özgün ün biz ayrıldık albümünün en güzel şarkılarından. bana en güzel anları yaşatan diye başladığı kısım bünyeyi daha da bir hassaslaştırmakta. copy paste yapayımda içimde raha etsin *
bakınca her fotoğrafına
dudaklarım mühürleniyor
düşünmeden yazar şu hayat acı sonları
duvarları yosunla dolu
gönül yine derin yaralı
kader değil insan acıtır canı
ne yıldızlar yanar
yokluğun kör karanlık
ne de gün doğar
sensizlik benle yaşlanmış en büyük acım
inan değişmez yerin bende aynı
ne yağmurlar diner
gönlümden her bir hücre
bana seni diler
sensizlik benle yaşlanmış en büyük acım
inan değişmez yerin bende aynı
bana en güzel anları yaşatan
kalbime değil ömrüme yazılan,
aşkım
inan değişmez yerin bende aynı *
özgün ün son klip şarkısı. en sevdiğim şarkı türüdür müzik yavaş değildir hızlı da değildir kaymak tadındadır. hüzünlü ama otururken ayağınızı aşşağı yukarı sallayıp eşlik edebileceğiniz türden şarkıdır.
var böyle bir aşk dedirtendir * . şarkı öyle güzel ki, insanın eski sevgilisine dönesi gelmiyor değil aslında *. en çok da 'sensizlik benle yaşlanmış en büyük acım' sözleri acıtıyor içimi.
daha nasıl belirtilebilir acaba sevgiliye duyulan aşk: ömrüme yazılan... insan da dinleyince keşke böyle aşklar olsa diye hayıflanma duygusu yaratan şarkı. *
Mühür genellikle taş ve tunç gibi sert ve fakat bazen de kemik, fildişi, fayans, cam, pişmiş toprak ve hatta altın gibi maddelerden yapılan bir kişilik simgesidir.
--spoiler--
Mühür genellikle taş ve tunç gibi sert ve fakat bazen de kemik, fildişi, fayans, cam, pişmiş toprak ve hatta altın gibi maddelerden yapılan bir kişilik simgesidir. ilk mühürler Erken Neolitik Çağ'da (M.Ö. 7. binyıl) Anadolu'da Çatalhöyük ve Bademağacı ile Kuzey Suriye'deki Sabi Abyad'da ortaya çıkar. Pişmiş toprak ya da taştan olan bu mühürler daire, oval ya da haç biçimlidir. Baskı yüzeylerinde çizgilerle yapılmış basit desenler, bazen de hayvan resimleri bulunur. Kumaş, deri ve insan vücudunu bezemede kullanıldıkları gibi, ürünlerin ortak depolarda korunması, güvenlik ve mülkiyet işareti olarak da hizmet vermiş olmalıdırlar. Bu ilk örnekler tek bir kişiden çok, bir aileyi ifade ediyorlardı.
--spoiler--
(Sevin, Veli; Eski Anadolu ve Trakya: Başlangıcından Pers Egemenliğine Kadar, iletişim Yayınları, istanbul, 2003, s: 170)
--spoiler--
Pişmiş toprak mühürler Neolitik Çatalhöyük'ün öne çıkan özelliklerinden biridir ve Tabaka VI'dan Tabaka II'ye dek görülürler. Bu mühürlerin, yaygın olarak spiral, menderes ve menderes benzeri desenler kazınmış düz bir baskı yüzeyi bulunur. Çoğu oval, yuvarlak veya dikdörtgenimsi biçimlere sahiptir, ancak biri çiçek biçimindedir ve dokuma desenlerinde sık sık karşılaşılan motifleri anımsatır. Bu mühürler genelde varsayıldığı gibi insanların gövdelerini boyamakta kullanılmış olmaktan çok, düz kumaşlar üzerine desen basmak için kullanılmış olabilirler.
--spoiler--
(Mellaart, James; Çatalhöyük, YKY, 2003, s: 158)
--spoiler--
Bademağacı Neolitik yerleşmelerinde bulunmuş küçük eserlere gelince: Pişmiş toprak buluntular arasında ilginç ve kalabalık bir grup Erken Neolitik II'den gelen mühürlerdir. Baskı yüzeyleri yuvarlak, oval ya da dörtgen olan mühürlerin bir kısmı gerçek mühür olarak kabul edilebilir. Diğer bir mühür tipi ise ENII/3'te bulunan, baskı alanı olağanüstü ilginç ve başarılı çizgi-oluk kompozisyonlarla doldurulmuş olan ve arkeoloji terminolojisinde "Pintadera" olarak isimlendirilen eserlerdir.
--spoiler--
(Özdoğan, Mehmet; Başgelen, Nezih; Anadolu'da Uygarlığın Doğuşu ve Avrupa'ya Yayılımı: Türkiye'de Neolitik Dönem: Yeni Kazılar, Yeni Bulgular, Arkeoloji ve Sanat Yayınları, istanbul, 2007, s: 348)