müzik öğretmenliği

entry19 galeri0
    19.
  1. şu an da okuduğum bölümdür.
    1 ...
  2. 18.
  3. ilerde olacaksan çocuklara şarkı söylet. güzel çocuk şarkıları söylet. bunu yapmak zor, biliyorum. yıllık planlar, idari baskılar vs. ama yine de yap bunu.
    1 ...
  4. 17.
  5. ilerde olacaksan lütfen çocukların ellerine flüt vererek onları sanatçı yapmaya kalkma. Mesleğinin hakkını verip gerçek bir öğretmen ol. Nota öğret ne bileyim yap bişeyler.
    2 ...
  6. 16.
  7. duyduğun sesleri algılayabiliyor, piyano başında kulak açısından kendine güveniyorsan yapabileceğin meslektir. lâkin yetenek sınavları zordur, her yiğidin harcı değil..
    5 ...
  8. 15.
  9. hiçbir müzik aleti çalamıyorum ve sesimde pek güzel sayılmaz . ama sağlam bir kulağım var olabilir miyim ne dersiniz ? haa çok iyi ıslık çalarım .
    1 ...
  10. 14.
  11. güzel sanatlar lisesi mezunu olmayıp, bölümüne girebilmek için inatla direndiğim meslektir. gözlemlediğim kadarıyla bu mesleğin bölümününün zorluğu insandan insana değişmektedir. ayrıca bu mesleğe sahip insanlar, sanat nedir bilmeyen insanların aşağılayıcı tavırlarını, sözlerini çekerler.

    (bkz: sanat)
    1 ...
  12. 13.
  13. pazartesi günleri törende istiklal marşından önce ses veren insan:

    -ses veriyorum: koooorkmaaaaa.
    2 ...
  14. 12.
  15. kazanması, okuması, mezun olması en zor bölümlerden biridir. uygulamalı sınava tabi tutulur öğrenciler. aynı zamanda en zor atanan, ,işi fazlasıyla hafife alınan öğretmenliktir.
    2 ...
  16. 11.
  17. öğrenim gördüğüm bölüm. yetenek sınavı ile öğrenci alan bölümdür. sadece ygs puanı yetersizdir. ygs puanı yetenek puanını %25 - %30 civarında etkilemektedir. benim kazandığım sene (o zamanın ismi ile öss'de) sözel puanım olan sadece 201 puan ile kazanmıştım. kısacası ygs puanı önemlidir ama çok etki etmez.

    bu bölümün yetenek sınavı 2 aşamalı olur.

    1- yazılı sınav

    bu sınavda adaylar piyanodan verilecek notaların isimlerini porteye yazarlar. sonra iki ses aynı anda basılır o da yazılır. hatta üç ve dört ses.. üniversiteden üniversiteye değişir bu. herkesin ilkokul birinci sınıfta karşılaştığı dikte bu ilk aşamada da karşımıza çıkar. diktenin bu sınavdaki farkı şudur, piyanonun başındaki eğitmen bir ezgi çalar. bu ezgi belirli parçalar halinde çalar. aday da duyduğu notaları tartımlarıyla porteye dökerler. bu dikte olayı çoğu müzik öğrencilerinin baş belasıdır ve çoğunlukla zorlu geçer.

    adayların genel müzik bilgilerini ölçmek için genelde beşten fazla olmayan test usulü sorular sorulur. ( her üniversitede olmayabilir).

    not: bu aşamayı geçenler listesi aynı gün içerisinde açıklanır. aşamayı geçemeyenler ikinci aşamaya girmeden memleketlerine evlerine giderler.

    2- mülakat ( enstrüman ve ses sınavı. genelde yazılı sınavın ertesi günü veya 2 gün sonrası yapılır)

    bu sınav, yazılı sınava oranla daha zorlu geçer. adaylar bu sınavda daha önce hazırladıkları parçaları enstrümanlarıyla icra ederler. bazı üniversiteler (bkz: trakya üniversitesi) adayların kendi hazırlayacakları parçaların yanında sınav komisyonunun da istediği parçayı isteyebilirler. tabi komisyonun isteyeceği bu parçalar sınavdan çok daha önce üniversitenin internet sitesinden duyurulur.

    anadolu güzel sanatlar lisesi mezunu olmayıp da bu sınava girenlerin en çok zorlandığı alanlardan birisi de zorunlu piyano icrasıdır. komisyon , adayın daha önce hazırladığı bir piyano eserini çalmasını ister.

    yine bu aşamada sınanacaklardan birisi de sestir. aday daha önce hazırladığı bir eseri ( halk müziği, okul şarkısı, sanat müziği gibi türlerden hangisi isteniyorsa üniversitenin internet sitesinden sınavdan önce duyurulur. )

    müzik öğretmenliği bölümlerinin yetenek sınavları bu veya buna benzer aşamalardır. burada yazılı olanlar sadece kabataslak sorulanlardan ibarettir. bir çok üniversite buna benzer uygular. çok az üniversite kendine özgü sınava tabi tutar. tutsa da yukarıda yazılanların hepsi mevcuttur, sadece ek olarak 1 - 2 konu vardır.

    sınav genelde zor geçer ama bittikten sonra insanda '' ohh kurtuldum. kazansam da olur kazanmasam da. üstümden yük kalktı'' denir. fakat 1 - 2 gün sonra sınav sonuçları açıklandığında rahatlamanın yerini heyecan alır.

    her ne kadar küçümsense de müzik öğretmenliği bölümünü okumak hayallerdeki ve sanıldığı gibi kolay değildir. tabi kolaylık derecesi her ne kadar öğrenciden öğrenciye ve üniversiteden üniversiteye değişse de...

    sanıldığı gibi 4 yıl boyunca blok flüt elinde dolaşmaz öğrenciler. ya da ''bak postacı geliyor'' gibi çocuk ezgileri mırıldanmaz hiç kimse. ingilizce , inkılap tarihi, türkçe, felsefe gibi derslerin yanı sıra kpss sınavında can yakacak eğitim bilimleri dersleri ( eğitim bilimine giriş, eğitim psikolojisi, öğretim ilke ve yöntemleri bunlardan sadece 3 tanesidir) 4 yıl boyunca öğrencinin peşini bırakmaz.

    eğitimi alınan müzik dersleri de lay lay lom dersler değildir. koro , piyano (zorunlu) , enstrüman , armoni - kontrpuan - eşlik, müziksel işitme ve okuma gibi dersler bunlardan sadece bir kaçıdır. ön yargı kurbanı olan bu bölüm kazanıldığı anda insanı ters köşeye yatırabilir. ama bilinmelidir ki her şey öğrencinin elindedir.

    bu küçük rehber umarım bu sınava girmeyi düşünenler için yararlı olur. soru sormak isteyenlere bir mesaj uzaklığındayım.
    4 ...
  18. 10.
  19. her bölüm öğrencisi gibi kendi bölümünü zor ilan etme klişesine kapılanlarca zor olduğu iddia edilen bölüm.

    ulan hangi bölümde hem soytarılık edip hem öğretmenlik sıfatı kazanılıyor başka? bu mu zorluk? çengilik mi zor?

    hala zor diyenler kendi kapasitelerini yoklasın.

    yok efendim sanatmış, kültürmüş, ilericilikmiş diyenlere maslow un ihtiyaçlar hiyerarşisini hatırlatırım. madem öğretmen olduğunuzu iddia ediyorsunuz aç karnını doyuramayan adamların estetik kaygısı olmadığını da bilirsiniz.
    1 ...
  20. 9.
  21. mezunların hepsinin seslerinin güzel olacağına dair bir kaide yoktur.
    1 ...
  22. 8.
  23. kep törenlerinde ki anons "bethooven için" şeklinde olan bölümdür.

    (bkz: pamukkale üniversitesi)
    0 ...
  24. 7.
  25. okuması en zor olan aynı zamanda en hafife alan meslektir.
    3 ...
  26. 6.
  27. okuması sıkıntılı bir bölümdür.
    herkes sizin derslerde şarkı türkü söylediğinizi düşünür. aa ne kolay bir bölüm diye ciddiye almazlar. ancak sizden o kadar çok şey yapmanızı bekler ki hocalarınız. bireysel çalgı, ses eğitimi, piyano eğitimi, birinci sınıfta gitar ve blok flüt, ikinci sınıfta bağlama, üçüncü sınıfta tsm çalgılarından biri, kültür dersleri, formasyon dersleri, orkestra, koro, eğitim müziği besteleme, armoni derken binbir parçaya bölünürsünüz. aslında müziği öğrenmek istersiniz ancak hiçbir şeye yetişemezsiniz. sanki her şey yarım yamalak kalır ancak düşününce bir sürü şey biliyorsunuzdur. son sınıfta bir de stajı vardır. *
    çok güzeldir ama dedim ya sıkıntılıdır biraz.
    4 ...
  28. 5.
  29. solfej yaptırırlardır efenim. la la sol la sol la fa sol sol mi mi fa mi fa re do si do la si sol la do si do la si sol fa *
    2 ...
  30. 4.
  31. ucuz bölüm, bedavadan öğretmenlik sıfatı... mis.
    0 ...
  32. 3.
  33. atanmak için kırk dereden su getirmesi gereken öğretmenlerdir.
    3 ...
  34. 2.
  35. beden eğitimi öğretmenliğiyle birlikte en kebab öğretmenliktir.
    4 ...
  36. 1.
  37. Müzik öğretmeni, okullarda müzik dersi veren öğretmen. Kreş, anaokulu, ilköğretim okulu, lise ve üniversite düzeyinde eğitim verir.

    Türkiye'de müzik öğretmeni yetiştiren okullara girebilmek için ÖSS ve yetenek testini geçmek gereklidir. Sesli duyum da bu aşamada önemlidir. Fakültelerin lisans programlarını bitirip KPSS'den yereli puanı alanlar devlette iş bulabilir.
    2 ...
© 2025 uludağ sözlük