herhangi bir ateistten birçok müslümanın farkı yok. namaz, oruç arada sırada, kuran hiç yok. karı kız işleri. diyorlar ki benim kalbim temiz. peki kalbin temiz, ibadet edenlerin kalbi temiz değil mi? allah neden bunları ısrarla istiyor senden? sahabelerin kalbi kirli miydi? bu senin iftirandır, yazık.
bazı kısım kişiler de allah'a inandığı halde, islam'ı kabul ettiği halde, ben eleştirmeden inanan yobazlardan olmam, düşünüp araştırım diyor. sen şimdi araştırmaya başlasan nasil görebildiğini 500 yılda açıklayamazsın.. yazık şeytanın oyunlarında erimek, sonları bu oluyor. sonra ateist taklidi yapan müslümanlar var, ne olursa olsun teklikelidir bu. hem de çok.
müslümanlar sert davranmalıdır, gerçekleri olduğu gibi söylemelidir, en önemlisi islam'ın tüm isteklerini yerine getirmeye çalışmalıdır.
Müslüman olmak,kelime manası itibariyle teslim olmak(silm)anlamını taşıdığına göre,Allah'a teslim olan birinin ateist olarak adlandırılması,-velev ki Müslümanlığının gereklerini yerine getirmeye- ciddi bir kavram kargaşasının ürünüdür.Zira ateist olmak,Allah'ın varlığına inanmamak demektir,lakin Müslüman bir kişi için bu sözkonusu değildir,Müslüman zaten imani sıkıntıyı aşan kişidir.
Müslüman olup da gereklerini yerine getirmemek ise kişiyi ateist yapmaz,dinden de çıkarmaz,günahkar yapar lakin.Örneğin günde 5 kez kılınması emredilen namazın terki demek,Hz.Peygamber S.A.V.'in ifade ettiği "Namaz dinin direğidir"cümlesiyle birlikte okununca,direksiz birşeyin ayakta durmasının da imkansızlığı düşünülünce anlam kazanıyor.
Müslüman olduğunu söyleyen birinin islami hükümlere uyma noktasında zaafının olması büyük bir ekisikliktir,üstelik Allah C.C. "Kim zerre miktarı hayır işlerse onun karşılığını görür,kim zerre miktarı şer işlerse onun karşılığını görür"buyurmaktadır.Bu da,yerine getirilmeyen her farz ibadetinin,örneğin kılınmayan her namazın ahirette bizden hesap sorulmasına sebep olacağı,düşünülmesi ve ibret alınması gereken bir durumdur.Ama bu durum,Müslüman bir kişiyi dinden çıkarmaz,ama günahkar yapar,günah ise pekiştikçe,üstüste bindikçe kazınması ve yıkılması zor bir durum haline gelir,ibadetleri zorlaştırır,insanı islami bir fikir yapısı üretmekten alıkoyar.
Ama bir Müslümanın ateist olma durumu gibi kritik bir meseleyi konuşurken,kavramları yerli yerine oturmakta fayda var.
kuranda yazmayan ama zaman içerisinde kime ve neye göre alim oldukları bilinmeyen kişilerin götlerinden uydurduğu ve hatta üzerine ilmihaller yazıp tonla para kaldırdıkları ibadetleri yapmayan kişilere yobazların verdiği isimdir.
efsaneler, şehir efsaneleri üzerine kurulu saçma sapan bir ibadet sistemine sahip günümüz islamiyetinin gerçek islamiyet ile en büyük farklılığı kurana değil, hocalara dayanmasıdır.
ve insan hocalara değil kurana, allah'a inanıyor; para verip hocaların yazdığı kitaplardan değil, kurandan islamiyeti öğreniyor; gudik ibadetler değil allah'ın emrettiğini yapıyor ise, kimse bu yaşayışa ateist gibi yaftasını yapıştıramaz gibi bir durumda vardır ayrıca.