Oyuncusundan yönetmenine, senaristinden şarkılarına, her şeyi ile her seçimi ile harika bir film. Bu kadar nokta atışı doğrulukta olan bir işe de ancak muhteşem denir.
Her zaman saygı duyduğum ve severek dinlediğim birinin hayatının bu kadar kaliteli bir şekilde film haline getirilmesi ise ancak alkışlanır.
Ne mutlu ki, ölmeden önce de kıymetini biliyordum babanın.
Not: bu hayatta çekilen çileler, öbür dünyanın kefareti ise, müslüm baba şu an cennettedir.
türk sinemasının ortalamasına göre 40 gömlek üst kalitede bir film kesinlikle. vizyona girdikten 3 gün sonra gittim, salon tıklım tıklım doluydu ve içeride 1 tane abuk subuk adam yoktu.(bunu neden söyledim bir arkadaşım o filme hep krolarin eski jiletçilerin gideceğini söylemişti cidden bu kafada olanlar varsa diye) ayrıca öyle tamamen ticari amaçlı müslüm gürsesin adıyla dandirik bir biyografi filmi yapalım da müslümcüler gitsin kafasında bir film değil. sanat amacı gözetilmiş, cast, senaryo, ışıklar vs her şey kusursuzdu. yani müslüm gürsesi en sevmeyen adam bile gitse iddia ediyorum filmi en azından sıkılmadan izler.
Akışa gelirsek, konunun işleyişinde hangi konuya ne kadar değinileceği çok iyi ayarlanmış, yani bir konu üzerinde seyirciyi sıkacak kadar durulmuyor, tam tadinda bırakılıyor. müslüm gürses'in hayatta yaşadığı acıları, zorluklari iliklerinize kadar hissediyorsunuz ve filmi izlerken iç dünyanızda bir gezintiye çıkıyorsunuz adeta. aynı zamanda bu adamın neden acıların adamı olduğunu, zamanında hayatta sıkışmış, köyden kente göç furyasında kimliklerini bulamamış, yıkık insanların içlerindeki isyanın dışa vurumunu bu adamın sesinde ve orkestrasında bulduklarına da resmen canlı tanıklık ediyorsunuz.
oyunculuklara gelince, oyunculukların her biri kendi içinde bir resital. zaten isimlere baksanıza: (bkz: erkan can) (bkz: zerrin tekindor) (bkz: timuçin esen) (bkz: turgut tunçalp) bu 4 lüden kötü iş mi çıkar? erkan can'a söyleyecek bir şey zaten yok ama (bkz: turgut tunçalp)'e özellikle deginmek istiyorum. kendisini çogu kişi ismen tanımaz ama dizilerden filmlerden yüzüne aşinadır. ulkedeki en kaliteli karakter oyuncularından biridir, girdiği sahneye renk katar. burada da adeta döktürmüş. yani müslüm'ün kötü kalpli şerefsiz babası rolü bu kadar yaşayarak oynanabilirdi. utanmasam turgut tunçalp'in kendisinden bile nefret edecektim(şakaydı tabi)
böyle işte babacanlar. gidin izleyin, hem ruhunuz arınsın hem türk sinemasına katkınız olsun. bu gibi filmler günümüzde bitme noktasına gelen ve bok çiş ossuruk esprilerine kadar düşen türk sineması için adeta can suyu..
inanılmaz etkileyici bir film. birçok yerinde sol güzümden 2 damla süzüldü. gidin babanın acılarla dolu hayatına yoldaş olun. o ufacık şahin kendirci'nin dev gibi oyunculuğunu görün timuçin esen'in zerrin tekindor'un erkan can'ın ustalığına şahit olun.
Rahmetliyi sağlığında da dinlerdim vefatından sonra filmini çekmişler ona da gideceğim. Fakat hayattayken yüzüne bakmayan bir tayfa türedi ve hepsi müslümcü oldu. Enteresan olan bu. Ne demiş atalar; "kel ölür sırma saçlı olur, kör ölür badem gözlü olur".
her yerde olduğu gibi burada da cehaletimizi gösterdik. sinemada en arkadaydım filmde ne zaman şarkı söyleme sahnesi olsa telefonlar açılıyor. be gerizekalı ilgi orusbusu, sinemada ışık mı açılır senin ne hakkın var benim film keyfimi bozmaya. sanki konsere geldik, hepsi tabi instagrama atıp prim yapacak ya.
insanı yaşamadığı acılara götüren, çekmediği dertleri iki saat içerisinde çektirten, fazla acının yumusak mizzahi doğurduğunu kanıtlayan son derece başarılı bir film.hikaye sürprizli ve hakan günday in eli değmiş daha da bir guzellesmis...
Gidin izleyin denilecek bir film.
Yeni fragmanı yayınlanmış. Müslüm Gürses bu toprakların yetiştirdiği çok özel bir isim, Hakan Günday'ın da enteresan bir kalemi ve aklı var. Ama keşke kendisine partner olarak yıllardır atv'ye köpeklik eden satılık kalem Gürhan Özçiftçi'yi seçmeseymiş.