müslümana müslümanlık misyonerliği

entry8 galeri0
    1.
  1. (yapılan için) sıkıcı bir eylemdir.
    1 ...
  2. 2.
  3. birilerinin sürekli sizin inançlarınızı sorgulaması, dahası müdahale etmesiyle gerçekleşen durum. onlara göre kendileri çok dindardır, siz dinsizsinizdir ve onlar gibi yaşayıp, onların inandıklarına inanmak zorundasınızdır. herkesin inancının kendine olduğunu kabullenmezler.
    0 ...
  4. 3.
  5. bitmek bilmez hikayelerle sürdürülen misyonerliktir. yok ayda ezan sesi duymuş, yok şurada tatlı su tuzlu su karışmıyomuş, yok peygamber efendilerinin en büyük mucizesi kuranmış, yok avustralyadaki genç nasıl müslüman olmuş, yok misfak çok faydalıymış, yok domuz çok zararlıymış...

    ha babam aynı hikayeler, çevir çevir anlat. sanki biz uzaydan geldik.
    4 ...
  6. 4.
  7. iğneyi önce kendine sonra başkalarına batırma eylemine sebep verecek olaydır. herkes bir şekilde çok iyi müslümandır kendine göre. kadınlar namazlarını kılarlar, oruçlarını tutarlar, evlerde kuran okuma günleri düzenlerler. sonra kuran'lar kılıflarına koyulur. ortaya pastalar börekler çıkar. sonrada vay efendim o ona şunu demiş. şunun gelini şunu anlatmış. şu ünlü şunu bilmem naapmış. eeee, bu müslümanlığa aykırı değil mi? kuran okumak sevapta dedikodu yapıp onu ona kötülemek haram değil mi? bırakalım efendim müslümanlık gösterisi yapmaya. madem müslümansınız unutmayın. ne yazıyor kuranda: Allah'la kul arasına kimse giremez.
    3 ...
  8. 5.
  9. 6.
  10. A:şu ilerde bir türbe var dokunanı nurlu kılıyormuş. gidelim mi feyzullah abi
    b:desene akif sürtünenler melek uçup uçacaklar.
    0 ...
  11. 7.
  12. Tebliğ dir. Yani bir tek kelime bu kadar mı boş beleş anlatılır.
    4 ...
  13. 8.
  14. şayet alimler olmasa insanlar azar. allahı unuturlar, peygamberi unuturlar, dini yaşamazlar, hak hukuk ahiret hesap kitap tanımazlar. tabikide toplumun içinde insanlara vazü nasihat eden yetkili merciler olmalı. bu aynı zamanda düzenin sağlanması içinde geçerlidir.

    dinin kısımları özlüce toparlarsak;
    1-iman-inanç-ibadet emir ve yasaklar
    2-ahlak-edep
    3-hukuk (ahkam-hükümler)
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük