normalde komut anından itibaren 20-30 metrelik fren mesafesinde durması gereken sürücünün, ilk 100 metreyi beğenmemesi, durmaya değer görmemesi nedeniyle alıp başını gitmesi, haklı olarak çıkışan mağdur yolcuya da hiç utanmadan cevap vermesi, kafa tutması.
minibüs şoförü genelde yol üstünde yakın bir yerde trafik lambası mevcutsa yeşil ışığa göre yolcusunu indireceği yeri belirlemektedir. arkadan gelen bir başka minibüs ile yolcu kapma yarışındaki bir minibüs şoförü ile de tartışmaya girilmemesi de yolcu için hayati ehemmiyet taşımaktadır. Ayrıca yolcu alma potansiyeli yüksek yol ağızlarında da yolcu indirme işlevi şoförün gelirini arttırma yöntemlerinden birisi olduğu için istenilen yerde inmekten ziyade şoförün istediği yerde inilir.
şoförün size göre müsait yerin, yüz metre sonrasında indireceğini artık bildiğiniz için yapılması gereken tek şey, inilecek yerden yüz metre uzakta "müsait bir yerde" uyarısını göndermektir. deneyin, farkı siz de göreceksiniz.
belediyeye yazılan şikayet dilekçesi aynen şöyledir:~"sayın belediye geçen gün otobüste düğmeye basmama ve şoföre sesli uyarıda bulunmama rağmen beni inmem gereken duraktan 2 durak ileride indirdi. gerekli yerde inmek için otobüslerde nereye basılmalıdır. ben inmem gereken durakta inebilmek için şoföre basmayı düşünüyorum bundan sonra, otobüslere "ben şoföre basmak isityorum durak bahane" butonu konmasını istiyorum. "
"müsaitlik" olgusunun şoföre bırakıldığı durumlarda yaşanması muhtemel durum.zira yolcu "tam burda müsaitim,dur çabuk" dememiş;kendini şoförün insafına emanet etmiş.bu kadar da olsa lafını geçiremeyen yolcu şoför nerede istiyorsa orada iner.