müslümanlığın başka çeşidi mi var?
müslümanlık semavi bir din olarak, çeşit veya sınıf, zümre ihtiva etmez.
müslümanlığı sadece kendisi yaşadığına iman eden adam, müslümanlık adı altında kendine tapıyor demektir.
bilecik, çankırı, çorum vb gibi ekonomik olarak gelişememiş şehirlerdir. refah seviyesi ile inanç ters orantılı bir parabolle birbirlerini keserler. refah seviyesi arttıkça koy g.tüne rahvan gitsin anlayışı bedenlere yerleşmektedir.
şehirlerin müslümanca yaşaması gibi saçma sapan bir oluşumun var olduğunu sanan insan anketi. bu ülkenin her yerinde cami var, imam var, eğitim var, var oğlu var... dinini yaşamak istediğin zaman kimse seni ateşe filan vermiyor yani. git en sevmediğin izmir'de yaşa. orada dininin gereklerini yerine getiremeyecek misin?
dinden çıkmak için hep birşeyleri bahane gösterdiniz. kendi imanınızın zayıflığını başka nedenlere bağlamaya çalıştınız. geçin bunları artık ya, geçin. saçmalamayı kesin. kimsenin kimsenin dinine-dinsizliğine karışmaya hakkı yok.
arap ülkeleri dışında bulunan dünyanın her yeri. zira oradakiler zoraki müslümanlar, hiç biri ülkesinde istediğini özgürce yapamıyor. sonrasındada kafada türban düşük bel içinde kırmızı tangayla gelip türkiye'de geziyorlar özeliklede ramazan aylarında çok gelirler türkiye'ye.
Türkiye'de uzun yıllardır mevcut olmayan yerlerdir.
Türkiye'de böyle bir şehir yoktur. Müslümanlığın islamiyete uygun yaşanması demek, islami şartların -en azından fazların- rahatlıkla yaşanabilmesi demektir. Türkiye'de laiklik bunu engellemektedir. kızmayın beyler gerçek bu Bir yerde eğer islamın emir ve yasakları ile hüküm verilmiyorsa orasının tam anlamıyla bir darul islam olduğunu söylemek hata olacaktır.