bir kenarından tuttuğum insan.
dinlenen müzik sizin duygularınızın altında kalıyorsa dinlemezsiniz beyler bayanlar. o kadar basit. hayatın anlamıymış gibi lanse etmeye ne gerek var.
sürekli müzik dinleyen insan mallaşır. bakın otobüste trende bunlardan epey göreceksiniz.
azı karar çoğu zarar diyerek bitirelim.
sürekli müzik dinleme alışkanlığı olan insanlar genellikle belli tür müzik dinlerler. belli bir tarzı benimsememiş olan birisinin de bunu alışkanlık haline getirmemiş olması ihtimaldir. müzik dinlemek bir alışkanlıktır. alışkanlık ihtiyaçlar doğurur, karşılanması gerekir, eksikliği hissedilir.
Türkiye ya da türevleri gibi müzik kalitesinin aşağılarda olduğu ülkelerden birinde yaşıyordur. Çevresinde duyduğu arsız bela, serdar ortaç, ajdar ya da sürekli duymaktan bıktığı "tüm" pop müziklerinin yüzünden müzik dinlememeye ant içmiş olabilir.
Ancak "gerçek" ve "hakiki" müzik olan, ruhun temel kaynağı "klasik müzik" dinlememiş ya da ön yargılı davranmıştır.
Beethoven'la, Mozart'la, Bach'la ve Vivaldi ile tanışması gerekir. 4 büyüklerin önemli eserlerini ;
az rastlanan insanlardır. gariptirler. sigara içiyor musun diye soran birine, kullanmıyorum der gibi müzik dinlemiyorum derler bir de. şaşırtıcıdırlar.
Muzik kültürü
- serdar ortaç
- ankaranın bağları
- metalika
- eminem
Kelimelerinden ibaret çözemediğim insandır. Nasıl yaşıyorlar benim bildiğim müzik, hayati ihtiyaç, akli dengenin en önemli yardımcısı. Yapmayın etmeyin ölümüne müzik dinleyin.
efkarlı insandır. çünkü o anki psikolojisi gereği hareketli müzikler dinlemek istemez , kederli müziklerde dinlese daha beter olacak en iyisi susmak , kederin alevinin sönmesini beklemek.
duyma duyusu olmayan insanla bir olan insandır. çünkü ritm ve melodi hayatın zaten kendisinde vardır. bir şekilde müzik dinlememek için ruhsuz olmak gerekir. başta yazdığım cümleye ufak bir düzeltmeyle devam edersem. duyma duyusu işlevselliğini kaybetmiş kişilerin bile hareket dili akışında belli bir ritm vardır.
bana sorarsanız imkansız olan insandır ama var ise böyle bir insan kaybettiği ruhunu arasın derim.
Nasıl başardığını gerçekten anlayamadığım insandır. Müzik, bence yemek gibi bir ihtiyaçtır, yürümeyip ya da spor yapmayıp yaşayabilirsin ama müzik dinlemeden yaşamak boş yaşamak gibi, gereksiz bulmaları da ayrı bir konu.
duygusal açıdan fakir bir doğaya sahip insan haliyle dinlediği müzikten hiçbir şey anlamadığı gibi onun içine de işlemesine izin vermez.
ve yine duygusal açıdan fakir insan dışardan diğer insanların kendisini nasıl algıladığını anlayabilmesini sağlayan muhakeme gücü ve becerisinden yoksundur.
mesele budur: muhtemelen kendiyle barışık değil; ailesiyle sorunları olan, pek sevgi Şefkat görmemiş veya ortanca sendromlu çocuklardır.