Merdiven altı üniversiteler tarafından çok miktarda taklitleri piyasaya sürüldüğünden değeri bayağı bir düşmüştür. Hangisi sahte hangisi gerçek elle anlaşılamıyor.
türkiye'de sadece başkalarının çalışmalarını türkçe'ye çevirip, makaleye dönüştüren akademisyenlerinin olabildiği ve -bir kaç üniversiteden çıkan, çok parlak nadir gençler hariç- ancak lego mühendisleri mezun edilebilen alandır.
Doğanın kendisidir. insanlığın en temel disiplini ve olmazsa olmasıdır. Mühendis unvanına sahip olanların bilgilerini daima güncel tutması zorunluluktur.
1 gb ram'li sunucuda postgresql, nginx ve kestrel ile çalışan dotnet ve 2 gb ram istediği halde bir çözüm bulunarak kurulmuş docker üzerinde mssql çalıştırmak bir mühendislik örneğidir.
Dağın başına açılan mühendislik kollarından birindeyseniz ve özellikle teknik bir fakültede değilseniz hevesinizi de kaçırır, mesleği de doğru düzgün icra edemezsiniz.
saygı duyulası ama ülkemiz topraklarında genellikle misyon bulamayan meslek. en büyük iki sebebi kaçan yabancı yatırımcı ve gereksiz derecede fazla sayıda bölüm olmasıdır.
teknikerin ve diger lise mezunlarinin mobingine ugrayan düsük maasli elemandir. 70 ler olacakti ki memur olacakti. bugün gelinen noktada ise bilmem ostimde tuzlada manisada 4000 TL ye sürünen zavallidir.
Yazın arkadaşlar. Okuması çok zevkli.
Mesela sınavlardan sonra memlekete gelirsin, göğsünü kabarta kabarta sınavlarım çok iyiydi dersin ama hepsinden kalırsın.
Masadan, tahtadan özür dileyecek kadar naif ama garip hocaları başka yerde de bulamazsınız.
son 5-6 yıl içerisinde bu bölümlere girenlerden odtü, boğaziçi, itü hariç herhangi bir yerde okuyanlar maalesef iş bulmakta epey zorlanacak ve hiçbir şekilde kıymet göremeyecek.
hala öğrencilik hayatı devam edenler ne yapsın etsin yurtdışı programlarına girmeye ve hatta avrupa'da yüksek lisans kovalamaya baksınlar. gerekiyorsa part time çalışıp para biriktirin.
Ne yazık ki ülkemizde gereken değeri bir türlü görememekte. Uzunca bir müddet de görecek gibi durmuyor. Son yıllarda iyice düşüşte olan meslek türü. Tüm Dünya Mühendislik üzerine gelişmekte iken bizimde verdiğimiz değeri yükseltmemiz gerekiyor. Bu kadar arka plana atmak ekonomik açıdan hiç iyi sonuçlar doğurmaz.
Yeğenim burayı okuyorsan sana gelsin.
Eğri oturup doğru konuşalım. Türkiye'de torpilin olmadan mühendisliği hele hele özel okulda okuyorsa ibretlik maldır mal mal. Kamu spotlarında sergilemek lazımdır ibret olsun diye.
sıfıra yakın istihdam olanağı olup onlarca şehirde okutulan yarak-kürek mühendisliği mi?
en önemli mühendislik dallarından olan ama liseden bozma okullarda, lise müfredatına yakın bir müfredat ile yetkinlik belgesi dağıtılan inşaat ve makine mühendisliği mi?
bu ülkede 2-3 üniversite dışında mühendislik fakültesi diye bir şey yok gençler. birine mühendis diploması vermekle o insanı mühendis yapamazsınız, bir binanın kapısına x mühendisliği binası yazmakla da o binayı fakülte yapamazsınız.
insanların her türlü ihtiyacını karşılamaya dayalı çeşitli yapılar yol, köprü, bina, peyzaj, çevre gibi şehircilik ve imar dışı alanların ilkeleri, bayındırlık; tarım, beslenme gibi gıda; fizik, kimya, biyoloji, elektrik, elektronik gibi fen; uçak, gemi, otomobil, motor, iş makineleri gibi teknik ve sosyal alanlarda uzmanlaşmış, belli bir eğitim görmüş kimsedir. ayrıca yüksek verimli sprey poliüretanı gürel mühendislik gibi kaliteli mühendislik firmalarından elde edebiliriz. en yüksek verimi sağlayan sprey poliüretan malzemesini elde edebileceğiniz en doğru firmalardan birini sizle paylaşmak istedim.