilir,buna kimsenin itirazı olmaz ancak ülkenin eyaletlere ayrılması demek doğu'da bir kürdistan'ın temellerinin atılması ve dolayısıyla ülkenin bölünmesi demektir.
sonuç olarak mısır'da yaşanan olayların planlı olduğunu ve gelecekte bize de dokunacağını düşünüyorum bilmiyorum ne kadar katılırsınız.ve bizim anlamaz vurdum duymaz halkımız.
kürdistan'ın kurulmasına sıcak bakmayan bu halk,bunu gerçekleştirmek rte'ye harika bir sempati duyuor.kürdistan'da bir bop projesidir.ve bop eşbaşkanı rte bu ülkede yüzünü açıkça tekrar göstermiştir.halkımız malesef bunu görmüyor.zaten de göremez.*
gündemin bir köşesinde kalan basit konulardı başkanlık sistemi vs.aslında basit gibi görünen şeyler çok büyük sonuçlara yol açabilir. *
tunus'un başladığı yarışta bayrağı mısır'ın kapması ne dış mihrak, ne bop, ne de tayyip erdoğan ilişkileri ile bağdaştırılabilir. mısır ve tunus devrimlerinin -bop- ve -kürdistan- tarafına bağlamak kadar yanlış bir şey olduğunu düşünmüyorum;bu kaygıları duygusallığa veriyorum. tarih tekerrür etmiş, halk özgürlük işareti yaparak sokaklara çıkmış ve bunun etkileri diğer komşu ülkelerde etkisini göstermiştir. bu hayhuy'dan yararlanılabilir mi ? evet, olabilir. fakat bu olayların başlangıcının planlı olduğunu değil, olay başlangıcından sonra planların yapılacağı anlamına gelir.
mısır'daki isyanla,tunus aynı değildir.benimki sadece bir varsayım.ancak gerçek şu ki recep tayyip erdoğan bop eş başkanı.bop türkiye'yi ilgilendiren bir konudur.çünkü türkiye'nin sınırları söz konusudur.artık tamamen akp yanlısı konular işleyen kurtlar vadisi pusu'da gördüğüm bir sahne bop'un büyük osmanlı projesi olduğuydu.bu halka daha farklı yansıtılmak isteniyor belli.aslında gerçek bop israil'in sınırlarını büyütmek ve amerikanın bölgede daha etkin olabilmesini sağlamak.
ben rte yandaşı değilim.ama çok duygusal da yaklaşmıyorum bu konuya.gündem de başbakan başkanlık sistemiyle birşeyler söylüyor,akp terörle ilgili yanlış ve tamamen yalanlarla dolu bir propaganda yapıyor.ve bop'u ilgilendiren kısım mısır'da ve tunus'ta olaylar yaşanıyorsa bu birşeylerin göstergesi neden olmasın diyorum.