reklamlarda her gördüğümde çok üzüldüğüm şarkıcı.
murathan munganla yaptığı çalışmadan sonra yeni bir
ivme kazanmıştı.ama maalesef git gide popüler kültürün paranın
dişlilerine sıkışmaktadır.
nakite ihtiyacı olsa gerek tv de heryerde ihtiyacım var diye bağırmaktadır. murathan mungan ' la yaptığı çalışma ne kadar şahsına münhasır bir adam ve özel bir ses olduğunu kanıtlamıştır. özellikle nilüfer dinlenesidir.
Bugün televizyondan duyduğuma göre 70'li yıllarda bir trafik kazası sonucu ölü sanılıp morga konmuş şarkıcı.
(bkz: Müslüm baba'nın zombi olma ihtimali) *
Hakan taşiyan olayında "öyle bir peygamber gönderdiğimi hatırlamiyorum" diyerek kendini ilahlaştıran başı boş kişillik.
tarzı ne daha karar veremeyen....nabza göre şerbet flash tv tadında biri aslında..
bi bakarsınız gençler frank sinatrayı tanimiyor bir bakmişsiniz piyano başinda pop söyluyor bide bakmişsiniz bir reklamda "bııırrrrrrrrrrr" (( bende diyorum u kuzzulkurrtttt)) demiş.
reklam ve dalga malzemesi olmaktan kurtulamadı bi turlu, ayık dolaşsa belki olacak..
welhasıl pek bi yararını göremediğim populer insan
bir filmindeki bir repliği unutulmazdır: adam öldürebilirim ama cinayet işleyemem.
Ön yargıları yıkmış gibi görünen, ancak diğerleştiği kadar anlaşılan, değerlerine sahip çıkan bir toplumda elves presley kadar efsane olabilecekken, sayılı gerçek hayranının gönlünde elves'i bile anlamsızlaştıracak bir yer edinmiş ünlü arabesk sanatçısı.
tadın sinmiş suyuna
taşına toprağına
bu şehirde ne varsa
hepsi sana benziyor
ne yapmis ne etmis olursa olsun 50 sene sonra hatirlanacak nadir sanatcilarimizdan biridir. diger vefat edince kiymetini anladigimiz sanatcilar gibi davranmamaliyiz kendilerine.
nilüfer şarkısını dinledikten sonra beni kendisiyle ilgili derin açmazlara sürükleyen insan. murathan mungan şarkılarına yorumu gerçekten takdire şayandır.
sesinin tonu ve şarkı sözleri ile ezilmiş insanların, isyanını dile getiren sanatcıdır (bkz: garipler). bircok şarkısının en az 20 yılllık geçmişi olmasına ragmen, hala ilk gun ku gibi dikkatle dinlenmektedir. (bkz: küskünüm), (bkz: esrarlı gözler)
yalnız son zamanlarda tarzını değiştirmeseydi diyenler çoğunluktadır.
gercekten muhtesem bir sese sahip büyük sanatci. dalgalandim da duruldum sarkisi bir kez dinlenilirse insani adeta bitirir. arabeski dinlettigi gibi, bircok türk sanat müzigi sarkisini da büyük bir zevkle dinleten sanatci.
Arabeskin en dertli babalarindan biridir. içmeden sarki söyleyemiyor seklinde rivayetler dolasirdi eskilerde. gerçekten kaliteli parçalara imza atar, arabeski sevmeyen insana bile dinletirdi parçalarını. ama simdilerde ise popüler kültürün oyuncagi haline gelmis her seyi söyleyen her seyi yapan adam rolüne bürünmüstür. bu da onun sanatçı kişiliğine zarar veriyor. sanatçı demişken müslüm gürses'in bir sanatçıda olması gereken entelektüel altyapının neredeyse hiç olmadığını da söylemek gerekir.
zamani evvelde carkifelek programina katildiginda hicbir sey ama hicbir sey bilmedigini acik acik belli etmistir. Mehmet Ali Erbil'in sundugu programda tek acilmayan kutu kalmistir o da kar kelimesinin a'sidir. ve müslüm gürses tüm ip uclarina ragmen bu kelimeyi bulamamistir. M.A.Erbil'in 'Hani baba lapa lapa yagar ya' demesine rağmen.
yine zamanin birinde secimlerde oy kullanacak misiniz seklinde sorulan soruya cevap verememis, hiçbir yorum getirememiş ancak karisi araya girerek falan partiye oy vereceklerini söylemistir.
bu açıdan sanatcidan ziyade kaliteli bir yorumcu demek daha mı uygun olur bilemiyorum. en iyisi mi baba adını sen koy!
bi programda mehtap diye bir şarkıcıyla girdiği diyalog.
sunucu: mehtap, tanıyor musun müslüm gürsesi?
mehtap: aaa tanımam mı müslüm babam o benim
müslüm gürses: annesini tanımıyorum gerçi ama heralde o da benim emeksiz evlatlarımdan.